končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |
CHUŤOVKY |
Mozarellový závin so šunkouPOTREBNÉ PRÍSADY ½ listkoveho cesta * 3 platky sunky * 6 platkov tvrdeho syra Mozzarella * 2 kusky slaniny* 1 rajcina* 1 cibula* 3 sampinony * sol, talianske korenie (oregano,bazilka,mlete cierne korenie,pazitka..), cesnakova sol, drteny kmin * olej * cierne olivy na ozdobu * vajicko na potretie POSTUP PRÍPRAVY osupeme cibulku, posekame na drobno, dame smazit na oleji * pridame posekane sampinony a rajcinu * okorenime a nechame dusit do makka * listkove cesto si vyvalkame na tenko * poukladame suroviny, do stredu dame platky sunky, po stranach tvrdy syr (mozarella)* naplnime zmesou, ktoru sme urobili z cibule,sampiononov a rajciny *na syr ulozime po kazdej strane platok sunky * zvinieme do rolady, kraje musia byt pevne uzavrete, aby nam nic nevytieklo * vrch zavinu potrieme rozslahanym vajcom, posypene zmesou korenie a drtenym kminom, ulozemy na vrch cierne olivy * dame piect do truby na 190C, cca 25minut OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 19.10.2012, 10:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Pistáciová zmrzlinaPOTREBNÉ PRÍSADY 300 ml smotany na slahanie*150 g grecky jogurt ( husty biely jogurt)*2 PL mlieka*3 PL Greckeho medu ( ja som nezohnala, tak som dala klasicky) *zelene farbivo*50 – 70 g nesolenych olupanych pistacii – posekane na drobno* PRALINKY:*olej na potretie plechu*150g krystaloveho cukru*3 PL vody*50g nesolenych olupanych pistacii POSTUP PRÍPRAVY Smotanu, jogurt, mlieko a med zmiesame v miske*Pridame niekolko kvapiek zeleneho farbiva a dobre zamiesame*Prelozime zmes do dozy a vlozime do mraziaka na 1 – 1.5h, kym sa nezacnu robit zmrznute okraje*Potom ju vytiahneme, zamiesame posekane pistacie a vlozime znova do mraziaka najlepsej cez noc, do zmznutia, Najlepsie ked ju este pred tym ako ide do mraziaka vyskusate, ci vam tam nieco nechyba, mozno mate radsej sladsie, mozno viac jogurtu atd. Tak pol hodinku pred podavanym vytiahneme s mraziaka. PRALINKY:*Natrieme si mensi plech olejom*Do panvice alebo mensieho hrnca dame cukor a vodu*Na jemnom ohni za miesania nechame cukor rozpustit, ked zacne bublat, nechame ho varit bez miesanie cca. 6-10 minut alebo pokial nebude slabucko dozlatova*Zoberieme zo sporaka, okamzite prihodime pistacie a dame na plech ( hustne v sekundach)*Nechame odlozene v chlade cca. hodinku*Vlozime ich do plastikoveho sacku a rozbijeme kladivom *Zmrzlinu nimi posypeme. Recept mam z knizky greckych receptov :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 4.4.2011, 7:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Kavove rizotoPOTREBNÉ PRÍSADY 1.5 PL instantnej kavy*1 salka vody*¾ salky pudinkovej ryze alebo ryze Arborio*1 CL vanilovej esencie* 1 salka smotany na varenie*3 PL krupicoveho cukru POSTUP PRÍPRAVY Hrncek vody dame do hrnca, prisypeme kavu a na strednom ohni priviest do varu. Hrniec odstavime, pridame ryzu a nechame nasiaknut aspon 5 minut. Pridame mlieko, vanilkovu aromu,cukor a varime na mienom ohni az pokial je ryza hotova. Hotovu ryzu dame to misticiek alebo poharov, vrch posypeme nastruhanou cokoladou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (7) posledné: 17.6.2011, 19:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Moje baileys tiramasuPOTREBNÉ PRÍSADY 25 dkg mascarpone * 300 ml slahacky na slahanie * 2 PL praskoveho cukru * 5PL lyzic baileys * salka silnej kavy * mandlova prichut * podlhovaste piskoty POSTUP PRÍPRAVY vid foto OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (7) posledné: 16.9.2011, 9:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Jahodovo - marcipanove pokuseniePRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY cca 350g listkoveho cesta * cca 250g zlateho marcipanu * jahody (cerstve alebo aj v konzerve), vanilkovy cukor a orechy na posypanie, slahacka na ozdobu * mandlove lupienky (ja som nemala, pouzila som ozdobnu cokoladu) POSTUP PRÍPRAVY Listkove cesto vyvalkame priblizne na velkost plechu, s tym ze nechame pretrcat 1-1,5 cm okraj * Marcipan na jemno vyvalkame, jemne vlozime na cesto a pritlacime prstami * poukladame nan na tenke platky nakrajane jahody, posypeme vanilkovym cukrom a priblizne 25-30 minut pecieme v rure pri 190C * plech vytiahneme, este za tepla posypeme orechami * nechame vychladnut * podavame so slahackou posypanou madlovymi kuskami :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (3) posledné: 30.9.2010, 18:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |