
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
ZAVÁRANINY |
![]() HriankaPOTREBNÉ PRÍSADY Toto doniesla susedka ochutnať ako chuťovku na hrianky. Odvtedy to jedávam s kadečím len tak s pečivom na špagety s ryžou alebo k zemiakom a rezňu. ^^^1kg rajčín 4-6 strúčikov cesnaku 2ks cibule 2ks fefrónky 2 pol. lyžice vegety 1 malá lyžička kari 1 malá lyžička zázvoru 1 malá lyžička mletej papriky 4 pol. lyžice hrozienok 2 pol. lyžice soli 1 pol. lyžica cukru pol dcl octu^^^ POSTUP PRÍPRAVY Je nutné očistiť rajčiny od zrniečok a šupy. To kilo je váha čistej dužiny. Na toto sú vhodné tie dužinaté. Hodím všetko spolu do hrnca a varím na miernom plameni 30 nim. Naplním do pohárov a sterilizujem. Tento rok som to švacla do myčky dúfam že vydržia. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 12.9.2013, 21:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
![]() KečupPOTREBNÉ PRÍSADY 5 kg rajčín 2 čajové šalky cukru pol hrnčeka octu 2 pol. lyžice soli **** koreniny dávam do bieleho plátienka **** 15 zrniek čierneho korenia 15 zrniek nového korenia 2 malé lyžičky kari štvrť lyžičky tymianu 2 klinčeky POSTUP PRÍPRAVY Rajčiny, cukor, ocot, sol, rozvarím. Prepasírujem a potom ešte prebehnem ponorným do hladka. Pridám ostatné koreniny a varím až zostane polovičné množstvo. Tento čas si skracujem tým že očistím rajčiny od zrniečok. Môže sa pridať polievková lyžica pektogelu alebo iného konzervantu krátko prevariť. Horúce plním do phárikov zaviečkujem a ukladám do deky. Ak chem mať kečup čípoš dám s koreninami 2-3 feferónky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Rýchlokvasné uhorkyPOTREBNÉ PRÍSADY uhorky listy vinnej révy (višňové alebo dubové listy) kôprová vňať cibuľa cesnak chlieb korenie nálev: 2l vody 100g soli 80g cukru POSTUP PRÍPRAVY Na dno veľkého pohára dávam listy viniča ale ak nemám nič sa nestane.potom vŕšok chleba, kôpor, chren cibuľu, cesnak. Uhorky treba ponarezovať po dĺžke drobnými zárezmi aby nálev lepšie prenikol. Z vody soli a cukru uvarím nálev ale iba toľko aby sa to rozpustilo. Studeným zalejem tak aby boli všetky pod nálevom. Je to dobré aj zaťažiť aby nevystupovali hore. Dávam drevené doštičky. zakryjem celofánom a uložím na slnečné miesto O 3 dni začnú uhorky kvasiť. Na papanie sú tak o 14 až 21 dní Je to recept mojej babky. Vtedy však mala pri celofáne také drevené lopatky a tým ich zaťažovala. Sú oveľa zdravšie ako ti z octom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |