končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
CHUŤOVKY |
Zemiakové pagáčikyPOTREBNÉ PRÍSADY Na 50 ks potrebujeme: 300 g zemiakov; 700 g hladkej múky; 250 g tuku na pečenie; 3 lyžice kryštálového cukru; 3 žĺtky; 40 g doždia; 150 g tvrdého syra; 50 g masla; 1 vajce; celá rasca; soľ; olej POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky uvaríme v šupke, necháme ich vychladnúť, olúpeme a postrúhame. Z preosiatej múky, tuku na pečenie, zemiakov, cukru, žĺtkov, lyžičky soli a rozmrveného droždia vypracujeme cesto, ktoré necháme na doske prikryté asi 30 minút vykysnúť. Potom cesto rozvaľkáme, trikrát preložíme a opäť rozvaľkáme na hrúbku približne 5 milimetrov. Plát potrieme rozpusteným maslom, posypeme postrúhaným syrom, preložíme a znova rozvaľkáme. Z cesta vykrojíme okrúhle pagáčiky, potrieme ich rozšľahaným vajcom, osolíme a posypeme na plech rascou. Pagáčiky preložíme na naolejovaný plech a upečieme vo vyhriatej rúre. (elektrická rúra: 185 st.C.; teplovzdušná rúra: 175 st.C.; plynová rúra: stupeň 3; ) Čas pečenia: 25 minút Pagáčiky môžete posypať aj sezamom, makom, posekanými orieškami alebo tekvicovými jadierkmi. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 26.12.2008, 17:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Chrumkavé cesnakové koláčikyPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g lístkového cesta; 1 čerstvá červená paprika; 300 g mäkkého syra; petržlenová vňať; 2 strúčiky cesnaku; soľ; mleté čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY Cesto rozvaľkáme (asi na 1 cm) a radielkom ho pokrájame na rovné štvorce. Papriku očistíme a nadrobno pokrájame. Umytú petržlenovú vňať posekáme. syr dáme do misky, rozmiešame ho, pridáme prelisovaný cesnak, pokrájanú papriku a vňať, ochutíme soľou i korením a dohladka vymiešame. Zmes rozdelíme na štvorce cesta, preložíme a okraje popritláčame.Uložíme na plech a dáme do dobrej vyhriatej rúry. Čas pečenia: 30 minút Teplota: 220 st.C. Tip: Povrch koláčikov môžeme pred pečením posypať sézamovými semienkami. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |