končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |
NÁTIERKY |
sýta zelerová nátierkaPOTREBNÉ PRÍSADY zeler, paprikové tofu, cibuľka, korenie - podľa chuti. lahôdkové droždie, môže byť sójová omáčka (nemusí) POSTUP PRÍPRAVY Stredný zeler prepolíme a dáme variť do osolenej vody. Po uvarení ho ošúpeme, rozmixujeme, pridáme paprikové tofu (môže byť aj napr. údené alebo lahôdkové). Zamiešame (ak chceme, aby bola nátierka úplne jemná, tak rozmixujeme), pridáme na jemno nakrájanú cibuľku a dochutíme podľa vlastných chutí: napr. červená paprika je fajn, ja som pridala čerstvé oregáno.. bazalka.. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
ďalšia tofu natierkaPOTREBNÉ PRÍSADY udene tofu, mexicka natierka (alfabio), cibuľa (nemusí byť), horčica POSTUP PRÍPRAVY Všetko zmiešame, tofu roztlačíme alebo rozmixujeme. Podľa chuti dochutíme. Ja som už nepridávala nič iné, okrem uvedeného, ani sol, či papriku.. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
papriková tofu nátierkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 paprikové tofu, 1 červená paprika, cibuľka, olivový olej, soľ, pažítka alebo iné bylinky, sušené sójové mlieko, lahôdkové (tebi) droždie POSTUP PRÍPRAVY Na oleji opražíme cibuľku so soľou (môže byť bylinková alebo primiešame bylinky)., pridáme nakrájanú papriku a chvíľku pražíme. Paprikové tofu nastrúhame. Tú červenú zmes zmiešame spolu do nastrúhanej časti. Primiešame opraženú cibuľku s paprikou, zmiešame a dochutíme. Na zahustenie používam tebi droždie (môže sa použiť napr. strúhanka), dokoreníme podľa chuti. Na zjemnenie chuti sa môže použiť sušené sójové mlieko. Nestila som ani fotku spraviť, tak rýchlo nátierka zmizla. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (4) posledné: 26.1.2010, 22:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
reďkovková nátierkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 údené tofu / 1 biele tofu / cibuľka / nastrúhané reďkovky / riasy-nori vločky (nemusia byť) / lahôdkové droždie / soľ POSTUP PRÍPRAVY postrúhame, nasekáme, zmiešame a papáme (najlepšie s domácim chlebíkom a ešte s reďkovkami ) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (4) posledné: 10.6.2015, 8:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Cviklova natierkaPOTREBNÉ PRÍSADY 2-3 rovnako veľké cvikle (menšie) Citrónová šťava Shoyu omáčka a trochu štiplavej omáčky prípadne teriyaki tamari alebo ina sojova omacka POSTUP PRÍPRAVY Cviklu ošúpeme, zabalíme do alobalu a upečieme v rúre, cca 1 hodinu, aby bola cvikla mäkká. Keď vychladne, nakrájame ju na kocky, pridáme omáčku a cca 0,5 dcl citrónovej šťavy (podľa chuti). Zmiešame s mixérom. Ak je riedka, pridáme tebi droždie (v biopotravinách) alebo sušené mlieko príp. zahustiť strúhankou, ak sa nám zdá hustá, rozriedime ju sójovým mliekom prípadne omáčkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |