. .. .. .. .. .. .
. .

Smotanová nakyslo s hríbami a klobáskou - RECEPT 36216

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

POLIEVKY

ID 231 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


Smotanová nakyslo s hríbami a klobáskou


[ recept č. 36216 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

Hrsť sušených dubákov alebo iných hríbov (môžu byť samozrejme aj čerstvé huby :-), množstvo asi tak 2 hrste pokrájaných na malé kúsky), smotana na varenie (500ml krabicka), 1 pár domácich klobás (na obohatenie chuti možno prihodiť aj kúsok údeneho, alebo údené rebrá, ale nemusí byť), 3-4 bobkové listy, guličky nového a čierneho korenia (tak zo 5 z každého), 2-3 zemiaky, solčanka alebo vegeta, na zásmažku olej, 2-3 lyžice hladkej múky a sladká mletá paprika, ocot (na záverečné ochutenie, tak 2 lyžice na 3 litre polievky, resp. kto má ako rád kyslé).

POSTUP PRÍPRAVY

Ak máme sušené hríby, vopred namočíme aspoň na hodinu do horúcej vody, čerstvé očistíme. Do hrnca dáme cca 3l vody, bobkový list, obe korenia a napučané huby aj s vodou, v ktorej sa máčali (prípadne očistené čerstvé huby). Keď začne vrieť, pridáme klobásy, varíme cca 15 min, pridáme smotanu a ošúpané a na kocky nakrájané zemiaky. Medzitým si urobíme zásmažku z oleja, 2 lyžíc hladkej múky a mletej papriky. Keď sú zemiaky už mäkké, pridáme zásmažku a prevaríme. Vyberieme klobásu, nakrájame na plátky a vrátime do polievky. Na záver po odstavení uchutíme vegetou (množstvo závisí od toho, ako je slaná klobása) a pridáme ocot podľa chuti (ja ho pridávam až tak 15min. po odstavení, smotana sa trocha môže zraziť, ale nie je to na škodu). Podávame s chlebíkom, alebo len tak.
<< Vajnorský osúch (s kyslou smotanou a slaninkou) | Smotanová nakyslo s hríbami a klobáskou | Trasený zákusok >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (9.1.2011, 22:17)
mňaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana L. (kikina) ID 231, mimibazar.sk/adriana (9.1.2011, 23:22)
Je fakt bozskaaaaa! :-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu