končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
POLIEVKY |
Cuketová polievka na dva spôsobyPOTREBNÉ PRÍSADY Základ : cuketa, mrkva, zeler, cesnak, bazalka, oregáno, soľ, sušená zelenina ( ja používam soľčanku). Na prvý spôsob potrebujeme bryndzu. Na druhý spôsob potrebujeme vinný ocot z bieleho vína. POSTUP PRÍPRAVY Cuketu, mrkvu, zeler si nakrájame na menšie časti. V hrnci rozohrejeme olej osmahneme dva veľké, pretlačené strúčiky cesnaku pridáme pokrájanú zmes zeleniny , zalejeme vodou a pridáme soľčanku. Varíme tak, aby zelenina bola mäkká, vhodná na rozmixovanie. Pridáme bazalku, oregano. Ak varíme prvý spôsob pridáme bryndzu. Rozmixujeme. Okoštujeme a podľa potreby dosolíme. Druhý spôsob: postup ten istý, iba miesto bryndze pridáme vinný ocot, ale ten pridávame až keď polievka je dovarená a pridávame opatrne. Koštujeme. Polievočku naservírujeme, pridáme opečený rohlík, môžeme aj postrúhaný syr a vňaťku, alebo pažítku. Rada: Polievku nezahusťujem múkou, tak tej cukety musí byť toľko, aby polievka po vymixovaní bola hustejšia. Ja používam 1 veľkú cuketu, 2 väčšie mrkvy a kúsok zeleru - pozri obrázkovú prílohu. Keď pridávam bryndzu, tak toto množstvo stačí. DOBRÚ CHUŤ. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 6.4.2008, 9:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Cibuľová polievka ako ju varím jaPOTREBNÉ PRÍSADY cibuľa, olej, soľ, rasca, mleté čierne korenie, petržlenová vňať, vegeta, nastrúhaný tvrdý syr, pečivo cesnak POSTUP PRÍPRAVY Očistenú cibuľu pokrájame nadrobno a opražíme na oleji. Necháme si z jednej cibule polovicu nepokrájanú a odložíme. Osolíme, trošičku okoreníme, posypeme rascou, podlejeme trochou vody a dusíme takmer do mäkka. Rozmixujeme, dolejeme vodu a pridáme ostatnú časť cibuľe pokrájanú na kolieska. Ochutíme vegetou a uvaríme do mäkka. Polievku podávame s opraženým pečivom, posypanú postrúhaným syrom a posekanou petržlenovou vňaťkou. Táto polievočka je dobrá ako domáci liek na prechladnutie. Aspoň nám zaberá. Dobrú chuť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 19.10.2013, 15:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |