končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |
POLIEVKY |
Zelerová s nivouPOTREBNÉ PRÍSADY hlávka zeleru, niva, cibuľa, olej, bujón, soľ a korenie POSTUP PRÍPRAVY Na oleji si popražíme cibuľu, pridáme na kocky nakrájaný zeler, zalejeme vodou, pridáme zeleninový bujón a necháme variť, kým nie je všetko mäkké. Soľou a korením dochutíme až nakoniec keďže niva je dosť slaná a má výraznú chuť. Keď je zeler mäkký, rozmixujeme polievku ponorným mixérom a samozrejme pridáme aj na kúsky nakrájanú nivu, ktorú tiež rozmixujeme. Ja som mala asi tak 140g, no možno menej keďže som z nej odjedala ,) ale pokojne by som dala aj viac keby som mala. Nakoniec, ak treba, ešte dochutíme . Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 28.11.2012, 14:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Hráškovo-karfiolováPOTREBNÉ PRÍSADY karfiol, hrášok v konzerve, zemiaky, cesnak (2-3 strúčiky), soľ, korenie, rasca, červená paprika, hl. múka, olej POSTUP PRÍPRAVY Do vody dáme variť nakrájané zemiaky, hrášok (kto má ako rád, ja som dala takmer celú konzervu), na malé ružičky rozobratý karfiol a nastrúhaný alebo pretlačený cesnak. Posolíme, okoreníme, pridáme rascu a varíme kým nie je všetko mäkké. Prípadne karfiol pridáme trošku neskôr, aby sa nám úplne nerozvaril kým sa uvaria zemiaky. Nakoniec urobíme slabú zápražku s červenou paprikou, prevaríme, ak treba, dochutíme a hotovo. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Hrášková so šampiňónmiPOTREBNÉ PRÍSADY zelený hrášok (môže byť aj z konzervy), šampiňóny (ja som použila čerstvé), zemiaky, cibuľka, soľ, korenie, olej, červená mletá paprika a kúsok čili papričky POSTUP PRÍPRAVY Na oleji si popražíme cibuľku, pridáme nakrájané šampiňóny a spolu podusíme. Potom pridáme hrášok, zemiaky a zalejeme vodou, pridáme mletú červenú papriku a necháme variť. Keď je všetko mäkké dochutíme soľou a čili papričkou podľa chuti. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 26.5.2011, 8:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Kukuricová so smotanouPOTREBNÉ PRÍSADY cibuľa, kukurica (mrazená alebo z konzervy), zemiaky, mrkva, smotana na varenie, soľ, korenie, olej POSTUP PRÍPRAVY Na oleji si opražíme na drobno pokrájanú cibuľu. Pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu, pokrájané zemiaky, kukuricu a zalejeme vodou. Varíme kým nie je všetko mäkké. Keď hotové, prijeme smotanu, necháme prevariť a nakoniec dochutíme soľou a korením. Ak máme doma posypeme nakrájanou pažítkou. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 26.2.2011, 23:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Mrkvová s paradajkouPOTREBNÉ PRÍSADY 1 cibuľa, 3-4 veľké mrkvy, 1 paradajka, zemiaky, zeleninový bujón, smotana na varenie, soľ, korenie, bazalka, citrón (množstvo zeleniny sa ale môže meniť podľa veľkosti hrnca alebo podľa toho ako husté to chcete mať) POSTUP PRÍPRAVY Očistíme a nakrájame si mrkvu, cibuľu a zemiaky, môže byť aj na väčšie kúsky lebo sa to bude mixovať. Všetky suroviny dáme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme kocku bujónu, osolíme a okoreníme. Keď je zelenina úplne mäkká tak ju rozmixujeme ponorným mixérom. Ja mám vo zvyku polievku úplne vypnúť, rozmixovať zeleninu a potom ju znova zapnem lebo ak je polievka dosť hustá môže sa stať, že ako sa to stále varí tak sa robia bubliny a tie môžu praskať a dosť bolestivo popáliť ako som sa aj sama poučila. Takže keď ju znova zapneme pridáme smotanu. Kým mixujeme tak si môžeme dať spariť paradajku aby sme sa zbavili šupky. Paradajku nakrájame na menšie kúsky a pridáme do polievky. Nakoniec ešte posypeme čerstvou bazalkou, ak máme, dochutíme pár kvapkami citróna a hotovo. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (5) posledné: 2.10.2010, 14:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
šošovicová z NórskaPOTREBNÉ PRÍSADY olej, cibuľa, cesnak, mrkva, šošovica, vývar/ bujón, biele víno, pór, paradajkový pretlak, soľ a čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY Keď som bola v Osle toto nám na obed navarila kamarátka nórka a veľmi mi zachutila šošovica aj na iný spôsob ako ju len my doma poznáme. Je trochu hustejšia ale veľmi dobrá. Neudávala som presné množstvá keďže to záleží aj od veľkosti hrnca, prípadne či to budú jesť aj malé deti alebo nie. 1. Na oleji si do sklovita opražíme 2-3 na jemno nakrájané cibule, potom pridáme nakrájaný alebo pretlačený cesnak (2-3strúčiky) a ešte popražíme. 2. Pridáme nastrúhanú mrkvu (strúham ju vždy na tom hrubom strúhadle) a spolu s cibuľou a cesnakom trochu popražíme. 3. Pridáme šošovicu, zalejeme vývarom, prípadne vodou a hodíme kocku bujónu. Pridáme biele víno, ja zvyčajne dávam tak deci, ale opäť kto má ako rád, prípadne či to budú jesť aj deti alebo nie ale zase ono sa vyparí. Necháme polievku variť kým šošovica nie je takmer hotová. 4. Tesne pred dovarením pridáme na kolieska nakrájaný pór. Necháme to všetko spolu prevariť aby pór zmäkol a nakoniec pridáme paradajkový pretlak a dochutíme soľou a korením. Prevaríme a hotovo. Dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (20) posledné: 14.5.2016, 19:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |