. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > CHUŤOVKY

Iveta S. (yvett) ID 11052
.
Oblasť: Senica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 3.2.2007
Naposledy: 22.6.2021 16:37
Aktualizácia: 3.7.2011 20:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 22
RODINNÉ FOTOGRAFIE 69
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 146
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 12 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

CHUŤOVKY

Hriešne párky



POTREBNÉ PRÍSADY

165 ml mlieka, 30 g rozpustenej bravčovej masti, 1/2 lyžičky soli, 1 lyžička červeného grilovacieho korenia, 300 g hladkej múky, 1 lyžička sušeného droždia, 1/2 lyžičky cukru. Okrem toho potrebujeme horčicu, anglickú slaninu, párky a vajíčko s troškou mlieka na potretie.

POSTUP PRÍPRAVY

Do misy nasypeme múku, pridáme droždie, soľ, cukor, korenie a ostatné suroviny. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste kysnúť. Po vykysnutí ho rozvaľkáme na obdĺžnik a zľahka potrieme horčicou. Radielkom nakrájame na cca 1 cm hrubé prúžky. Párky (použila som také malé - detské) na oboch stranách narežeme do kríža. Každý párok obmotáme tenkým prúžkom anglickej slaniny a následne okolo celého párku som obmotala pruh cesta, horčicou do vnútra. Zamotané párky sa dajú na plech vystlaný papierom na pečenie, nechajú sa ešte chvíľku podkysnúť, potom sa potrú vajíčkom s troškou mlieka a dajú sa piecť. Piekla som na 180 C.
Tento recept som objavila na www.dama.cz - recept 1459.
Autorka píše, že cesto je vhodné na čokoľvek plnené, po korení krásne vonia a je zľahka zafarbené. S cestom sa výborne pracuje, nelepí sa a nemusí sa podsypávať múkou. Musím jej dať vo všetkom za pravdu. Nám veľmi chutili a recept zaraďujem medzi naše obľúbené.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 53 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (44) posledné: 10.4.2014, 11:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Bryndzovo škvarkové pagáčiky



POTREBNÉ PRÍSADY

Ingrediencie na cesto: 500 g hladkej múky, 200 g kyslej smotany, 1 čajovú lyžičku kryštálového cukru, 42 g droždia, 1 čajovú lyžičku soli, 125 g bryndze, 150 - 170 ml mlieka, 3 žĺtky. Okrem toho potrebujeme 200 g pomletých oškvarkov, 100 g bravčovej masti, tvrdý syr na strúhanie na posyp, vajíčko na potretie.

POSTUP PRÍPRAVY

Viď obrázkový postup.

Na myšlienku pridať do oškvarkových pagáčikov bryndzu ma priviedol tento receptík domacipekarny.dama.cz/ recept.php?r=7373

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (27) posledné: 16.1.2014, 16:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Syrové dvojfarebné kolieska



POTREBNÉ PRÍSADY

330 g polohrubej múky, 125 g masla, 1 rovná lyžička soli, 1/2 lyžičky cukru, 1/2 prášku do pečiva, 1 vajce, 100 ml mlieka. Syrová náplň: 100 g masla, 150 g tvrdého syra, 150 g nivy.

POSTUP PRÍPRAVY

Do polohrubej múky primiešame prášok do pečiva. Pridáme soľ, cukor, vajce, mlieko a maslo. Vypracujeme hladké cesto. Ak chceme menšie kolieska, rozdelíme ho na 4 časti. Každú vyvaľkáme na obdĺžnik o hrúbke 2 - 3 mm (obdĺžniky robíme skorej dlhšie a užšie).
Oba druhy syrov nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme maslo a vymiešame. Touto zmesou potrieme vyvaľkané placky. Na jednej dlhšej strane nepotierame náplň až do kraju, aby sa nám po zrolovaní cesto spojilo a náplň nevytekala. Pevne zrolujeme do rolády. Zabalíme do alobalu a necháme dôkladne stuhnúť v chladničke. Potom roládu nakrájame na kolieska o hrúbke 2 - 3 mm a kladieme na plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie. Pečieme na 150 C do ružova. Je potrebné sledovať rúru, aby sa nespálili.

Túto bezkonkurenčnú dobrotu som objavila u Arielll.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 6.1.2011, 20:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Voňavé pivné praclíky



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g polohrubej múky, 100 g tuku, 220 ml vlažného piva, 1 žĺtok, 20 g droždia, 1 lyžička cukru, mleté čierne korenie podľa chuti, soľ. Na potretie: 1 žĺtok, 50 ml piva, hrubozrnná soľ na posypanie.

POSTUP PRÍPRAVY

Trošku múky zmiešame s cukrom, rozdrobeným droždím, zalejeme časťou vlažného piva a necháme v teple vzísť kvások. Prilejeme zvyšné pivo a roztopený tuk (nesmie byť horúci), pridáme žĺtok, zvyšok múky, osolíme, okoreníme a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme kysnúť v teple cca 45 minút. Vykysnuté rozdelíme na malé kúsky, z ktorých vypracujeme valčeky, ktoré ľubovoľne stočíme do rôznych tvarov. Potrieme ich žĺtkom rozšľahaným v pive a posypeme hrubozrnnou soľou. Pečieme na 175 C.

Tento recept som objavila v časopise Knihovnička Recepty 1/2009 s názvom Nejlepší pečivo.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 17.4.2012, 19:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Plnené bagety



POTREBNÉ PRÍSADY

Na tento recept som potrebovala bagety. V pôvodnom recepte sa ním plní sendvič, ale mne sa viacej osvedčili bagety. Na 4 bagety potrebujeme: 2 pomazánkové neochutené maslá, 4 varené vajíčka, 1 syr v črievku - napr. Bambino, 1 PL horčice, 3 zavárané uhorky, zaváraná kápia, mrazená petržlenová vňať, 200 g šunkovej salámy, soľ a korenie podľa chuti - ja už nesolím, len troška korením.

POSTUP PRÍPRAVY

Bagety pozdĺžne prerežieme a vydlabeme z obidvoch častí striedku. Salámu, vajíčka, uhorky, kápiu narežieme na drobno. Maslo, horčicu, syr dobre vymiešame, pridáme nakárajané suroviny, petržlenovú vňaťku a naplníme obidve polovice bagiet a spojíme znovu do celistvej bagety. Takúto spojenú bagetu dobre zabalíme do potravinovej fólie a odložíme do chladničky stuhnúť. Najlepšie je ich robiť večer a krájať potom až ráno. Mne ostalo trocha plnky, tak som na potravinovú fóliu rozložila krájanú eidamskú tehlu tak, aby sa okraje prekrývali, potrela som ju plnkou a pomocou fólie zrolovala. Nechala som ju v chladničke stuhnúť a potom krájala.

Zdroj na plnku som získala z www.mamincinyrecepty.cz

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 74 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (21) posledné: 10.1.2014, 15:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Bryndzové slimáčiky



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g štrúdľovej múky (hladkej), 50 g cukru, 50 g tuku, 2 žĺtka, čajová lyžička soli, 30 g droždia, 1/8 l mlieka. Plnka: 250 g bryndze, 200 g kyslej smotany, 3 uvarené zemiaky, slaninka, sezamové semienko.

POSTUP PRÍPRAVY

Do misy dáme múku, vyhĺbime jamku, pridáme cukor, rozdrobíme droždie a nalejeme vlažné mlieko. Necháme vzísť kvások. Po vykysnutí kvásku pridáme ostatné suroviny a vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré necháme cca 1 hodiny kysnúť.
Pokračujeme - viď obrázkový postup

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 35 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (36) posledné: 25.5.2012, 7:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Syrové rohlíčky s cesnakom



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 500 g polohrubej múky, 200 g Hery, 100 g postrúhaného syra, 42 g droždia, lyžička soli, 1 vajce, 1 dcl mlieka. Náplň: celá hlavička cesnaku, štipku soli

POSTUP PRÍPRAVY

Na doske premiešame múku so soľou a strúhaným syrom. Uprostred urobíme jamku, do ktorej rozklepneme vajíčko, nalejeme mlieko a rozdrobíme droždie. Kolom dokola nakrájame tuk. Ihneď (nečakáme až kvások vzdíde) spracujeme v hladké cesto, ktoré necháme 1/2 hodiny odpočinúť. Rozdelíme ho na 6 častí, každú časť vyvaľkáme do kruhu, ktorý rozdelíme na 8 častí. Na každú časť rozdelíme trochu pretlačeného cesnaku so soľou a zvinieme do rohlíčka. Nenechávame kysnúť, potrieme rozšľahaným vajíčkom a sypeme buď soľou, alebo makom, sezamom a hneď pečieme.


Sú výborné.


Zdroj: www.mamincinyrecepty.cz

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Tyčinky s tvarohom



POTREBNÉ PRÍSADY

250g tvarohu, 250 g margarínu, 250 g hladkej múky. Okrem toho soľ, sezamové semienka a vajce na potretie

POSTUP PRÍPRAVY

Tento receptík mám od http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=21327 - a keďže sú výborné a nie je pri receptíku fotografia, dovolila som si ju pridať. Ďakujem Helenke za skvelý receptík

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Plnené pagáčiky



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 180g masla, 360 g hladkej múky, 3 žĺtky, 6 lyžíc mlieka, soľ. Plnka: 200 g mäkkej salámy, 50 g nastrúhaného tvrdého syra, 3 lyžice sladkej smotany, soľ. Na potretie: jedno vajce, nastrúhaný tvrdý syr

POSTUP PRÍPRAVY

Do múky pridáme zmäknuté maslo, žĺtky, mlieko a soľ a vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na hodinu odpočívať do chladničky. Cesto vyvaľkáme, zoberieme okrúhlu formičku, ktorou na ceste naznačíme na jednej polovici kolieska - len naznačíme, ale nevykrajujeme. Z druhej polovice cesta vykrojíme presne ten istý počet koliesok, ktoré sme si naznačili. Na každé naznačené koliesko dáme plnku a prikryjeme ho druhým vykrojeným kolieskom. Prstami dobre popritláčame a potom formičkou znovu vykrojíme - tým zabezpečíme, aby sa kolieska neotvárali a plnka nevytekala. Takto dokončíme všetky pagáčiky. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme nastrúhaným tvrdým syrom - v mojom prípade to bol údený Eidam.

Plnka: Salámu nadrobno nakrájame a zmiešame so strúhaným syrom. Pridáme smotanu, soľ a spolu premiešame.

Zdroj: časopis Dobré jedlo

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 1.3.2010, 19:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Slané keksíky



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g masla, 300 g polohrubej múky, 1 ČL soli, 1 ČL prášku do pečiva, 1 kyslá smotana, 250 g tvarohu, 4 trojuholníky syra. Okrem toho vajíčko na potieranie.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky ingrediencie zmiesime a vypracujeme hladké cesto. Cesto rozvaľkáme cca na 0,5 cm hrúbku a vykrajujeme keksíky. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme buď makom alebo kmínom, sezamom, ľanovým semienkom.
Pečieme cca 20 minút pri 180 C.

Zdroj: internet

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 28.12.2010, 16:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 12 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu