Lucia P. (lupali) ID 9166 |
 |
mimibazar.sk/lupali |
Oblasť: Liptovský Mikuláš |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 6.12.2006 |
Naposledy: 28.11.2018 8:03 |
Aktualizácia: 29.11.2016 17:34 |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
![]()
POTREBNÉ PRÍSADY
stredne veľkú cibuľa-kocka droždia-maslo /alebo lyžica oleja/-údené tofu-mletá sladká paprika-soľčanka/alebo obyčajná soľ/-sójová omáčka /ja som dala shoyu/-strúčik cesnaku /nemusí byť, no ja som dala dva:)/-majoránka-citrón /taktiež nie je nutný/
POSTUP PRÍPRAVY
....tak táto nátierka ma úplne očarila, a keď som si ju na chlebíku pokvapkala citrónom chutila naozaj ako treščia pečeň..takže, kto ju má rád, hor sa do jej prípravy:) Na masielku opražíme najemno nakrájanú cibuľu, pridáme rozmrvenú kocku čerstvého droždia a pár minút /kým nezačne pekne voňať -ako komu:)/pražíme. Droždie sa nám krásne rozpustí.Doteraz to vypadá ako klasická drožďová nátierka, no len doteraz :)...pridáme na hrubom strúhadle nastrúhané údené tofu, premiešame na sporáku pár minút ... To je , čo sa týka tepelnej úpravy, všetko. Potom už len pridáme pretlačený strúčik cesnaku, najlepšie, keď si ho pekne najemnučko pretriete so soľou, podľa chuti sójovú omáčku /asi polievkovú lyžicu/, červenú papriku a trošku majoránky. Natrieme na chlebík a môžeme pokvapkať citrónom. Vynikajúca, zdravá, sýta a určite lacnejšia ako pravá treščia pečeň.
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)
KOMENTÁRE (3) posledné: 15.3.2008, 20:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |