
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
POLIEVKY |
![]() Jarná zemiaková polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme (pre 4 osoby): 100 gramov posekaných vňatí (žihľava, petržlenový vňať, pažítka, špenát), 200 gramov zemiakov, 40 gramov masla a 2 lyžice hladkej múky (na zápražku), 1,5 l vývaru, 1 dcl šľahačkovej smotany, sušené hríby, drvená rasca, soľ, čierne korenie, solčanka POSTUP PRÍPRAVY Príprava je rýchla a veľmi jednoduchá. Presne tak, ako to mám rada. Bylinky nasekáme a krátko povaríme vo vývare s rascou a korením. Inak podľa receptu ide byliniek 100 gramov, ale nič sa nepokazí, keď sa dá viac. Zemiaky si očistíme a nakrájame na kocky. Pridáme variť do vývaru spolu s hríbmi, ktoré sme namočili vo vode a vyžmýkali. Spolu to povaríme cca 10 minút. Nakoniec pridáme zápražku, ktorú sme si urobili z masla a hladkej múky a zjemníme smotanou, ktorú nalejeme do polievky až tesne pred dokončením a krátko prevaríme. http://radostzvarenia.blogspot.com/2011/04/jarna-zemiakova-polievka.html ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 27.5.2011, 14:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Polievka z kápie.POTREBNÉ PRÍSADY - 750 gramov kápie - 1 smotana na šľahanie (33%) - 1 kyslá smotana (16%) - solčanka, soľ, čierne korenie - 60 gramov masla - 2 lyžice hladkej múky - pažítka na ozdobenie - balzamikový ocot na dochutenie POSTUP PRÍPRAVY Recept na túto polievku som našla niekedy v jednom časopise, už si ani nepamätám v ktorom. Potom som na ňu úplne zabudla, až teraz som čítala recept od Olivera Andrássyho. Tá polievka bola síce odlišná, ale išla tam kápia, tak som si spomenula na túto super polievku. 1. Kápie umyjeme, nakrájame pozdĺžne na pásy a odstránime jadrovníky. Kápie dáme na plech (na papier na pečenie) a pri teplote 180 stupňov pečieme 20 minút. 2. V hrnci dáme pražiť maslo, pridáme upečené kápie, zalejeme 1 litrom horúcej vody a necháme variť. Dochutíme soľou, vegetou a čiernym korením. Povaríme cca 5 minút, potom rozmixujeme dohladka mixérom. 3. V sladkej smotane rozhabarkujeme hladkú múku a vlejeme do polievky. Ja lejem smotanu tak, že polievku na chvíľu odstavím na susedný horák a za stáleho miešania nalejem, aby sa nezrazila. 4. Polievku už len prehrejeme a môžme podávať. Na tanier ešte dávam lyžicu kyslej smotany, trochu balzamikového octu a ozdobím pažítkou. Podávam s hriankami, ktoré potriem maslom a cesnakom. http://radostzvarenia.blogspot.com/2011/04/polievka-z-kapie.html ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 2.4.2011, 20:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |