Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
POTREBNÉ PRÍSADY
1 bal. ľubovoľnej zeleninovej polievkovej zmesi /pr.BALA/,1 menšia cibuľa, sladká červená paprika,hladká múka,soľ, rasca, trošku vegety /ja používam z LIDLu/,pol. korenie Klasik,detská krupica na halušky, voda asi 2l vody.
POSTUP PRÍPRAVY
Cibuľu nakrájame na kocočky - dáme do hrnca , pridáme olej. Na stredne miernom ohni cibuľu necháme zosklovatieť, zaprášime ju sladkou červenou paprikou a hladkou múkou. Všetko intenzívne miešame, kým sa múka trochu neprepraží. Do toho ihneď nalejeme studenú vodu asi do 1/3 hrnca, stále miešame, aby sa nám netvorili hrudky.Do vody nasypeme rozmrazenú polievkovú zmes, zamiešame a všetko dolejeme vodou doplna. Okoreníme soľou, vegetou, rascou, pol.korením. Necháme na miernejšom ohni variť spolu asi 15 m. Medzitým si z krupicovej múky /asi 1/2 šálky múky/ , studenej vody a soli urobíme stedne tvrdé cesto na halušky. Po spomínaných 15 m. varenia polievky, začneme rýchlo do polievky hádzať cez haluškovač halušky. Nakoniec poriadne zamiešame, aby sa halušky nelepili spolu a na dno. Necháme ešte povariť asi 5-10 m/treba ochunať halušky/ .Na záver, keď polievku odstavíme, posypeme a ešte v hrnci nakrájanou petržlenovou vňatou -čerstvou alebo sušenou dobrú chuť
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)
KOMENTÁRE (1) posledné: 5.3.2011, 17:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |