
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
CHUŤOVKY |
![]() Syrová roládaPOTREBNÉ PRÍSADY Eidam 45%, kuracia šunka, olivy s papričkou. Plnka: maslo, syr v črievku, nátierkové maslo, uvarené vajíčko, horčica, mletá červ.paprika, soľ. POSTUP PRÍPRAVY Známa syrová roláda podľa mňa :))). Robila som ju prvýkrát a veľmi narýchlo, tak je trochu čapatá, ale chuťovo bola výborná :-). Eidam dáme do mikroténového vrecka a varíme vo vode cca 10 min. Z prísad na plnku vymiešame nátierku (žĺtok roztlačíme a bielok nastrúhame na strúhadle najemno). Gramáž jednotlivých surovín - podľa chuti a potrebného množstva. Roztopený syr dáme na dosku pokrytú potravinárskou fóliou a rozvaľkáme, potrieme časťou plnky, poukladáme šunku, znova potrieme plnkou a nakoniec tesne vedľa seba poukladáme olivy. Opatrne zvinieme pomocou papiera na pečenie a dáme stuhnúť do chladničky. Na druhý deň nakrájame na asi 0,5 cm kúsky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 23.7.2012, 14:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
![]() Chrumkavé OLIVYPOTREBNÉ PRÍSADY 140g margarínu, 250g Goudy (tá je najlepšia, ale môže byť aj iný syr), 180g hladkej múky, 200g olív plnených mandľou (alebo papričkou), červená mletá paprika, soľ. POSTUP PRÍPRAVY Tieto chrumkavé kúsky najlepšie chutia s bielym vínom a skvele sa hodia na každú rodinnú oslavu. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov) KOMENTÁRE (19) posledné: 23.4.2011, 11:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
![]() Slaný ŠTVORHRANPOTREBNÉ PRÍSADY biely a tmavý toastový chlieb, 7 vajec uvarených natvrdo, 1 nátierkové maslo (150g), 1 bal. syrečkov (140g), 300g masla, 2 syry v črievku príchuť Niva (po 100g), 100g strúhaného Eidamu, 300g Goudy nakrájanej na plátky, 300g kuracej šunky, olivy, steriliz. kukurica, steriliz. kápia, horčica, soľ, mletá červená paprika, na ozdobu kyslé uhorky, kečup, salámová ruža POSTUP PRÍPRAVY Ďalšia skvelá inšpirácia z MMB... :-)) A tu je moja variácia: Vajcia prekrojíme na polovičky a 7 kúskov si odložíme. Zo zvyšných vydlabeme žĺtky, pridáme nátierkové maslo, syrečky, obyčajné maslo, syry v črievku, strúhaný Eidam, horčicu, soľ a vymiešame nátierku. Pripravíme si roládu: na potravinovú fóliu poukladáme plátky šunky, natrieme tenkú vrstvu nátierky, na to poukladáme plátky syra, znovu natrieme, poukladáme polovičky vajíčok, zvinieme a odložíme do chladničky. Mali by nám ostať ešte asi 2/3 nátierky. Na hrubšie noviny a alobal šachovnicovo poukladáme svetlý a tmavý toastový chlieb (3 rady po 3 a ½ chleba - podľa veľkosti misy). Zvyšnú nátierku rozdelíme na dve časti a do jednej vmiešame nadrobno nakrájané bielky. Chleby potrieme vrstvou bielkovej nátierky a do stredu položíme pripravenú roládu. Po bokoch posypeme kukuricou, vrch rolády znovu potrieme nátierkou, položíme plátky kápie a poukladáme olivy. Pomocou novín pritlačíme bočné dva rady chlebov k sebe, vrch ešte potrieme zvyšnou bielkovou nátierkou a zavrieme ďalšími polovičkami chlebov. Poriadne popritláčame, zabalíme a dáme cez noc stuhnúť. Na druhý deň vmiešame do poslednej tretiny nátierky mletú červenú papriku a potrieme ňou celý štvorhran. Ozdobíme a dáme znova stuhnúť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) KOMENTÁRE (15) posledné: 18.8.2009, 12:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
![]() Slaný koláč Z KYSLEJ KAPUSTYPOTREBNÉ PRÍSADY 750g kyslej kapusty, 1 vajce, 1/2 hrnčeka mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, 1/2 bal.prášku do pečiva, soľ, polohrubá múka (podľa potreby), maslo, cesnak. POSTUP PRÍPRAVY Kapustu nadrobno nakrájame, pridáme vajce, olej, mlieko, prášok do pečiva a toľko múky, aby vzniklo mäkké cesto. Cesto roztlačíme na vymastený plech, potrieme olejom a upečieme (cca pri 200˚C). Horúci koláč potrieme roztopeným maslom zmiešaným s pretlačeným cesnakom a pokrájame na štvorce. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 18.6.2009, 23:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |