. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > POLIEVKY

Silvia K. (sku) ID 31683
.
Oblasť: Dolný Kubín
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 7.1.2008
Naposledy: 4.10.2021 8:19
Aktualizácia: 29.4.2014 8:11
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 115
RODINNÉ FOTOGRAFIE 13
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 5
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)

POLIEVKY

Naj šošovicová, hrachová, hrsková a fazuľová polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

pol sáčka vybranej strukoviny (hrach, šošovica, fazuľa), 5 ks zemiakov , soľ, 1 bujon( ja dávam hubový), ZAPRAŽKA : olej, 3 - 4 mesiačiky cesnaku, mletá červená sladká paprika a hladká múka , na ZÁVER: korenie, opračená slaninka + párky, alebo opražená klobáska, pri fazuľovej polievke aj jeden malý pretlak a cukor na dochutenie

POSTUP PRÍPRAVY

Postup je veľmi jednoduchý:
1. Strukovinu namočenú cez noc (niekedy to aj nenamáčam, ked nie je čas), dám variť do osolenej vody s jedným bujonom.
2. Očistím si zemiačky.
3. Pripravím si zápražku, do hrnca dám asi centimeter oleja, prelisujem tam cesnak a poprášim paprikou aby to bolo pekné červené a ked to začne bublať, hned (aby to nezhorklo) pridám asi 4 lyžice hladkej muky a chvíľku popražím, aby vznikla taká masa a zalejem to studenou tečúcou vodou.Pekne premiešam a odstavím nabok.
4.Ked su strukoviny už takmer uvarené prihodím zemiačky a uvarím to všetko do mäkka.
5.Prilejem zápražku.
6. Rozpražím si slaninku s párkami na panvici, alebo klobásku a aj s masťou prelejem do polievky.
7. Pri fazuľovej ešte pridám malý pretlak a ochutím aj cukrom.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 41 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 30.1.2016, 6:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Skvelá bryndzová polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

4-5 stredne veľkých zemiakov, 1 cibuľa, 2 kocky hubového bujonu, 2 alebo 3 malé kocky bryndze odporúčam bryndzu Liptov, tá je najlepšia na polievku( čím viac bryndze je lepšia), smotana, mlieko, hladká múka, červená sladká paprika (mletá v sáčku), soľ, slaninka.

POSTUP PRÍPRAVY

Polievka je musím priznať trošku finančne náročná, ale ked ju uvarím môj manžel a 4-ročný syn nejedia dva dni nič iné len tú polievku tak im chutí-))). Takže postup: Do vody dám nakrájané zemiačky a cibuľu, ktorú nastrúham na strúhadle úplne nadrobno a nechám variť. Ked začne vrieť hodím bujony. Počkám kým sa zemiačky neuvaria a potom polievočku odložím z plamena a vložím bryndzu, poriadne rozmiešam a dám opäť na plamen. Posypem paprikou, vlejem sladkú smotanu a potom už len zahustím (mlieko a múka). Popritom si rozpražím slaninku na panvici (na drobné škvarčeky a hlavne veľa :-))) a po zahustení polievky ju tam vylejem aj s masťou. Solím až na záver a môžte aj pokoreniť. Suroviny sú pre 4 osoby a v stredne veľkom hrnci. Ak jej chcete navariť viac musíte dokúpiť bryndzu. Prajem dobrú chuť!!!Je fakt skvelá.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (33) posledné: 5.9.2012, 8:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu