končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
OVOCIE |
Bukovského banány v pomarančovej omáčkePOTREBNÉ PRÍSADY ďalší zo zdravých receptov pre banánofilov :) Na štyri porcie: šťava z polovice malého citróna, 2 polievkové lyžice nízkotučného margarínu (alebo aký zoženiete) 4 banány. Pomarančová omáčka: 1/4 šálky pomarančového džúsu (najlepší je čerstvý, ale ja som to napr. robila zo 100 perc. džúsu), 1 polievková lyžica medu, 1 polievková lyžica margarínu, 1/4 šálky sušených hrozienok, štipka muškátového orecha POSTUP PRÍPRAVY Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Olúpeme banány a prerežeme ich pozdĺžne i naprieč, uložíme neprekrojenou stranou hore do nádoby na zapekanie. Banány jemne potrieme margarínom a prelejeme citrónovou šťavou. Pečieme 5 minút v rúre , kým nie sú mäkké a ľahko zhnednuté. Pred podávaní polejeme pripravenou omáčkou a zapekáme ešte 3 minúty. Omáčka: Pomarančový džús, med, margarín a hrozienka zmiešame v malej panvici na strednom príkone tepla. Varíme 5 minút. Občas premiešame. Prichutíme muškátovým orechom. Dobrú chuť! Dala by som si banán :-D Recept podľa knihy: Hneď to bude (I. Bukovský, P. Lipták). ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 22.11.2010, 14:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |