
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 12 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
CHUŤOVKY |
![]() Hriešne párkyPOTREBNÉ PRÍSADY 165 ml mlieka, 30 g rozpustenej bravčovej masti, 1/2 lyžičky soli, 1 lyžička červeného grilovacieho korenia, 300 g hladkej múky, 1 lyžička sušeného droždia, 1/2 lyžičky cukru. Okrem toho potrebujeme horčicu, anglickú slaninu, párky a vajíčko s troškou mlieka na potretie. POSTUP PRÍPRAVY Do misy nasypeme múku, pridáme droždie, soľ, cukor, korenie a ostatné suroviny. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste kysnúť. Po vykysnutí ho rozvaľkáme na obdĺžnik a zľahka potrieme horčicou. Radielkom nakrájame na cca 1 cm hrubé prúžky. Párky (použila som také malé - detské) na oboch stranách narežeme do kríža. Každý párok obmotáme tenkým prúžkom anglickej slaniny a následne okolo celého párku som obmotala pruh cesta, horčicou do vnútra. Zamotané párky sa dajú na plech vystlaný papierom na pečenie, nechajú sa ešte chvíľku podkysnúť, potom sa potrú vajíčkom s troškou mlieka a dajú sa piecť. Piekla som na 180 C. Tento recept som objavila na www.dama.cz - recept 1459. Autorka píše, že cesto je vhodné na čokoľvek plnené, po korení krásne vonia a je zľahka zafarbené. S cestom sa výborne pracuje, nelepí sa a nemusí sa podsypávať múkou. Musím jej dať vo všetkom za pravdu. Nám veľmi chutili a recept zaraďujem medzi naše obľúbené. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 53 návštěvníkov) KOMENTÁRE (44) posledné: 10.4.2014, 11:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
![]() Bryndzovo škvarkové pagáčikyPOTREBNÉ PRÍSADY Ingrediencie na cesto: 500 g hladkej múky, 200 g kyslej smotany, 1 čajovú lyžičku kryštálového cukru, 42 g droždia, 1 čajovú lyžičku soli, 125 g bryndze, 150 - 170 ml mlieka, 3 žĺtky. Okrem toho potrebujeme 200 g pomletých oškvarkov, 100 g bravčovej masti, tvrdý syr na strúhanie na posyp, vajíčko na potretie. POSTUP PRÍPRAVY Viď obrázkový postup. Na myšlienku pridať do oškvarkových pagáčikov bryndzu ma priviedol tento receptík domacipekarny.dama.cz/ recept.php?r=7373 OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) KOMENTÁRE (27) posledné: 16.1.2014, 16:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
![]() Syrové dvojfarebné kolieskaPOTREBNÉ PRÍSADY 330 g polohrubej múky, 125 g masla, 1 rovná lyžička soli, 1/2 lyžičky cukru, 1/2 prášku do pečiva, 1 vajce, 100 ml mlieka. Syrová náplň: 100 g masla, 150 g tvrdého syra, 150 g nivy. POSTUP PRÍPRAVY Do polohrubej múky primiešame prášok do pečiva. Pridáme soľ, cukor, vajce, mlieko a maslo. Vypracujeme hladké cesto. Ak chceme menšie kolieska, rozdelíme ho na 4 časti. Každú vyvaľkáme na obdĺžnik o hrúbke 2 - 3 mm (obdĺžniky robíme skorej dlhšie a užšie). Oba druhy syrov nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme maslo a vymiešame. Touto zmesou potrieme vyvaľkané placky. Na jednej dlhšej strane nepotierame náplň až do kraju, aby sa nám po zrolovaní cesto spojilo a náplň nevytekala. Pevne zrolujeme do rolády. Zabalíme do alobalu a necháme dôkladne stuhnúť v chladničke. Potom roládu nakrájame na kolieska o hrúbke 2 - 3 mm a kladieme na plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie. Pečieme na 150 C do ružova. Je potrebné sledovať rúru, aby sa nespálili. Túto bezkonkurenčnú dobrotu som objavila u Arielll. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 6.1.2011, 20:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
![]() Voňavé pivné praclíkyPOTREBNÉ PRÍSADY 400 g polohrubej múky, 100 g tuku, 220 ml vlažného piva, 1 žĺtok, 20 g droždia, 1 lyžička cukru, mleté čierne korenie podľa chuti, soľ. Na potretie: 1 žĺtok, 50 ml piva, hrubozrnná soľ na posypanie. POSTUP PRÍPRAVY Trošku múky zmiešame s cukrom, rozdrobeným droždím, zalejeme časťou vlažného piva a necháme v teple vzísť kvások. Prilejeme zvyšné pivo a roztopený tuk (nesmie byť horúci), pridáme žĺtok, zvyšok múky, osolíme, okoreníme a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme kysnúť v teple cca 45 minút. Vykysnuté rozdelíme na malé kúsky, z ktorých vypracujeme valčeky, ktoré ľubovoľne stočíme do rôznych tvarov. Potrieme ich žĺtkom rozšľahaným v pive a posypeme hrubozrnnou soľou. Pečieme na 175 C. Tento recept som objavila v časopise Knihovnička Recepty 1/2009 s názvom Nejlepší pečivo. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 17.4.2012, 19:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
![]() Plnené bagetyPOTREBNÉ PRÍSADY Na tento recept som potrebovala bagety. V pôvodnom recepte sa ním plní sendvič, ale mne sa viacej osvedčili bagety. Na 4 bagety potrebujeme: 2 pomazánkové neochutené maslá, 4 varené vajíčka, 1 syr v črievku - napr. Bambino, 1 PL horčice, 3 zavárané uhorky, zaváraná kápia, mrazená petržlenová vňať, 200 g šunkovej salámy, soľ a korenie podľa chuti - ja už nesolím, len troška korením. POSTUP PRÍPRAVY Bagety pozdĺžne prerežieme a vydlabeme z obidvoch častí striedku. Salámu, vajíčka, uhorky, kápiu narežieme na drobno. Maslo, horčicu, syr dobre vymiešame, pridáme nakárajané suroviny, petržlenovú vňaťku a naplníme obidve polovice bagiet a spojíme znovu do celistvej bagety. Takúto spojenú bagetu dobre zabalíme do potravinovej fólie a odložíme do chladničky stuhnúť. Najlepšie je ich robiť večer a krájať potom až ráno. Mne ostalo trocha plnky, tak som na potravinovú fóliu rozložila krájanú eidamskú tehlu tak, aby sa okraje prekrývali, potrela som ju plnkou a pomocou fólie zrolovala. Nechala som ju v chladničke stuhnúť a potom krájala. Zdroj na plnku som získala z www.mamincinyrecepty.cz ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 74 návštěvníkov) KOMENTÁRE (21) posledné: 10.1.2014, 15:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
![]() Bryndzové slimáčikyPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g štrúdľovej múky (hladkej), 50 g cukru, 50 g tuku, 2 žĺtka, čajová lyžička soli, 30 g droždia, 1/8 l mlieka. Plnka: 250 g bryndze, 200 g kyslej smotany, 3 uvarené zemiaky, slaninka, sezamové semienko. POSTUP PRÍPRAVY Do misy dáme múku, vyhĺbime jamku, pridáme cukor, rozdrobíme droždie a nalejeme vlažné mlieko. Necháme vzísť kvások. Po vykysnutí kvásku pridáme ostatné suroviny a vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré necháme cca 1 hodiny kysnúť. Pokračujeme - viď obrázkový postup OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 35 návštěvníkov) KOMENTÁRE (36) posledné: 25.5.2012, 7:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
![]() Syrové rohlíčky s cesnakomPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 500 g polohrubej múky, 200 g Hery, 100 g postrúhaného syra, 42 g droždia, lyžička soli, 1 vajce, 1 dcl mlieka. Náplň: celá hlavička cesnaku, štipku soli POSTUP PRÍPRAVY Na doske premiešame múku so soľou a strúhaným syrom. Uprostred urobíme jamku, do ktorej rozklepneme vajíčko, nalejeme mlieko a rozdrobíme droždie. Kolom dokola nakrájame tuk. Ihneď (nečakáme až kvások vzdíde) spracujeme v hladké cesto, ktoré necháme 1/2 hodiny odpočinúť. Rozdelíme ho na 6 častí, každú časť vyvaľkáme do kruhu, ktorý rozdelíme na 8 častí. Na každú časť rozdelíme trochu pretlačeného cesnaku so soľou a zvinieme do rohlíčka. Nenechávame kysnúť, potrieme rozšľahaným vajíčkom a sypeme buď soľou, alebo makom, sezamom a hneď pečieme. Sú výborné. Zdroj: www.mamincinyrecepty.cz ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
![]() Tyčinky s tvarohomPOTREBNÉ PRÍSADY 250g tvarohu, 250 g margarínu, 250 g hladkej múky. Okrem toho soľ, sezamové semienka a vajce na potretie POSTUP PRÍPRAVY Tento receptík mám od http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=21327 - a keďže sú výborné a nie je pri receptíku fotografia, dovolila som si ju pridať. Ďakujem Helenke za skvelý receptík ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
![]() Plnené pagáčikyPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 180g masla, 360 g hladkej múky, 3 žĺtky, 6 lyžíc mlieka, soľ. Plnka: 200 g mäkkej salámy, 50 g nastrúhaného tvrdého syra, 3 lyžice sladkej smotany, soľ. Na potretie: jedno vajce, nastrúhaný tvrdý syr POSTUP PRÍPRAVY Do múky pridáme zmäknuté maslo, žĺtky, mlieko a soľ a vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na hodinu odpočívať do chladničky. Cesto vyvaľkáme, zoberieme okrúhlu formičku, ktorou na ceste naznačíme na jednej polovici kolieska - len naznačíme, ale nevykrajujeme. Z druhej polovice cesta vykrojíme presne ten istý počet koliesok, ktoré sme si naznačili. Na každé naznačené koliesko dáme plnku a prikryjeme ho druhým vykrojeným kolieskom. Prstami dobre popritláčame a potom formičkou znovu vykrojíme - tým zabezpečíme, aby sa kolieska neotvárali a plnka nevytekala. Takto dokončíme všetky pagáčiky. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme nastrúhaným tvrdým syrom - v mojom prípade to bol údený Eidam. Plnka: Salámu nadrobno nakrájame a zmiešame so strúhaným syrom. Pridáme smotanu, soľ a spolu premiešame. Zdroj: časopis Dobré jedlo OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 1.3.2010, 19:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
![]() Slané keksíkyPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g masla, 300 g polohrubej múky, 1 ČL soli, 1 ČL prášku do pečiva, 1 kyslá smotana, 250 g tvarohu, 4 trojuholníky syra. Okrem toho vajíčko na potieranie. POSTUP PRÍPRAVY Všetky ingrediencie zmiesime a vypracujeme hladké cesto. Cesto rozvaľkáme cca na 0,5 cm hrúbku a vykrajujeme keksíky. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme buď makom alebo kmínom, sezamom, ľanovým semienkom. Pečieme cca 20 minút pri 180 C. Zdroj: internet ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 28.12.2010, 16:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 12 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |