
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
CHUŤOVKY |
![]() "Sourdough" bread - chlieb bez droždiaPOTREBNÉ PRÍSADY SOURDOUGH STARTER : Chlebová múka ražná alebo ražno-pšeničná, filtrovaná voda, 3 bobuľky čerstvého hrozna. CHLEBÍK: Chlebová múka, 2 lyžice olivového oleja, 1 lyžička soli, 1 lyžička cukru. POSTUP PRÍPRAVY Nepodarilo sa mi nájsť slovenský preklad pre sourdough :( , tak sa pokúsim vysvetliť o čo ide :o) Sourdough je špeciálny druh "kyslého" kysnutého cesta, ktoré sa používa na výrobu chlebíku, pizze ci koláča BEZ použitia klasického potravinárskeho drožia. Kusnutie sa zabezpečí pomocou prírodných kvasníc, ktoré si sami vykultivujeme jednoduchým zmiešaním múky a vody. Túto zmes necháme pár dní na teplom mieste za občasného premiešania a "kŕmenia" cesta a máme hotový tzv. sourdough starter, za pomoci ktorého potom môžeme začať vypekať. Recept na "sourdough starter" je v princípe veľmi jednoduchý, pripájam podrobný návod, ale myslím, že prax pri pečení z takéhoto cesta je ešte dôležitejšia. Môj prvý sourdough chlebík teda nevyzerá úplne ideálne :o), no verím, že ďalšie pokusy budú krajšie. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 8.10.2010, 20:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
![]() Vynikajúce mini buchtičky s olivami a rozmarínom nielen k vínkuPOTREBNÉ PRÍSADY Múka, Droždie, Voda, Olivy, Parmezán, Olivový olej, Čerstvý rozmarín POSTUP PRÍPRAVY Ja som pre moju lenivosť tentokrát využila domácu pekárničku na prípravu kysnutého cesta z kúpenej zmesy na Ciabatta chlebík ;o) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (9) posledné: 3.5.2012, 19:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |