končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
POLIEVKY |
Smotanová nakyslo s hríbami a klobáskouPOTREBNÉ PRÍSADY Hrsť sušených dubákov alebo iných hríbov (môžu byť samozrejme aj čerstvé huby :-), množstvo asi tak 2 hrste pokrájaných na malé kúsky), smotana na varenie (500ml krabicka), 1 pár domácich klobás (na obohatenie chuti možno prihodiť aj kúsok údeneho, alebo údené rebrá, ale nemusí byť), 3-4 bobkové listy, guličky nového a čierneho korenia (tak zo 5 z každého), 2-3 zemiaky, solčanka alebo vegeta, na zásmažku olej, 2-3 lyžice hladkej múky a sladká mletá paprika, ocot (na záverečné ochutenie, tak 2 lyžice na 3 litre polievky, resp. kto má ako rád kyslé). POSTUP PRÍPRAVY Ak máme sušené hríby, vopred namočíme aspoň na hodinu do horúcej vody, čerstvé očistíme. Do hrnca dáme cca 3l vody, bobkový list, obe korenia a napučané huby aj s vodou, v ktorej sa máčali (prípadne očistené čerstvé huby). Keď začne vrieť, pridáme klobásy, varíme cca 15 min, pridáme smotanu a ošúpané a na kocky nakrájané zemiaky. Medzitým si urobíme zásmažku z oleja, 2 lyžíc hladkej múky a mletej papriky. Keď sú zemiaky už mäkké, pridáme zásmažku a prevaríme. Vyberieme klobásu, nakrájame na plátky a vrátime do polievky. Na záver po odstavení uchutíme vegetou (množstvo závisí od toho, ako je slaná klobása) a pridáme ocot podľa chuti (ja ho pridávam až tak 15min. po odstavení, smotana sa trocha môže zraziť, ale nie je to na škodu). Podávame s chlebíkom, alebo len tak. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 9.1.2011, 23:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Rýchla rajčinová polievka bez zápražky (pre zaneprázdnených alebo lenivých ;-))POTREBNÉ PRÍSADY rajčinový džús Rio (alebo iná 100%ná rajčinová šťava, ale ja používam len tento), 3 pol. lyžice kryštálového cukru, 1 pol. lyžica olivového oleja, pol kávovej lyžičky mletej škorice (mám na mysli tú najmenšiu lyžičku), soľ alebo vegeta podľa chuti (ja dávam bezglutamanovú solčanku s morskou soľou). POSTUP PRÍPRAVY Dáme variť dzús (je taký hustejší, ale netreba riediť), pridáme cukor (môže ho byť aj menej, alebo aj viac, podľa toho, aký je džús kyslý, ja dávam 3-3,5 pol. lyžice), rozmiešať, keď začne vrieť, prisypať škoricu a solčanku, nechať chvíľu prevrieť, odstaviť a potom vmiešať lyžicu olivového oleja. Ako "závarku" dávam malému k polievke až priamo do taniera uvarené drobné cestoviny a/alebo nastrúhaný tvrdý syr. Pre dospelých to ešte v tanieri môžete posypať mletým korením (najlepšie je čerstvo zomleté). Dnes som ju robila - trvalo mi to 12 minut. Ako prílohu som ale dala nakrájanú lokšu (nechcelo sa mi variť cestoviny) a strúhaný syr, bolo to super, malý sa išiel doslova "zadusiť", má ju veľmi rád. Varianty: - Môžete pridať rajčinu a šunku nakrájané na drobné kúsky a trocha provensálskych byliniek (všetko tesne pred odstavením) - dobré sú aj opečené krutony z rohlíka a strúhaný syr a pri varení pridať do polievky 1 prelisovaný strúčik cesnaku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 17.11.2015, 13:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |