. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > POLIEVKY

Adriana L. (kikina) ID 231
.
mimibazar.sk/adriana
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 27.5.2005
Naposledy: 30.10.2023 10:38
Aktualizácia: 25.7.2018 11:13
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 723
RODINNÉ FOTOGRAFIE 68
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 14
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)

POLIEVKY

Smotanová nakyslo s hríbami a klobáskou



POTREBNÉ PRÍSADY

Hrsť sušených dubákov alebo iných hríbov (môžu byť samozrejme aj čerstvé huby :-), množstvo asi tak 2 hrste pokrájaných na malé kúsky), smotana na varenie (500ml krabicka), 1 pár domácich klobás (na obohatenie chuti možno prihodiť aj kúsok údeneho, alebo údené rebrá, ale nemusí byť), 3-4 bobkové listy, guličky nového a čierneho korenia (tak zo 5 z každého), 2-3 zemiaky, solčanka alebo vegeta, na zásmažku olej, 2-3 lyžice hladkej múky a sladká mletá paprika, ocot (na záverečné ochutenie, tak 2 lyžice na 3 litre polievky, resp. kto má ako rád kyslé).

POSTUP PRÍPRAVY

Ak máme sušené hríby, vopred namočíme aspoň na hodinu do horúcej vody, čerstvé očistíme. Do hrnca dáme cca 3l vody, bobkový list, obe korenia a napučané huby aj s vodou, v ktorej sa máčali (prípadne očistené čerstvé huby). Keď začne vrieť, pridáme klobásy, varíme cca 15 min, pridáme smotanu a ošúpané a na kocky nakrájané zemiaky. Medzitým si urobíme zásmažku z oleja, 2 lyžíc hladkej múky a mletej papriky. Keď sú zemiaky už mäkké, pridáme zásmažku a prevaríme. Vyberieme klobásu, nakrájame na plátky a vrátime do polievky. Na záver po odstavení uchutíme vegetou (množstvo závisí od toho, ako je slaná klobása) a pridáme ocot podľa chuti (ja ho pridávam až tak 15min. po odstavení, smotana sa trocha môže zraziť, ale nie je to na škodu). Podávame s chlebíkom, alebo len tak.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 9.1.2011, 23:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Rýchla rajčinová polievka bez zápražky (pre zaneprázdnených alebo lenivých ;-))



POTREBNÉ PRÍSADY

rajčinový džús Rio (alebo iná 100%ná rajčinová šťava, ale ja používam len tento), 3 pol. lyžice kryštálového cukru, 1 pol. lyžica olivového oleja, pol kávovej lyžičky mletej škorice (mám na mysli tú najmenšiu lyžičku), soľ alebo vegeta podľa chuti (ja dávam bezglutamanovú solčanku s morskou soľou).

POSTUP PRÍPRAVY

Dáme variť dzús (je taký hustejší, ale netreba riediť), pridáme cukor (môže ho byť aj menej, alebo aj viac, podľa toho, aký je džús kyslý, ja dávam 3-3,5 pol. lyžice), rozmiešať, keď začne vrieť, prisypať škoricu a solčanku, nechať chvíľu prevrieť, odstaviť a potom vmiešať lyžicu olivového oleja.

Ako "závarku" dávam malému k polievke až priamo do taniera uvarené drobné cestoviny a/alebo nastrúhaný tvrdý syr. Pre dospelých to ešte v tanieri môžete posypať mletým korením (najlepšie je čerstvo zomleté).
Dnes som ju robila - trvalo mi to 12 minut. Ako prílohu som ale dala nakrájanú lokšu (nechcelo sa mi variť cestoviny) a strúhaný syr, bolo to super, malý sa išiel doslova "zadusiť", má ju veľmi rád.

Varianty:
- Môžete pridať rajčinu a šunku nakrájané na drobné kúsky a trocha provensálskych byliniek (všetko tesne pred odstavením)
- dobré sú aj opečené krutony z rohlíka a strúhaný syr a pri varení pridať do polievky 1 prelisovaný strúčik cesnaku.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 17.11.2015, 13:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu