končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9) |
CUKROVINKY |
Macarons s domácim mandľovým nugátomPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Základné cesto na macarons: pozri recept na macarons s ananásovým curd a kokosovým krémom - v mojich receptoch * Mandľový nugát: pozri recept na Nugát (pre výrobu praliniek, guliek,...) - v mojich receptoch. Jediná úprava je výmena lieskovcov za mandle POSTUP PRÍPRAVY xxx ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (25) posledné: 5.2.2011, 14:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Macarons s ananásovým curd a kokosovým krémomPOTREBNÉ PRÍSADY Základný recept na macarons:3 bielka* 200g práškového cukru* 30g krupicového cukru* 110g najemno pomletých lúpaných mandlí * Ananásový curd:polovica stredne veľkého ananásu (najlepšie s označením extra sweet) *krupicový cukor (podľa chuti)* 2 žĺtka *2 polievkové lyžice limetkovej šťavy * 1 polievková lyžica kukuričného škrobu * 2 polievkové lyžice rozpusteného masla * Kokosový krém:125g mascarpone * 1 polievkovú lyžicu kokosového likéru * 2-3 polievkové lyžice kokosovej múčky * práškový cukor podľa chuti POSTUP PRÍPRAVY Základný recept na macarons:Bielka si odložíme na ca. 48 hodín do chladničky. Pred prípravou macarons bielka vyberieme z chladničky a necháme min. 2 hodiny postáť pri izbovej teplote. Mandle pomelieme naozaj na jemnučko a preosejeme cez husté sitko. Práškový cukor preosejeme a zmiešame s pomletými mandľami. Bielka vyšľaháme najskôr na najnižších otáčkach, medzitým postupne pridávame krupicový cukor a na záver krátko vyšľaháme pri najvyšších otáčkach. (pozor , aby sa sneh príliš neprešľahal, macarons potom zvyknú pri pečení praskať).Vyšľahané bielka postupne pridávame k pomletým mandliam a práškovému cukru a stierkou premiešame, kým nám nevznikne krémové a pomerne tekuté cesto.Cestom naplníme vrecko na zdobenie s hladkou okrúhlou špičkou s priemerom asi 11mm. Plech vystelieme papierom na pečenie, na ktorý nastriekame kolieska s priemerom 3,5-4cm. Kolieska necháme odpočívať približne 1 hodinu pri izbovej teplote. Macarons pečieme pri teplote asi 140 stupňov Celzia asi 14minút. Rúra nesmie byť veľmi vyhriata, aby povrch macarons nepopraskal. Po vytiahnutí z rúry ich necháme chvíľku vychladnúť, aby sa lepšie odlepovali z papiera. Plníme najlepšie na druhý deň po upečení. Na prípravu ananásového curd: Ananás očistíme, pokrájame na kúsky a rozmixujeme v elektrickom robote na kašu. Do hrnca vlejeme rozmixovaný ananás, pridáme cukor, limetkovú šťavu, 2 žĺtka, škrob a metličkou všetko poriadne rozmiešame. Zmes privedieme za stáleho miešania k varu, povaríme asi 1 min., stiahneme z plameňa a prilejeme rozpustené maslo. Všetko spolu ešte raz premiešame (ak je vzniknutý curd príliš hustý, zriedime ho troškou limetkovej šťavy) Ananásový curd prelejeme do pripravenej sklenenej fľašky a odložíme stuhnúť do chladničky. Kokosový krém: Mascarpone vyšľaháme s práškovým cukrom, pridáme likér a na záver kokosovú múčku. Upečené macarons natierame najskôr ananasovým curd, na ktorý navrstvíme kokosový krém. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (15) posledné: 5.2.2011, 14:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Koka pralinkyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 a 1/2 balíka Koka sušienok * 125g čerstvého krémového syra Philadelphia * práškový cukor podľa chuti * obľúbený likér príp. rum * trochu kokosovej múčky (nemusí byť) * tmavá a biela čokoládová poleva POSTUP PRÍPRAVY Koka sušienky pomelieme alebo najemno rozdrvíme v elektrickom robote. Postupne pridávame Philadelphiu, cukor, likér, kokos a vymiešame na dobre tvarovateľnú hmotu. Vytvarujeme malé guličky, ktoré dáme stuhnúť na 30min. do chladničky. Potom ich namáčame do tmavej polevy. Na záver môžeme dozdobiť bielou polevou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (35) posledné: 11.1.2011, 20:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Výborné koláčiky podľa EvitchkyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 100g pomletých ovsenných vločiek jemných * 100g ľubovoľných pomletých orieškov * 1,5 dcl hnedého cukru * 1 PL zemiakového škrobu * 3 vajíčka * trošku masla na opraženie pomletých vločiek na panvici POSTUP PRÍPRAVY Dnes som vyskúšala tieto fajné zdravé koláčiky podľa receptu Evky H. (Evitchka) ID 26145 pod názvom Výborné orieškové koláčiky a veľmi jej ďakujem za skvelý receptuš. Ja som ho trošku pozmenila, lebo som do nich pridala aj pomleté ovsenné vločky - tento nápad som zase odkukala od Mirky M. (Myrca) ID 22115 s názvom "Domáca náhrada orechov", takže jej rovnako veľmi ďakujem za super tip. Takže mrknite ku kočkám do receptov, kde majú popísané podrobné postupy prípravy...Mali by tu dať ešte kolonku že - "Spájame recepty" , keďže aj tento receptuš je výsledkom zlúčenia 2 receptov :))))))) Koláčiky som inak napiekla aj čisto iba z tých pomletých ovsenných vločiek a tiež boli mňam, ale viac mi chutili tie kombinované: vločky + oriešky. Nabudúce pridám do nich aj sušené čerešne, ktoré mám veľmi rada...Je to taká zdravá alternatíva chrumkania sladkého. Zajtra ráno si ich dám na raňajky k jogurtíku a kávičke - už sa tešíííííííím :))) (ofšem, iba ak prežijú dnešný večer, chrum-chrum...) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (12) posledné: 15.10.2010, 6:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Jednoduché veľkonočné linecké koláčikyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Mám uvedené medzi mojimi receptami s názvom Tradičné linecké koláčiky.... POSTUP PRÍPRAVY Linecké doma proste milujeme a zvykneme ho robiť aj na Veľkú noc. Recept mám z veľmi starej kuchárky, ktorú mi darovala moja stará mama. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (7) posledné: 11.4.2009, 10:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Talianske pralinky "Zuccherini"POTREBNÉ PRÍSADY Na košíčky: čokoládu na varenie, biele papierové košíčky Na plnku: sušienky Amaretti (alebo iné krehké mandľové sušienky) * 80g čokolády na varenie * 1 lyžica studenej silnej čiernej kávy * 2 vajcia * 1 polievkovú lyžicu mandľového likéru Amaretto (alebo pomarančového likéru) *káva v kombinácii s horkou chuťou tmavej čokolády vytvára naozaj netradičnú sladko-slanú chuť, takže kto nie je zvyknutý môže pridať ešte aspoň 1 polievkovú lyžicu preosiateho práškového cukru - môj tip pre vás POSTUP PRÍPRAVY kuk dolu... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (23) posledné: 5.5.2009, 20:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Dvojfarebné nugátové pralinkyPOTREBNÉ PRÍSADY nugát (kupovaný alebo vyrobený doma - návod na výrobu nájdete v mojich receptoch) * biela čokoládová poleva * neslané posekané pistáciové oriešky POSTUP PRÍPRAVY Tieto guľky mali na oslave asi najväčší úspech. Tak asi na nich niečo bude...:)) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (17) posledné: 29.11.2010, 21:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Nugát (pre výrobu praliniek, guliek,...)POTREBNÉ PRÍSADY 200g lieskových orieškov * 250g kryštálového cukru * 6-10 polievkových lyžíc sladkej šľahačkovej smotany * 5 polievkových lyžíc vody * 125g horkej čokolády (nie varovej!) POSTUP PRÍPRAVY Nugát je neoddeliteľná súčasť všetkých praliniek. Keďže viem, že na Slovensku je dodnes takmer nemožné kúpiť nugátovú masu, prispievam receptíkom ako si ho svojpomocne vyrobiť doma. Ja som použila na výrobu lieskovce, ale rovnako je možné namiesto nich použiť aj mandle a získate mandľový nugát. Samozrejme doma vyrobený nugát nie je úplne totožný s chuťou toho kupovaného ani s chuťou nugátových plniek v čokoládach, nakoľko tam je to už záležitosťou továrenskeho spracovanie - rôznych stabilizátorov, farbív, aróm, a pod. Doma vyrobený nugát však veľmi príjemne a prirodzene chutí aj vonia po pražených orieškoch a čokoláde a vždy bude mať taký status, že ste ho vyrobili vlastnými rukami, čo vždy veľmi ocenia ľudia, pre ktorých pralinky z neho vytvoríte... Postup: nižšie... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 44 návštěvníkov) KOMENTÁRE (35) posledné: 4.12.2012, 18:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Pravé Mozartove gulky (Mozartkugeln)POTREBNÉ PRÍSADY pravý nezafarbený mandľový marcipán * pravý mandľový marcipán zafarbený na zeleno (v pravých ručne vyrábaných je marzipán zafarbený na zeleno pridaním najemno zomletých neslaných pistácií) * nugát (kupovaný alebo doma vyrobený - návod nájdete v mojich receptoch) * čokoládový poleva (čokoláda na varenie + kúsok Cery) * papier na pečenie (na tieto guľky môžete samozrejme použiť aj zbytky nepravého marcipánu, ktorý vám ostal po zdobení torty, avšak pravý je pravý...:) POSTUP PRÍPRAVY Zaujímavosti: Mozartove guľky pochádzajú zo Salzburgu. Kdo by nepoznal tieto malé, drahé čokoládové guľky v zlatom alebo červenom obale s vyobrazením Mozarta, ktoré sú azda najslávnejšou rakúskou cukrovinkou. Toto sú však Mozartove guľky vyrábané v továrňach. Tie pravé sa vyrábajú ručne v Salzburgu - cukrárskej dielni rodiny Fürstovcov a sú balené v striebornom obale s modrým vyobrazením Mozarta. Ručne ich vyrába päť ľudí podľa receptúry z roku 1890. Jeden ručne robený kus stojí okolo 1 Eur. Ale aj tak sa dobre predávajú...:)) Takže ak sa chcete tak ako ja zahrať na člena rodiny Fürstovcov :)), môžte si výrobu guliek vyskúšať na vlastnej koži... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 31 návštěvníkov) KOMENTÁRE (34) posledné: 22.12.2014, 20:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9) |