
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Celkom: 1.251 (zobrazuje sa 51-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,126 ďalšie >> |
POLIEVKY |
![]() Brokolicovo - špenátová krémová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 brokolica, zemiaky, mladý baby špenát, smotana na šľahanie, zeleninový bujón Alnatura, morská soľ, 3 strúčiky cesnaku, citrónová šťava. Krutóny: žemla, olivový olej, sušený cesnak, bylinky ... POSTUP PRÍPRAVY Vo vode uvarím zemiaky s brokolicou , pridám soľ, bujón, cesnak. Uvarím do zmäknutia. Potom pridám lístky špenátu, smotanu a rozmixujem do krémova. Nakoniec dochutím citrónovou šťavou. Krutóny: žemlu nakrájam na malé kocky, vysypem na plech , polejem olivovým olejom, morskou solou, sušeným cesnakom, bylinkami ... (podľa chuti) a dám zapiecť do chrumkava. Pred podávaním som opražila na suchej panvici Prosciutto. Nám veľmi chutí :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Emília F. (Milka80) ID 111459 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Tekvicova polievka pre detiPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Tekvica, mrkva, zemiak, sol, rasca, maslo POSTUP PRÍPRAVY Na masle orestujeme nadrobno pokrajanu posolenu a okorenenu tekvicu, mrkvu a zemiak. Zalejeme vodou a varime kym zelenina poriadne nezmakne. (nedavat vela vody, polievka by bola moc riedka a bez chuti) Po vychladnuti najemno rozmixujeme. Mozete dozdobit petrzlenom a pripadne aj zjemnit troskou smotany ci mlieka. Nie je nutne zahustit, zemiak to urobi za vas :-) dobru chut ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zuzana C. (alabla) ID 306736 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Parádna krémová tekvicová *Hokkaido* polievočkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 stredná tekvica Hokkaido, 1 väčšia cibuľa, 4 PL olivový olej, 1 PL maslo, cca 1,3 l zeleninový vývar, 1-2 dl smotana (šľahačková alebo na varenie podľa chuti), soľ, korenie + na ochutenie chilli alebo kari korenie, tekvicový olej POSTUP PRÍPRAVY Vo väčšom hrnci rozpálime olej a maslo, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, 2-3 minúty restujeme, pridáme umytú, na menšie kúsky pokrájanú tekvicu Hokkaido (aj so šupou), 5 minút restujeme, potom zalejeme horúcim vývarom tak, aby vývar bol cca 2 cm nad tekvicou, osolíme, okoreníme, pridáme štipku chilli alebo kari korenia (podľa chuti) a varíme kým nie je tekvica mäkká. Následne rozmixujeme, vrátime na oheň, pridáme smotanu na zjemnenie (ja používam mlieko - pretože smotanu nemôžeme), prevaríme a podávame ozdobené tekvicovým olejom - môžeme pridať nasucho pražené tekvicové jadierka. Polievka je výborná a jednoduchá na prípravu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 20.1.2015, 11:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Žihľavová krémová polievka - bez lepku a laktozyPOTREBNÉ PRÍSADY Recept pre 3litre : 50Ks zihlavy (cele rastliny bez korena ak je mlada) starsia zihlava tu treba preriedit 2Ks vacsich zemiakov 3L vody\r\n3Ks hlavky cesnaku Muškatový oriešok Korenie Soľ Solamil na dohustenie POSTUP PRÍPRAVY Vodu dame varit. Zemiaky ocistime a nakrajame. Pridame ked sa voda zacne varit. Asi po 10minutach pridame ocistenu zihlavu (lepsie sa mixuje ked je rozdelena na mensie casti) asi 5minut varime. Vypne z ohna a mozme mixovat. Pridame solamil a dame zavarit. Ked vypneme z ohna po 5minutach pridame prelisovany cesnak. Dochutime solou, ciernym korenim a muskatovym orieskom. Mozme podavat s krutonmi. Dobru chut zelam :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Michaela N. (Mikaela32) ID 95455 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Rajcinova polievka s orzomPOTREBNÉ PRÍSADY Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/09/rajcinova-polievka-s-orzom.html POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme:1PL olivovy olej 1 mensia cervena cibula,najemno nakrajana 2 struciky cesnaku,najemno nakrajane 2CL susenej maty 400g konzerva nakrajanych rajcin 750ml zeleninoveho vyvaru 100g orza Postup:V hrnci si rozohrejeme olej.Pridame cibulu,cesnak,matu,stipku soli a cierneho korenia. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 28.9.2014, 20:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Ruzomberska kysla polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg bravcoveho masa, kosti bravcove, udene maso, 2 velke cibule, 1 zeler, zelerova vnat, ligurcek, 6 ks korenia, pol KL mleteho korenia, 1KL cervenej papriky, 1KL vegety, 1KL soli, 5 celych zemiakov, ocot, kusok slovenskej tocenej POSTUP PRÍPRAVY Maso dame varit, po pol hodine pridame vsetky ostatne suroviny okrem zemiakov a octu. Ked uz je maso hotove pridame cele osupane zemiaky a dovarime este tie a pripadne podla chuti pridame kyslu kapustu za hrst a ocot. Polievku podavame s domacimi rezancami (alebo kupovanymi). Na rezance potrebujeme 1 velky zemiak postruhany, hrubu muku a sol. Cesto vyvalkame a krajame na rezance. Nasledne dame varit do vriacej vody. U nas tato polievka nesmie na rodinnych oslavac chybat :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Janka K. (walky) ID 58982 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Minestrone alla MilanesePOTREBNÉ PRÍSADY Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/09/minestrone-alla-milanese.html POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme:2 PL olivoveho oleja 30g masla 120g pancetty (alebo slaniny) 2 cibule ,nakrajane 4 -5 listkov salvie (potrhane na mensie kusky ) 1 PL na drobno nakrajaneho petrzlenu 2 struciky cesnaku,nakrajane na drobno 2 mrkvy,nakrajane Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 5.9.2014, 13:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Kyslá *červená* zemiaková polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 cibuľa, olej, 1 PL hladkej múky, 1 KL mletej červenej papriky, voda, 2-3 zemiaky, 1-2 vajíčka, soľ, celé čierne a nové korenie, 1 bobkový list, cca 1 PL ocot POSTUP PRÍPRAVY ... toto je naša dlhoročná obľúbená rodinná polievka, ktorú voláme "rumunská polievka" ... nie je náročná na suroviny a prípravu a je chutná ... cibuľu pokrájame na drobno a osmažíme na rozpálenom oleji, pridáme mletú červenú papriku, premiešame a zalejeme vodou ... osolíme, pridáme celé čierne a nové korenie, bobkový list, na kocky pokrájané očistené zemiaky a varíme pokiaľ nie sú zemiaky mäkké, následne pridáme rozšľahané vajíčko (kto chce môže dať aj jedno celé vajce), necháme zatiahnuť ... nakoniec dochutíme octom, pripadne soľou alebo vegetou ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 29.8.2014, 13:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
GulasPOTREBNÉ PRÍSADY Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/08/gulas.html POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme:hovädzie mäso (močing) 1,5kg cibuľa 350g bravčová masť 100g paprika 200g rajčina 150g paradajkový pretlak 80g soľ, čierne korenie, majoránka, rasca, cesnak sladká mletá paprika 25g Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 11.8.2014, 14:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Gazpacho con aioli - studená polievka zo zeleniny ♥ ♥ ♥POTREBNÉ PRÍSADY Polievka : striedka z chleba * uhorka 60 g * cesnak * paradajka * paprika 0,5 ks * olivový olej * lúpané paradajky 100 ml * soľ * korenie * citrón *.........Aioli : majonéza / biely jogurt / * cesnak * soľ * petržlenová vňať * POSTUP PRÍPRAVY Striedku z chleba namočíme do olivového oleja , pridáme paradajku, uhorku,papriku a spolu všetko zmixujeme. Ochutíme soľou , korením a citrónovou šťavou. Podávame s cesnakovým aioli. Španielska kuchyňa je pestrá , ale i prekvapivo jednoduchá.Používa veľa rovnakých surovín,ale inak spracovaných. Gaspacho je zeleninová polievka,podávaná za studena. Pre svoju osviežujúcu chuť je populárna najmä v lete. Existuje mnoho receptov. Ja pridávam , ktorý som sa naučila na kurze ŠPANIELSKA KUCHYŇA. Doporučujem vyskúšať. :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 21.6.2014, 23:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.251 (zobrazuje sa 51-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,126 ďalšie >> |