
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
POLIEVKY |
![]() Krémová polievka z Medvedieho cesnakuPOTREBNÉ PRÍSADY Medvedí cesnak (najlepší je čerstvý, ale ja si ho dávam aj do mrazničky, nech ho mám po ruke celý rok), 3 menšie zemiaky, 1 menšia cibuľa, zeleninový bujón 3 ks, soľ podľa potreby, smotana na varenie (mlieko), hladká múka. POSTUP PRÍPRAVY Na masle (ja pridávam aj troška oleja aby sa maslo nepripalilo) si osmažíme cibuľu, pridáme tri poriadne hrste Medvedieho cesnaku (najlepší je čerstvý, ale ja si ho dávam aj do mrazničky nech ho mám po ruke celý rok =o)), chvíľu podusíme, potom na kocky nakrájané zemiaky a zalejeme 1,5 litrom vody. Keď voda zovrie pridáme bujón a varíme pokiaľ zemiaky nezmäknú. Všetko rozmixujeme. Znovu dáme zovrieť a dohustíme hladkou múkou rozhabarkovnou v smotane na varenie alebo v mlieku. (ja používam mlieko). Necháme ešte chvíľku prevrieť a podľa potreby dochutíme a soľou. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 20.4.2013, 7:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Hubová krémová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 300g čerstvých alebo mrazených akýchkoľvek HLAVNE JEDLÝCH hríbov, 3 menšie zemiaky, 1 menšia cibuľa, zeleninový bujón 3 ks, soľ a vegeta podľa potreby, smotana na varenie (mlieko), hladká múka. POSTUP PRÍPRAVY Na masle (ja pridávam aj troška oleja aby sa maslo nepripalilo) si osmažíme cibuľu, pridáme huby ( tu som použila mrazené hromadienky - podpňovky, HUBY NIKDY PRED VLOŹENÍM DO MRAZNIĆKY NIKDY NEPREVÁRAM, ZBYTOĆNE SA VYVARÍ CHUŤ HRÍBOV ) a za občasného premiešania podusíme cca 5 min., potom pridáme na kocky nakrájané zemiaky a osmažíme ešte cca 5 min. a zalejeme 1,5 litrom vody. Keď voda zovrie pridáme bujón a varíme asi 40 minút. Za túto dobu sa uvaria aj huby a zemiaky zmäknú. Nevadí keď sa nám začnú zemiaky rozvárať lebo aj tak všetko rozmixujeme. Znovu dáme zovrieť a dohustíme hladkou múkou rozhabarkovnou v smotane na varenie alebo v mlieku. (ja používam mlieko). Necháme ešte chvíľku prevrieť a podľa potreby dochutíme vegetou a soľou. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Hrášková krémová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 400g konzerva hrášku ,3 menšie zemiaky, 1 menšia cibuľa, zeleninový bujón 3 ks,soľ a vegeta podľa potreby, smotana na varenie (mlieko), hladká múka. POSTUP PRÍPRAVY Na masle (ja pridávam aj troška oleja aby sa maslo nepripalilo) si osmažíme cibuľu, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, sterilizovaný hrášok, (najlepší je čerstvý), osmažíme cca 5 min. a zalejeme 1,5 litrom vody. Keď voda zovrie pridáme bujón a varíme pokiaľ hrášok a zemiaky nezmäknú. Všetko rozmixujeme. Znovu dáme zovrieť a dohustíme hladkou múkou rozhabarkovnou v smotane na varenie alebo v mlieku. (ja používam mlieko). Necháme ešte chvíľku prevrieť a podľa potreby dochutíme vegetou a soľou. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 24.3.2013, 12:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Mrkvová krémová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 6-7 ks mrkvy, 3 menšie zemiaky, 1 menšia cibuľa, zeleninový bujón 3 ks, soľ a vegeta podľa potreby, smotana na varenie (mlieko), hladká múka. POSTUP PRÍPRAVY Na masle (ja pridávam aj troška oleja aby sa maslo nepripalilo) si osmažíme cibuľu, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, na kolieska pokrájanú mrkvu, osmažíme cca 5 min. a zalejeme 1,5 litrom vody. Keď voda zovrie pridáme bujón a varíme pokiaľ mrkva so zemiakmi nezmäknú. Všetko rozmixujeme. Znovu dáme zovrieť a dohustíme hladkou múkou rozhabarkovnou v smotane na varenie alebo v mlieku. (ja používam mlieko). Necháme ešte chvíľku prevrieť a podľa potreby dochutíme vegetou a soľou. Posypeme petržlenovou vňaťkou. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 13.6.2013, 12:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |