končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
ZAVÁRANINY |
Slivky v octePOTREBNÉ PRÍSADY Dávka je na jeden 4l pohár: sliviek záleží od veľkosti koľko sa zmestí do 4 l pohára, 2,5 dl octu, 2 - 3 ks celej škorice, 10 ks klinčeky, 350-400 dkg cukru, 1,5 l vody POSTUP PRÍPRAVY Je to veľmi starý recept ešte po mojej babke. Slivky poutierame suchou utierkou, popicháme ostrým nožom 2-3x a vložíme do väčšieho pohára so širokým hrdlom - najlepší 4l. Uvaríme sladko-kyslý (skôr kyslý ako sladký nálev). Ocot, vodu, cukor, škoricu a klinčeky chvíľu povaríme a necháme vychladnúť. Škoricu a klinčeky sitkom vyberieme a necháme uschnúť. Odložíme si ich, lebo ich budeme ešte potrebovať. Vychladnutým sirupom zalejeme slivky a necháme 10 dní na tmavom a chladnom mieste odstáť. Na 11 deň zlejeme sirup zo sliviek, pridáme odložené klinčeky a škoricu a povaríme pokiaľ sirup nezačne hustnúť. Keď je sirup hustejší, vložíme doňho slivky a chvíľu ich v sirupe povaríme. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (6) posledné: 3.8.2013, 17:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |