končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
CHUŤOVKY |
KiRine VEGETKY najlepsie na svetePOTREBNÉ PRÍSADY Cesto:...½ kg polohrubej múky, 1 čl práškového cukru, 1 čl prášku do pečiva, 2 PL Vegety, 1 Hera (alebo iný stužený tuk 250g), 2 dl studenej vody, 1 čl provensálskych byliniek (alebo iných). Plnka:...1 Hera (alebo iný stužený tuk 250g), 350-400 g tvrdého (najlepšie údeného) syra, 1 PL štipľavej alebo sladkej papriky, 1 čl sušeného cesnaku, alebo 3 strúčiky prelisovať,1 čl vegety POSTUP PRÍPRAVY Z ingrediencií vypracovať cesto a rozdeliť na 6 rovnakých dielov. Vyvaľkať na cca 3 mm hrúbku – zhruba obdĺžnikového tvaru. Vymiešať plnku, rozdeliť na 6 častí a tie natrieť na cesto. Cesto po dĺžke zrolovať ako závin a opatrne postláčať, aby sme spojili okraje. Nechať odležať v chladničke 24 hodín. Na druhý deň odkrajujeme z valcov cca 3-4 mm kolieska a ukladáme na nemastený plech. Pečieme na najvyššej teplote do zlatovka približne 6-7 min.. Podľa fantázie prípadne posypeme sezamom, ľanovým semienkom, alebo rascou. Je to absolútne to najchutnejšie slané mňam, aké poznám. Robievam ich na pikantno, uchovávajú sa v špajzi v papierovej krabici a vydržia veľmi dlho.....za predpokladu, že ich nikto neobjaví. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 9.7.2012, 15:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Cesnakové trojuholníky od KiRi-jednoduché a božskéPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 500ml mlieka, 1 dl oleja, 1PL kryštálového cukru, 1 kocka droždia, 800g polohrubej múky, 2KL vegety, 1 prášok do pečiva ::::::::::::::::::::::::::::::::::Krém: 250g Hery, 2 žĺtky, 2KL vegety, 7 strúčikov cesnaku, rasca alebo sezamové, alebo ľanové semienka na posypanie, POSTUP PRÍPRAVY Hneď na začiatku sa ospravedlňujem, ze tie moje vytvory sú na fotke tak bledé. Mám doma len staruuuuu komančskú plynovú rúru a ona nevie nič pekne prifarbiť. Takže tu je postup. ******Do vlažného mlieka rozmrvíme droždie, zasypeme cukrom, 2PL múky, a necháme 10 minút stáť. Potom pridáme olej a múku s vegetou, vymiesime cesto a necháme ho kysnúť cca 1 hodinu. Rozdelíme na 4 časti, každú vyvaľkáme na hrúbku 5 mm, natrieme krémom a stočíme do rolády. Vrch rolády tiež natrieme krémom, posypeme sezamom a pokrájame na trojuholníky. Uložíme na suchý plech a pečieme na 200˚C {plynová rúra stupeň 5-6} asi 12 minút.*************** Poznámka: Do krému možno podľa fantázie pridať napr. za hrsť malých nasekaných oškvarkov alebo nastrúhaného tvrdého syra (najlepšie údeného), alebo trocha mletého mäsa urobeného na cibuľke a korení (nesoliť. V kréme je cesnak aj vegeta.) nasucho bez šťavy, aby nebol krém riedky. Len tam v záchvate kreativity nenaváľajte všetko naraz, piate cez deviate, pretože vytvoríte komerčne chutiace niečo, čo si môžete kdekoľvek kúpiť. Ja dávam z tých prídavkov vždy iba jedno...len tak chuť vynikne. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (13) posledné: 28.12.2013, 11:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |