Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
![]()
POTREBNÉ PRÍSADY
Pridávam recept, ktorý kedysi dávnejšie niekde našla svokra a už niekoľko rokov patria tieto tyčinky k najlepším slaným chuťovkám. Vydžia pomerne dlho chutne v uzavretej nádobe. Zvykneme piecť pred Vianocami a dojedáme po Troch kráľoch. Z jednej dávky je toho dosť málo, zvyčajne robíme tri dávky. Takže potrebujeme 1 dl mlieka, 20 g droždia, 20 dkg polohrubej múky, 20 dkg palmarínu, 10 dkg strúhaného syra-eidam 45%, soľ, 1 vajce na potretie, rasca na posypanie ... na tri dávky postačí 50 dkg palmarínu
POSTUP PRÍPRAVY
V mlieku rozpustíme droždie. Z múky, cca 1 čajovej lyžičky soli /zarovnaná/, palmarínu, syra a rozpusteného droždia pripravíme cesto. Vyvaľkáme cesto na 0,5 cm hrubý plát . Potrieme vajcom, posypeme rascou/sezamom a soľou a pokrájame na tyčinky alebo trojuholníčky, ktoré dávame na vymastený plech a pečieme. Ja som použila teflónovú podložku.
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)
KOMENTÁRE (4) posledné: 23.12.2011, 17:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |