Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
![]()
POTREBNÉ PRÍSADY
4-5 ks hlávkový šalát, cca. 1l mlieka, slanina, soľ, polohrubá múka, olej - všetko závisí od množstva (koľko omáčky chcete spraviť)
POSTUP PRÍPRAVY
Slaninu si nakrájame na kocečky, osmažíme si ju, pridáme trošku oleja nasypeme polohrubú múku a spravíme si zápražku. Zalejeme vodou cca. 0,5l a na miernom ohni rozmiešame hrčky. Potom zalejeme mliekom a natrháme si do toho šalát (alebo nakrájame na pásiky). Miešame aby nám to zo spodu neprihorelo (šalát musí zmäknúť). Pred dokončením dochutíme a necháme zovrieť ale stále miešame!!! Hotovú šalátovú omáčku si môžeme dochutiť octom alebo aj cukrom. Ja ešte do omáčky dávam aj na tvrdo uvarené vajcia.
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)
KOMENTÁRE (6) posledné: 4.4.2020, 12:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |