. .. .. .. .. .. .
. .

Vianočná hríbiková z Lubiny - RECEPT 35093

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

POLIEVKY

ID 117702 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)


Vianočná hríbiková z Lubiny


[ recept č. 35093 zo dňa  ]


Vianočná hríbiková z Lubiny


POTREBNÉ PRÍSADY

Keď som jedla túto polievočku prvý krát,mala som zmiešané pocity.Zdala sa mi strašne ťažká a stačila mi polovičná porcia.A teraz?Polievku si varíme na tri dni a jeme ju 2x denne:)Takže na polievočku potrebujeme:Vývar z údeného mäsa(ak nemáme,nič sa nedeje,polievočka je aj tak chutná),rôzne druhy sušených hríbikov,sušené slivky,zemiaky,masť,alebo olej,múku na zahustenie,červená paprika,mäsový bujón,bobkový list,celé nové korenie,cukor,soľ,ocot,sladkú smotanu,cibuľku,vegetu,polievkové korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Hríby umyjeme a namočíme asi na pol hodinku do horúcej vody.Ak máme vývar vylejeme hríby aj s vodou do vývaru,pridáme asi 5guličiek nového korenia,3-4 bobkové lístky,bujón,slivky a asi hodinku varíme.Ak nemáme vývar,varíme vo vode,kde boli namočené hríby.Asi po 40tich minútach pridáme zemiaky a polievočku dovaríme.Na masti opražíme cibuľku,pridáme mletú červenú papriku,múku a pridáme do polievky.Opäť necháme chvíľu povariť.Asi 2PL hl.múky rozmiešame v sladkej smotane a pridáme do polievky.Hustotu už nechám na Vás.Môžete použiť aj mlieko.Ďalej pridáme cukor,soľ,ocot a dochucujeme,kým nieje polievočka podľa našej chuti.Dúcham,že som to napísala zrozumiteľne,lebo sama som mala prvý krát z toho chaos:)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

najlepšiu chuť polievky dosiahneme z vyvareného údeného mäsa
hríbiky pred namočením,sušené slivky z mrazničky:)
už sa varia..
nezabudnúť na pár zemiačikov
zahustíme zápražkou,aj zátrebkou(opražená cibuľka dá polievke zaujímavú príchuť)
finišujeme:)
a dochucujeme...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Krstinova... | Vianočná hríbiková z Lubiny | Môj prvý pokus o Kitty tortu... >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
lenka h. (aspekt) ID 87649 (7.12.2010, 15:50)
vyborna.....klobuk dole mnam
ODPOVEDAŤ
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (7.12.2010, 17:17)
,-)musím budúcej svokre poďakovať :-) (hello)
ODPOVEDAŤ
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (5.12.2010, 16:11)
Silvinka, polievočka vyzerá úplne úžasne, taká vianočná (jezisek)
ODPOVEDAŤ
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (5.12.2010, 20:48)
(Y)Ďakujem Ivka,je fakt výýýborná (kolednici)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu