končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
ZAVÁRANINY |
Ríbezľovo-egrešové želé s červeným vínečkomPOTREBNÉ PRÍSADY 300 gramov ríbezlí (červených); 300 gramov egrešov; 1/8 litra vody; 300 ml červeného vínečka; 1 vrecúško zmesi na želírovanie džemov, marmelád, želé 500 gramov cukru POSTUP PRÍPRAVY Pri západe slnka nazbierané ríbezle a egreše zbavíme stopiek a okvetia a približne 5 minút povaríme v 1/8 litri vody. Následne ich prepasírujeme. Môžeme použiť aj odšťavovač - želé síce nebude také číre, ale budú v ňom chutné kúsky ovocia. Vzniknutú ovocnú šťavu odmeriame a doplníme ju červeným vínom na 750 ml. Predtým však vínečko ochutnáme, aby sme túto ovocnú fajnotu nebodaj nepokazili :-))) Primiešame zmes na želírovanie a cukor. Za stáleho miešania pokračujeme v ochutnávke vínka a popri tom privedieme zmes do varu. Varíme asi 2 minútky. Želé plníme do teplých pohárov po okraj. Poháre uzavrieme a vrchnáčiky ozdobíme vrecovinovými klobúčikmi :-) Prajem príjemné chvíle pri ochutnávke palaciniek s ríbezľovo-egrešovo-vínovým želé...manžel sa bude až za ušami zalizovať :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
jahôdkovo-banánová diétna marmeládaPOTREBNÉ PRÍSADY 500 gramov čerstvo odtrhnutých jahôd; 200 gramov banánov; 1 lyžičky kyseliny citrónovej; 1 Diétny želírovací ovocný cukor POSTUP PRÍPRAVY V záhradke nazbierame (alebo v obchode kúpime) jahody, ktoré vykúpeme v čerstvej vode a necháme odkvapkať. Zbavíme stopiek a odvážime 500 gramov. Zvyšné jahody šup do bruška :-) Banány olúpeme a odvážime 200 gramov. Skamarátime ich s jahodami a spoločne ich rozmixujeme alebo roztlačíme vidličkou. Pridáme kyselinu citrónovú a želírovací cukor a za stáleho miešania privedieme do varu. Varíme aspoň 3 minúty a stále miešame. Keď nám zazvoní kuchynský budík, hrniec zložíme z platne a ihneď plníme pripravené poháre horúcou zmesou. Po uzavretí ich otočíme na 5 minút hore dnom. Nuž a po vychladnutí marmeládu natierame na sladké pečivo. Variácia: hotovú marmeládu nalejeme do jogurtových kelímkov (alebo do nádoby na výrobu ľadu) a dáme zmraziť...taká lyžička jahodovo-banánovej drene výborne osvieži každý horúci letný dník :-) *dobrú chuť* ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |