
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
POLIEVKY |
![]() Pikantna paradajkova polievkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Mnozstvo na velky hrniec: tri male paradajkove pretlaky, olivovy olej, hladka muka, dve konzervy sekanych paradajok, zeleninovy vyvar, bobkovy list, nove korenie, cierne korenie, sol, hnedy cukor, cesnak. Pri podavani: platkybagety, parmezan, cerstva bazalka. POSTUP PRÍPRAVY Tato polievocka je vynikajuca! Najprv si pripravime klasicku zaprazku (muku oprazime na olivovom oleji), pridame pretlaky (treba rozmiesat v teplej vode, aby sa nerobili hrudky), dalej paradajky, vsetky koreniny...zalejeme vyvarom a varime, kym nie su paradajky makke (cca 20 minut). Na zaver pridame pretlaceny cesnak, hnedy cukor a sol (tieto veci podla chuti). Mozeme podavat hned alebo dame do misiek, nakladame navrch platky bagety, posypeme parmezanom a dame pod gril zapiect. Ozdobime certvou bazalkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Francúzska cibuľová polievkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY maslo, olivovy olej, cibula, cesnak, trochu cukru, kuraci alebo hovadzi vyvar, biele vino, muskatovy orech, sol, korenie, struhany syr (eidam, gouda), krutonky alebo hrianky z bieleho chleba. Tie mozete prikusovat, alebo polozit na polievku, riadne posypat syrom a nechat v miskach zapiect. My sme tentokrat vymyslali a podavali s roztekmi z plundroveho cesta. Je vynikajuca :) POSTUP PRÍPRAVY ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Polievka z červenej šošovice a la IndiaPOTREBNÉ PRÍSADY mrkva, petržlen, zeler, zemiaky, červená šošovica, hovadzi bujon, bobkovy list, cierne korenie, sol, kurkuma, cerstvy koriander, biely jogurt. POSTUP PRÍPRAVY Mnozstvo na velky hrniec: dve velke mrkvy, jeden stredny petrzlen, jeden mensi zeler a dva velke zemiaky nakrajame na kusky, zalejeme vodou, pridame jednu kocku hovadzieho bujonu /alebo zeleninoveho, ak chceme vegaverziu/ a uvaríme do makka. Medzitym si v mensom hrnci uvarime do makka cervenu sosovicu /asi 150 g. varíme v mierne osolenej vode, pridáme 3 bobkové listy/ Sosovicu nevarime dlho, cervena zmakne rychlo a nepotrebuje predtym namacat. Ked mame zeleninu uvarenu, odstavime z ohna a ponornym mixerom vsetko rozmixujeme najemno. Sosovicu scedime, vyvar z nej nalejeme do rozmixovanej zeleninovej zmesi. Asi 4 lyzice kyslej smotany, hrncek mlieka a 2 lyzice polohrubej muky dobre rozmiesame a vlejeme do polievky. Rozslahame, aby sa nam nevytvorili hrudky a nechame prevarit. Na zaver pridame uvarenu sosovicu, ochutime kurkumou /asi jedna kavova lyzicka/, mletym ciernym korenim a cerstvou vnatou koriandru a pripadne dosolime. Na tanieri podavame s bielym jogurtom a cerstvou koriandrovou vnatou. Je to velmi chutna zeleninova polievocka. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |