. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > POLIEVKY

Lenka M. (lelem) ID 118880
Oblasť: Zvolen
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 22.10.2009
Naposledy: 10.12.2023 20:32
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 19
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)

POLIEVKY

Zelerová s nivou



POTREBNÉ PRÍSADY

hlávka zeleru, niva, cibuľa, olej, bujón, soľ a korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji si popražíme cibuľu, pridáme na kocky nakrájaný zeler, zalejeme vodou, pridáme zeleninový bujón a necháme variť, kým nie je všetko mäkké. Soľou a korením dochutíme až nakoniec keďže niva je dosť slaná a má výraznú chuť. Keď je zeler mäkký, rozmixujeme polievku ponorným mixérom a samozrejme pridáme aj na kúsky nakrájanú nivu, ktorú tiež rozmixujeme. Ja som mala asi tak 140g, no možno menej keďže som z nej odjedala ,) ale pokojne by som dala aj viac keby som mala. Nakoniec, ak treba, ešte dochutíme . Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 28.11.2012, 14:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Hráškovo-karfiolová



POTREBNÉ PRÍSADY

karfiol, hrášok v konzerve, zemiaky, cesnak (2-3 strúčiky), soľ, korenie, rasca, červená paprika, hl. múka, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Do vody dáme variť nakrájané zemiaky, hrášok (kto má ako rád, ja som dala takmer celú konzervu), na malé ružičky rozobratý karfiol a nastrúhaný alebo pretlačený cesnak. Posolíme, okoreníme, pridáme rascu a varíme kým nie je všetko mäkké. Prípadne karfiol pridáme trošku neskôr, aby sa nám úplne nerozvaril kým sa uvaria zemiaky. Nakoniec urobíme slabú zápražku s červenou paprikou, prevaríme, ak treba, dochutíme a hotovo. Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Hrášková so šampiňónmi



POTREBNÉ PRÍSADY

zelený hrášok (môže byť aj z konzervy), šampiňóny (ja som použila čerstvé), zemiaky, cibuľka, soľ, korenie, olej, červená mletá paprika a kúsok čili papričky

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji si popražíme cibuľku, pridáme nakrájané šampiňóny a spolu podusíme. Potom pridáme hrášok, zemiaky a zalejeme vodou, pridáme mletú červenú papriku a necháme variť. Keď je všetko mäkké dochutíme soľou a čili papričkou podľa chuti. Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 26.5.2011, 8:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Kukuricová so smotanou



POTREBNÉ PRÍSADY

cibuľa, kukurica (mrazená alebo z konzervy), zemiaky, mrkva, smotana na varenie, soľ, korenie, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji si opražíme na drobno pokrájanú cibuľu. Pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu, pokrájané zemiaky, kukuricu a zalejeme vodou. Varíme kým nie je všetko mäkké. Keď hotové, prijeme smotanu, necháme prevariť a nakoniec dochutíme soľou a korením. Ak máme doma posypeme nakrájanou pažítkou. Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 26.2.2011, 23:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Mrkvová s paradajkou



POTREBNÉ PRÍSADY

1 cibuľa, 3-4 veľké mrkvy, 1 paradajka, zemiaky, zeleninový bujón, smotana na varenie, soľ, korenie, bazalka, citrón (množstvo zeleniny sa ale môže meniť podľa veľkosti hrnca alebo podľa toho ako husté to chcete mať)

POSTUP PRÍPRAVY

Očistíme a nakrájame si mrkvu, cibuľu a zemiaky, môže byť aj na väčšie kúsky lebo sa to bude mixovať. Všetky suroviny dáme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme kocku bujónu, osolíme a okoreníme. Keď je zelenina úplne mäkká tak ju rozmixujeme ponorným mixérom. Ja mám vo zvyku polievku úplne vypnúť, rozmixovať zeleninu a potom ju znova zapnem lebo ak je polievka dosť hustá môže sa stať, že ako sa to stále varí tak sa robia bubliny a tie môžu praskať a dosť bolestivo popáliť ako som sa aj sama poučila. Takže keď ju znova zapneme pridáme smotanu. Kým mixujeme tak si môžeme dať spariť paradajku aby sme sa zbavili šupky. Paradajku nakrájame na menšie kúsky a pridáme do polievky. Nakoniec ešte posypeme čerstvou bazalkou, ak máme, dochutíme pár kvapkami citróna a hotovo. Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (5) posledné: 2.10.2010, 14:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

šošovicová z Nórska



POTREBNÉ PRÍSADY

olej, cibuľa, cesnak, mrkva, šošovica, vývar/ bujón, biele víno, pór, paradajkový pretlak, soľ a čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Keď som bola v Osle toto nám na obed navarila kamarátka nórka a veľmi mi zachutila šošovica aj na iný spôsob ako ju len my doma poznáme. Je trochu hustejšia ale veľmi dobrá. Neudávala som presné množstvá keďže to záleží aj od veľkosti hrnca, prípadne či to budú jesť aj malé deti alebo nie.

1. Na oleji si do sklovita opražíme 2-3 na jemno nakrájané cibule, potom pridáme nakrájaný alebo pretlačený cesnak (2-3strúčiky) a ešte popražíme.
2. Pridáme nastrúhanú mrkvu (strúham ju vždy na tom hrubom strúhadle) a spolu s cibuľou a cesnakom trochu popražíme.
3. Pridáme šošovicu, zalejeme vývarom, prípadne vodou a hodíme kocku bujónu. Pridáme biele víno, ja zvyčajne dávam tak deci, ale opäť kto má ako rád, prípadne či to budú jesť aj deti alebo nie ale zase ono sa vyparí. Necháme polievku variť kým šošovica nie je takmer hotová.
4. Tesne pred dovarením pridáme na kolieska nakrájaný pór. Necháme to všetko spolu prevariť aby pór zmäkol a nakoniec pridáme paradajkový pretlak a dochutíme soľou a korením. Prevaríme a hotovo. Dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (20) posledné: 14.5.2016, 19:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu