Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
![]()
POTREBNÉ PRÍSADY
Jablká, štipka soli, troška vody
POSTUP PRÍPRAVY
Jablká si iba očistíme, nakrájame a dáme do hrnca. Začneme rozvárať, môžu sa podliať trochou vody. Ked začnú mäknúť prídame štipku soli ( podla množstva jabĺk, ak ich je veľa tak väčšiu štipku :o) ) a rozvaríme jablká úplne. Môžme pridať aj iné ovocie, alebo mrkvu ktorú sme pred tým varili tým istým spôsobom - so štipkou soli. Rozvarené ovocie prepasírujeme a ešte raz postavíme na oheň, kým nezhustne a nevyparí sa prebytočná voda... Potom už len naložíme do pohárov a sterilizujeme.
Malá troška soli uvolňuje z ovocia a zeleniny cukor, takže ho vôbec netreba pridávať. Ak už ho tam musíte mať, tak aspoň nahradte klasický biely za trstinový :o)
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)
KOMENTÁRE (3) posledné: 22.10.2009, 10:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |