Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
POTREBNÉ PRÍSADY
350 g polohrubej múky, 250 g Palmarinu, 1 téglik kyslej smotany, 100 g strúhaného údeného syra, 1 lyžičku soli, 2 lyžičky prášku do pečiva. Na potretie: jedno vajce, soľ, parmezán, tvrdý syr, rasca, mak, červená mletá paprika a pod.
POSTUP PRÍPRAVY
Múku zmiešame s kyslou smotanou, práškom do pečiva, zmäknutým Palmarinom, soľou a strúhaným syrom. Vypracujeme hladké cesto, ktoré vložíme do mikroténového sáčku a odložíme na min. 2 h do chladničky (ja dávam na celú noc, lepšie sa s ním potom pracuje). Po odležaní cesto rozvaľkáme na dobre pomúčenej doske na hrúbku asi 1-1.5 cm a pomocou okrúhlej formičky vykrajujeme pagáče (môžme aj radielkom nakrájať na tyčinky alebo vykrajovať aj iné tvary). Ukladáme ich na plech pokrytý papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom, posolíme a posypeme tým, čo nám najviac chutí (parmezán, rasca...). Pečieme vo vopred vyhriatej rúre (moja skúsenosť je tých 200 stupňov) cca 12-15 min., to už podľa peknej zlatistej farby uvidíme.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 42 návštěvníkov)
KOMENTÁRE (10) posledné: 21.12.2012, 18:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |