končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
POLIEVKY |
Naj šošovicová, hrachová, hrsková a fazuľová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY pol sáčka vybranej strukoviny (hrach, šošovica, fazuľa), 5 ks zemiakov , soľ, 1 bujon( ja dávam hubový), ZAPRAŽKA : olej, 3 - 4 mesiačiky cesnaku, mletá červená sladká paprika a hladká múka , na ZÁVER: korenie, opračená slaninka + párky, alebo opražená klobáska, pri fazuľovej polievke aj jeden malý pretlak a cukor na dochutenie POSTUP PRÍPRAVY Postup je veľmi jednoduchý: 1. Strukovinu namočenú cez noc (niekedy to aj nenamáčam, ked nie je čas), dám variť do osolenej vody s jedným bujonom. 2. Očistím si zemiačky. 3. Pripravím si zápražku, do hrnca dám asi centimeter oleja, prelisujem tam cesnak a poprášim paprikou aby to bolo pekné červené a ked to začne bublať, hned (aby to nezhorklo) pridám asi 4 lyžice hladkej muky a chvíľku popražím, aby vznikla taká masa a zalejem to studenou tečúcou vodou.Pekne premiešam a odstavím nabok. 4.Ked su strukoviny už takmer uvarené prihodím zemiačky a uvarím to všetko do mäkka. 5.Prilejem zápražku. 6. Rozpražím si slaninku s párkami na panvici, alebo klobásku a aj s masťou prelejem do polievky. 7. Pri fazuľovej ešte pridám malý pretlak a ochutím aj cukrom. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 41 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 30.1.2016, 6:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Skvelá bryndzová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 4-5 stredne veľkých zemiakov, 1 cibuľa, 2 kocky hubového bujonu, 2 alebo 3 malé kocky bryndze odporúčam bryndzu Liptov, tá je najlepšia na polievku( čím viac bryndze je lepšia), smotana, mlieko, hladká múka, červená sladká paprika (mletá v sáčku), soľ, slaninka. POSTUP PRÍPRAVY Polievka je musím priznať trošku finančne náročná, ale ked ju uvarím môj manžel a 4-ročný syn nejedia dva dni nič iné len tú polievku tak im chutí-))). Takže postup: Do vody dám nakrájané zemiačky a cibuľu, ktorú nastrúham na strúhadle úplne nadrobno a nechám variť. Ked začne vrieť hodím bujony. Počkám kým sa zemiačky neuvaria a potom polievočku odložím z plamena a vložím bryndzu, poriadne rozmiešam a dám opäť na plamen. Posypem paprikou, vlejem sladkú smotanu a potom už len zahustím (mlieko a múka). Popritom si rozpražím slaninku na panvici (na drobné škvarčeky a hlavne veľa :-))) a po zahustení polievky ju tam vylejem aj s masťou. Solím až na záver a môžte aj pokoreniť. Suroviny sú pre 4 osoby a v stredne veľkom hrnci. Ak jej chcete navariť viac musíte dokúpiť bryndzu. Prajem dobrú chuť!!!Je fakt skvelá. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov) KOMENTÁRE (33) posledné: 5.9.2012, 8:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |