končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7) |
CHUŤOVKY |
Šunková misa I. pre inšpiráciuPOTREBNÉ PRÍSADY šunka, syr, suchá saláma, klobáska, zeleninka POSTUP PRÍPRAVY Všetko za Vás spravia Vaše šikovné ruky:-) a trošku fantázie k tomu ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 21.1.2010, 15:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Zemiaky alá kávové zrnáPOTREBNÉ PRÍSADY Zemiaky - ľubovolné množstvo, trošku oleja, slaninku, cesnak POSTUP PRÍPRAVY Očistíme ľubovolné množstvo zemiatko v podľa veľkosti nádoby(plechu), v ktorej ich budeme piecť. Zemianky prekrojíme na polovicu pozdĺžne a na vrchu urobíme výrez (viď obrázok). Z výrezu nám zostanú akoby hranolčeky, tie si zatiaľ odložíme - budeme ich potrebovať. Plech vytrieme olejom (ja odporúčam potrieť olejom zmiešaným so soľou a cesnakom), naukladáme polovičky zemiakov, zľahka posypeme korením na pečené zemiaky. Do výrezu každého zemiaku uložíme nakrájanú slaninku (nešetríme:-) Dáme piecť. CCa 10 minúťt pred dopečením rozhádžeme tie hranolčeky na zemiaky, dopečú sa zároveň s touto pochúťkou, spolu s nimi si milovníci cesnaku môžu ním zemiaky dozdobiť :-) Je to mňamky večera, rýchla, nie moc pracná. Dobrú chuť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 19.2.2011, 16:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Falošná treskaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 tvaroh, 1 väčšia mrkva, 3 zavárané uhorky, 2 menšie cibule, majolka POSTUP PRÍPRAVY Mrkvu najemno postrúhame, uhorky a cibulu nadrobno nakrájame. Pridáme majolku, dochutíme soľou, vegetou a všetko dobre zmiešame. Výborne chutí aj na chlebíku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 30.4.2008, 14:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Kapustné lokšePOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg polohrubej múky, 1 pohár sudovej kapusty (resp. 1 sáčok kupovanej) 1 pochúťková smotana, 1 kávová lyžička sódy bikarbóny, 2 dlô oleja a 3 kávové lyžičky soli POSTUP PRÍPRAVY Ak nemáme moc radi kyslú kapustu, môžeme ju premyť pod vodou. Komu to nevadí, tak všetky prísady spolu zmiesi, aj keď zo začiatku sa nám to môže zdať, že je to nezmiesiteľné. Krásne a rýchlo sa z toho vypracuje cesto. Na doske si z toho urobíme akoby valec a krájame "knedlíčky", ktoré vydlabeme na placky. Tie kladieme na vymastnený plech a pečieme. Nie sú hrubé, asi tak do 1 cm. Vrch môžeme pred pečením potrieť pochúťkovou smotanou, v ktorej sme vymiešali 1 káv. lyžičku vegety a prelisovaný cestnak (kto má rád). Môžeme aj klasicky rozgúľať a vykrajovať nejakou umelou myštičkou lokše (asi o priemere 10cm, sle mne sa viac osvedčilo krájanie (ako knedľu) a vydlabkanie rukou na lokeš. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 30.11.2008, 22:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Slané tyčinky z pizze v práškuPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g varených zemiakov, 1 krabica pizze v prášku, 250 g Hery a soľ POSTUP PRÍPRAVY Z uvedených surovín vypracujeme cesto, vyvaľkáje, potrieme vajcom, posypeme rascou )prípadne makom, sezamom) a radielkom nakrájame tyčinky. Pečieme na vymastenom plechu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Falošná kačacia pečeňPOTREBNÉ PRÍSADY 1/2 kg pravčovej pečene, soľ, 1 sladká šľahačková smotana, 1 káv. lyžička vegety, 1 dl oleja, korenie a 4 vajcia POSTUP PRÍPRAVY Pečeň zomelieme, pridáme 1 kávovú lyžičku soli, vegety, olej, sladkú smotanu, trošku korenia mletého a 4 rozšľahané vajcia. Dobre spolu zošľaháme, vylejeme do vymastenej formy - ja dávam do srnčieho chrbáta - potom sa dobre krája a porcuje) a pečieme as 35-40 minút pri 150 stupňov. Chutí znamenite. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 20.8.2016, 10:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Vynikajúce zemiakové pagáčePOTREBNÉ PRÍSADY 3 šálky polohrubej múky, 2 šálky varených postrúhaných zemiakov, 1 vajce, 2-3 kávové lyžičky soli, 2 dl oleja, kvások z 1 šálky mlieka a 1 kocky droždia, asi 20 dg tvrdého syra (na posyp) POSTUP PRÍPRAVY Do múky pridáme zemiaky, vajce, soľ, olej a nabublaný kvások - zmiesime cesto (pozor - tajomstvo výborných pagáčov je v tom, že cesto zostane riedke aj keď sa bude trošku lepiť). Necháme vykysnúť, vykrajujeme pagáče, potierame slaným vajcom, posypeme syrom a pečieme. Chutia neskutočne. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 58 návštěvníkov) KOMENTÁRE (39) posledné: 4.2.2014, 20:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7) |