
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
|
|
Celkom: 22 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3 ďalšie >> |
POLIEVKY |
![]() Krémová šampiňónová polievka...POTREBNÉ PRÍSADY 400g čerstvých očistených šampiňónov, 60g masla, 2 PL hladkej múky, 800ml zeleninového alebo mäsového vývaru, 200ml smotany na šľahanie, 3 strúčiky cesnaku, štipka soli, štipka mletého čierneho korenia.... POSTUP PRÍPRAVY Šampiňóny nakrájame na plátky. Cesnak olúpeme a roztlačíme. Maslo rozpustíme, pridáme šampiňóny a cesnak a orestujeme. Prikryjeme a necháme 5 minút podusiť. Potom poprášime múkou, zalejeme vývarom a privedieme do varu, povaríme 10 minút. Polievku rozmixujeme ponorným mixérom, osolíme, okoreníme a pridáme smotanu. Necháme prejsť varom, odstavíme a môžeme podávať ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 10.6.2018, 15:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Mrkvovo-cibuľová polievka...POTREBNÉ PRÍSADY 1 veľká cibuľa /alebo dve menšie/, 500g očistenej mrkvy, 50g masla, 2 Pl hladkej múky, 1,25l slepačieho vývaru /buď si odložíme z nedeľnej polievky alebo použijeme 1 kocku bujónu/, 0,5l smotany na varenie, 1 PL nastrúhanej pomarančovej kôry /môže byť aj sušená alebo z BIO pomaranča/, štipka soli POSTUP PRÍPRAVY Maslo rozpustíme, cibuľu olúpeme a nakrájame na plátky, mrkvu na kolieska. Oboje opražíme spolu na masle a potom zasypeme múkou, zas trochu opražíme. Zalejeme vývarom, privedieme do varu a povaríme asi 25 minút. Potom polievku rozmixujeme do hladka, pridáme pomarančovú kôru, soľ a vlejeme smotanu. Prevaríme, odstavíme a podávame s nasekanou pažítkou... hladošom aj s krutónm. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 10.6.2018, 15:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Berlínska polievka...POTREBNÉ PRÍSADY Dobrá alternatíva tradičnej mäsovej polievky: 1 l mäsového vývaru /môže byť aj z kocky/, 2 PL masla, 2 PL hladkej múky /môžeme vynechať/, 400g očisteného zeleru, 2 Ks petržlenu, 3 ks mrkvy, 1 cibuľa, 1 bobkový list, majoránka, mletá rasca, nasekaná petržlenová vňať, soľ, mleté čierne korenie, trocha sterilizovaného chrenu... POSTUP PRÍPRAVY Na masle osmažíme cibuľu a pridáme na kocky nakrájanú zeleninu, osmažíme, zasypeme múkou, zalejeme vývarom, pridáme bobkový list a rascu a varíme zeleninku do mäkka. Pridáme potom majoránku, petržlenovú vňaťku, okoreníme a prípadne ešte dosolíme a dochutíme chrenom /ja som dala 3 kopcovité čajové lyžičky/. Prevaríme a môžeme podávať. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 30.10.2018, 14:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Vichyssoise...POTREBNÉ PRÍSADY 2ks póru, 2ks väčších zemiakov, 30g masla, 30g oleja, 3 šálky kuracieho vývaru, 1 šálka mlieka, štipka soli, štipka chilli, trocha kyslej smotany POSTUP PRÍPRAVY 1 šálka = 250ml Ak nemáme kurací vývar, postačí kocka slepačieho bujónu a 3 šálky vody... Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Francúzska cibuľová polievka...POTREBNÉ PRÍSADY veľmi jednoduchá... 6ks cibule, 60g masla, 120g hladkej múky, 2 l hovädzieho bujónu /ak nemáme hotový použijeme 2 kocky bujónu/, 1 PL cukru, soľ, starší rožok, nastrúhaný tvrdý syr... POSTUP PRÍPRAVY Cibuľu nakrájame na kolieska. Olej si rozpálime, pridáme cibuľu a na miernom ohni udusíme do mäkka. Pridáme cukor a asi 1 minútku pražíme. Pridáme múku, opražíme ju, zalejeme vývarom /alebo vodou a pridáme kocky bujónu/ a varíme na miernom ohni 1 hodinu. Podľa chuti dosolíme. Rožok nakrájame na kolieska, dáme opiecť do rúry dozlata, posypeme časťou strúhaného syra, ktorý necháme roztopiť. Polievku podávame s kolieskami rožka a trochou strúhaného syra. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Polievka zo suchého hrachu...POTREBNÉ PRÍSADY slovenská klasika, ktorá má toľko podôb, že sa asi ani v jednej rodine nevarí rovnako...Ja má skoro expresnú verziu - hrach nenamáčam :-) Potrebujeme: 1 šálku suchého hrachu, 3 bobkové listy, olej, 2 PL hladkej múky, soľ, kocku mäsového vývaru, 2-3 nožičky párkov /alebo inej údeniny nakrájanej na kocky, kolieska/, 1 strúčik cesnaku, majoránka... POSTUP PRÍPRAVY Ako som vyššie písala, hrach nenamáčam a pekne zmäkne aj tak. Takže do hrnčeka nasypem suchý hrach, viac krát ho prepláchnem pod tečúcou vodou, pridám 2 šálky vody a bobkový list. Dám variť. Počas toho zberám lyžicou penu, ktorá sa vytvára na povrchu. Varím asi 1 1/2 hodinky niekedy 2 hodinky. Do druhého hrnca si dám rozohriať olej, prisypem múku, osmažím, za stáleho miešania prilievam vodu a prihodím bujónovú kocku. a povarím za občasného miešania. Bobkový list vyberiem a hrach rozmixujem ponorným mixérom a vlejem do hrnca s vývarom. Osolím, pridám na kolieska nakrájané párky, prelisovaný cesnak, podľa potreby a hustoty dolejem vodu a privediem k varu. Odstavím, nasypem majoránku a podávam s čerstvým chlebíkom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Smotanová kuracia polievka...POTREBNÉ PRÍSADY 750ml kuracieho vývaru, 750 ml vody, 3 PL hladkej múky, 1 stonka stopkatého zeleru, 2 zemiaky, 250 ml mlieka, 250 ml smotany na šľahanie, 60g masla, soľ. POSTUP PRÍPRAVY Rozpustíme maslo, osmažíme na ňom múku, postupne a za stáleho miešania vlievame bujón, pridáme nadrobno nakrájaný zeler a očistené, nadrobno nakrájané zemiaky, povaríme do mäkka. Potom zalejeme mlieko ma smotanou, podľa chuti dosolíme a necháme prevrieť. Môžeme podávať s kúskami vareného kuracieho mäska. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Feniklová polievka s údeným lososom...POTREBNÉ PRÍSADY 1 hlavička feniklu, asi 150g ošúpaných zemiakov, 1 cibuľa, 500ml mlieka, 500ml zeleniového vývaru, 200ml smotany na šľahanie, olej, soľ, voda podľa potreby, kúsky údeného lososa /ja kupujem v LIdli/. POSTUP PRÍPRAVY Tak na túto polievku som si robila zálusk dlho. Už i preto, že fenikel sa v mojej kuchyni nenájde príliš často a tak som bola zvedavá, ako bude chutiť. A chutí teda fantasticky... Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Polievka z vodnice - bielej reďkovky.POTREBNÉ PRÍSADY Netradičná, ale vynikajúca polievka... 250g vodnice /bielej reďkovky/, 200g očistených zemiakov, 200g zeleru, 1 cibuľa, olej, voda, zeleninový bujón, 150ml smotany na šľahanie, 2 PL kyslej smotany, soľ... POSTUP PRÍPRAVY Vodnicu si olúpeme, takisto aj cibuľu. Všetku zeleninu nakrájame na kocky. Na oleji si opečieme cibuľku, pridáme vodnicu, zeler, zalejeme vodou. Pridáme zemiaky, bujón a varíme do mäkka, cca 20 minút. Prilejeme obe smotany, polievku do hladka rozmixujeme, podľa chuti osolíme a prevaríme. Podávame s opraženou cibuľkou. Má jemnú chuť a trochu pripomína šampiňóny. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 10.3.2017, 18:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Drožďová polievka so zeleninou...POTREBNÉ PRÍSADY Tak túto polievku si buď na prvý krát obľúbite alebo ju nebudete mať v láske /u nás našťastie vyhrala prvá možnosť, preto ju varím celkom rada a dosť často/... POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme: 3 mrkvy, 1 petržlen, kúsok zeleru... trochu oleja, ml. červenú papriku, rascu, soľ, kocku droždia, 1-2 hrste ovsených vločiek, vodu. Zeleninu si očistíme a nakrájame na kocky. Dáme so menšieho hrnca, osolíme a zalejeme vodou. Keď zelenina zmäkne, odstavíme ju a necháme tak... Na oleji si speníme droždie, pridáme ml. červenú papriku, vločky, popražíme a zalejeme zeleninou spolu s vodou, v ktorej sa varila a vodu ešte dolejeme. Prisypeme rascu, prípadne dosolíme a privedieme do varu. Odstavíme a podávame... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 22 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3 ďalšie >> |