
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |
ZAVÁRANINY |
![]() Čalamáda bez sterilizáciePOTREBNÉ PRÍSADY 2 kg bielej kapusty z toho 1 červená, 4 ks väčších cibúľ,1 kg uhoriek šalátoviek, 0,5 kg mrkvy, ½ kg papriky, 200 g cukru, 0,4 l octu, 1 balenie deka, ½ čajovej lyžičky konzervačného prípravku borkenu dvojsiričitan draselný POSTUP PRÍPRAVY Všetko nakrájame na rezance. Všetko spolu zmiešame a necháme 24 h stáť. Potom plniť do pohárov no nesterilizujeme. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (5) posledné: 31.7.2010, 9:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
![]() Zavárané orechy – spôsob uskladnenia vylúpaných orechovPOTREBNÉ PRÍSADY vylúpané, vyschnuté vlašské orechy POSTUP PRÍPRAVY Orechy dáme do čistých suchých fliaš. Zavíčkujeme a sterilizujeme v pare 20 min. Vyberieme a prevrátime aby riadne chytilo víčko. Takto orechy nezostarnú, nezhorknú nezožltnú a vydržia celú zimu. Takto isto sa dajú zavariť aj sušené huby OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (12) posledné: 2.1.2021, 13:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
![]() Jabkovo-bazový džem z báječnej ženyPOTREBNÉ PRÍSADY 600g zrelých plodov bazy čiernej , 400g jabĺk, 500g kryštálového cukru, 1čl škorice, 2-3 klinčeky , 1 balíček Gelfixu POSTUP PRÍPRAVY Strapce so zrelými bobuľami dôkladne umyjeme a oberieme. Pomôžeme si vidličkou. Bobule varíme vo väčšom hrnci 20 min, potom pridáme očistené na kocky nakrájané jablká, cukor klinčeky a škoricu. Varíme kým sa jablká nerozvaria a hmota nezhustne pridáme gelfix. Plníme do teplých pohárov. Dobre uzatvoríme necháme 3-4 hodiny otočené hore dnom, prípadne sterilizujeme 20 min pri 85 °C. Môžeme variť aj z čistých bobúľ bazy Pozor surové sú bobule sú pre deti jedovaté. Účinky jedu sa strácajú pri teplote nad 80 °C potom môžu ich papať aj drobci. Sú výborné na vypotenie a sú vynikajúce pri zápche. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 9.7.2013, 17:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
![]() Nakladaná zelenina - bez sterilizáciePOTREBNÉ PRÍSADY 12 l vody, 3 l octu, 2 kg cukru, 40 dkg soli, ½ balíčku čierneho korenia, 1 PL horčičného semena- zrná, 3čl BORKÉN – (dostať v záhradkárskych potrebách), 15 -20 ks bobkového listu. POSTUP PRÍPRAVY Takto pripravený nálev necháme stáť 24 hodín. 4-5 krát premiešame (nevaríme). Naložíme akúkoľvek zeleninu okrem červenej kapusty, paradajok, cvikli. Ja som robila nálev z polovičnej dávky. Je to kyslá zeleninka. Keď odjeme môžeme pridať zeleninu znovu. Táto zeleninka vydrží do jari. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov) KOMENTÁRE (44) posledné: 24.9.2011, 16:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Omáčka Uncle BensPOTREBNÉ PRÍSADY - 1 kg cibule - 1 kg paradajok bez šupky - 1 kg papriky - 2 dcl oleja - 1 dcl octu - 5 dkg soli - 20 dkg cukru - 7 dcl kečupu (2 kečupy) - 1 konzerva šampiňónov - 1 konzerva ananásu so šťavou - 1 konzerva kukurice bez šťavy - 7 dcl kyslých uhoriek bez šťavy POSTUP PRÍPRAVY Všetko pokrájame na malé kúsky a varíme okrem ananásu, kukurice a uhoriek. Po 20 minútach pridáme vynechané prísady a varíme ešte 25 minút. Naložíme do zaváracích pohárov a sterilizujeme 20 - 25 minút pri teplote 85° C. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 2.9.2008, 10:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |