. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > POLIEVKY

Andrea N. (ruzicka) ID 17646
.
mimibazar.sk/ruzicka
Oblasť: Banská Bystrica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 15.6.2007
Naposledy: 29.3.2018 7:46
Aktualizácia: 24.11.2015 10:55
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 311
RODINNÉ FOTOGRAFIE 29
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 26
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)

POLIEVKY

Cuketová polievka na dva spôsoby



POTREBNÉ PRÍSADY

Základ : cuketa, mrkva, zeler, cesnak, bazalka, oregáno, soľ, sušená zelenina ( ja používam soľčanku).
Na prvý spôsob potrebujeme bryndzu.
Na druhý spôsob potrebujeme vinný ocot z bieleho vína.

POSTUP PRÍPRAVY

Cuketu, mrkvu, zeler si nakrájame na menšie časti. V hrnci rozohrejeme olej osmahneme dva veľké, pretlačené strúčiky cesnaku pridáme pokrájanú zmes zeleniny , zalejeme vodou a pridáme soľčanku. Varíme tak, aby zelenina bola mäkká, vhodná na rozmixovanie. Pridáme bazalku, oregano. Ak varíme prvý spôsob pridáme bryndzu. Rozmixujeme. Okoštujeme a podľa potreby dosolíme.
Druhý spôsob: postup ten istý, iba miesto bryndze pridáme vinný ocot, ale ten pridávame až keď polievka je dovarená a pridávame opatrne. Koštujeme.

Polievočku naservírujeme, pridáme opečený rohlík, môžeme aj postrúhaný syr a vňaťku, alebo pažítku.

Rada: Polievku nezahusťujem múkou, tak tej cukety musí byť toľko, aby polievka po vymixovaní bola hustejšia. Ja používam 1 veľkú cuketu, 2 väčšie mrkvy a kúsok zeleru - pozri obrázkovú prílohu. Keď pridávam bryndzu, tak toto množstvo stačí.

DOBRÚ CHUŤ.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 6.4.2008, 9:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Cibuľová polievka ako ju varím ja



POTREBNÉ PRÍSADY

cibuľa, olej, soľ, rasca, mleté čierne korenie, petržlenová vňať, vegeta, nastrúhaný tvrdý syr, pečivo cesnak

POSTUP PRÍPRAVY

Očistenú cibuľu pokrájame nadrobno a opražíme na oleji. Necháme si z jednej cibule polovicu nepokrájanú a odložíme. Osolíme, trošičku okoreníme, posypeme rascou, podlejeme trochou vody a dusíme takmer do mäkka. Rozmixujeme, dolejeme vodu a pridáme ostatnú časť cibuľe pokrájanú na kolieska. Ochutíme vegetou a uvaríme do mäkka. Polievku podávame s opraženým pečivom, posypanú postrúhaným syrom a posekanou petržlenovou vňaťkou.


Táto polievočka je dobrá ako domáci liek na prechladnutie. Aspoň nám zaberá. Dobrú chuť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 19.10.2013, 15:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu