
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
ZAVÁRANINY |
Hruškové čatní s korintkamiPOTREBNÉ PRÍSADY Množstvo uvádzané približne na 2 sterilizované nádoby s obsahom 250 ml: 500 g hrušiek, 300 g nahrubo nakrájanej cibule, 100 g korintiek alebo iných hrozienok, 200 g hnedého cukru, 1 lyžička strúhaného zázvoru, 0, 3 l jablčného octu, 2 citróny, 1 červená pálivá paprička (aj viac, podľa chuti). POSTUP PRÍPRAVY 1. Hrušky olúpeme, odstránime jaderníky a nakrájame na väčšie kúsky, resp hrubšie plátky. Vložíme ich do hrnca spolu s nakrájanou cibuľou, umytými korintkami, cukrom a nastrúhaným zázvorom. Pridáme ocot, citrónovú šťavu, čili a privedieme k varu. 2. Zmiernime oheň, necháme prebublávať aspoň hodinu, kým hrušky a cibuľa zmäknú a čatní zhustne. 3. Horúce naplníme do sterilizovaných pohárov a uzavrieme. 4. Oficiálne vydrží asi tri mesiace, ale pokiaľ sa udržiava v chlade, teda v špajzi, zvládne to v pohode aj dva roky, to môžem potvrdiť. 5. Podáva sa ku grilovanému mäsu, k pečenému mäsu, ako súčasť sendviča napr. s morčacím mäsom, ku klobásam... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |