
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
POLIEVKY |
![]() Vianočná hríbiková z LubinyPOTREBNÉ PRÍSADY Keď som jedla túto polievočku prvý krát,mala som zmiešané pocity.Zdala sa mi strašne ťažká a stačila mi polovičná porcia.A teraz?Polievku si varíme na tri dni a jeme ju 2x denne:)Takže na polievočku potrebujeme:Vývar z údeného mäsa(ak nemáme,nič sa nedeje,polievočka je aj tak chutná),rôzne druhy sušených hríbikov,sušené slivky,zemiaky,masť,alebo olej,múku na zahustenie,červená paprika,mäsový bujón,bobkový list,celé nové korenie,cukor,soľ,ocot,sladkú smotanu,cibuľku,vegetu,polievkové korenie POSTUP PRÍPRAVY Hríby umyjeme a namočíme asi na pol hodinku do horúcej vody.Ak máme vývar vylejeme hríby aj s vodou do vývaru,pridáme asi 5guličiek nového korenia,3-4 bobkové lístky,bujón,slivky a asi hodinku varíme.Ak nemáme vývar,varíme vo vode,kde boli namočené hríby.Asi po 40tich minútach pridáme zemiaky a polievočku dovaríme.Na masti opražíme cibuľku,pridáme mletú červenú papriku,múku a pridáme do polievky.Opäť necháme chvíľu povariť.Asi 2PL hl.múky rozmiešame v sladkej smotane a pridáme do polievky.Hustotu už nechám na Vás.Môžete použiť aj mlieko.Ďalej pridáme cukor,soľ,ocot a dochucujeme,kým nieje polievočka podľa našej chuti.Dúcham,že som to napísala zrozumiteľne,lebo sama som mala prvý krát z toho chaos:) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 7.12.2010, 17:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Hokkaido (podľa Jozefa Vajdu)POTREBNÉ PRÍSADY Podľa orientálneho receptu je polievka liečivá - znižuje kyslosť organizmu a dodáva karotén, kalcium, železo a veľa vitamínov, A,C, a vitamíny zo skupiny B, normalizuje prekyslené prostredie žalúdka a čriev. POTREBUJEME:Tekvičku Hokkaido(nesmie byť tvrdá),1PL olivového oleja,cibuľku,soľ,vegetu,muškátový oriešok,sladkú smotanu POSTUP PRÍPRAVY Do horúceho olivového oleja dáme usmažiť cibuľku len do sklovita, tekvicu nakrájame na kocky aj so šupou. V šupke je najviac karoténu a vitamínov. Udusíme s trochou vody, soli vegety bez glutamánu a pol lyžičkou mletého muškátového kvetu do mäkka. Zmixujeme na kašu, pridáme sladkú smotanu podľa po chuti, dosolíme a prevaríme s trochou nastrúhaného muškátového orieška. Polievku môžeme posypať opečenými semienkami tekvice a masielkovými krutónmi Semienka ani krutónky som nemala,tak som bohato pokvápala tekvicovým olejom. Olej dáva polievke orieškovú chuť a jedinečnú vôňu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov) KOMENTÁRE (50) posledné: 27.9.2017, 8:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Rajčinová polievka..výborná!!!POTREBNÉ PRÍSADY Cca 2kg rajčín,malá cibuľka,1PLolivového oleja,bobkový list,trošku čierneho mletého korenia,2ks zeleninového bujónu,soľ,hnedý cukor,syr na strúhanie(eidam) POSTUP PRÍPRAVY Od detstva som rajčinovú nemusela...Raz som sa nechala prehovoriť a od vtedy,inú rajčinovú nezjem.Táto je bez zbytočných korenín,ktoré by len zbytočne kazili chuť a vôňu domácich rajčín.A ten nastrúhaný,ťahajúci syr...no dobrotka. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 10.12.2011, 0:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Fantastická syrová cesnačkaPOTREBNÉ PRÍSADY 50g masla,2 väčšie mrkvy,1 petržlen,1/2 zeleru,1,5 l zeleninového vývaru,3 zemiaky,5 strúčikov cesnaku,drvenú rascu podľa chuti,2 celé vajcia,150 g nastrúhaného syra,soľ, mleté čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY Mrkvu, petržlen a zeler očistíme, na hrubšie nastrúhame a orestujeme na masle. Prilejeme horúci vývar, a keď začne vrieť, pridáme na kocky nakrájané očistené zemiaky, soľ, korenie a rascu. Zeleninu uvaríme do mäkka. Potom do polievky pridáme prelisované strúčiky cesnaku a vylejeme rozšľahané vajcia, ktoré ešte v hrnci rozmiešame vidličkou. Hotovú cesnačku posypeme na tanieri strúhaným syrom.Vajíčka nedávam vždy,polievočka je výborná aj bez nich.Pod syr máme radi opečený chlebík. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 9.8.2010, 11:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |