. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > CUKROVINKY

Eva K. (evekei) ID 31604
Oblasť: Žilina
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 6.1.2008
Naposledy: 23.4.2019 19:15
Aktualizácia: 5.5.2011 11:05
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 17
RODINNÉ FOTOGRAFIE 50
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 1
RECEPTY 57
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9)

CUKROVINKY

Macarons s domácim mandľovým nugátom


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Základné cesto na macarons: pozri recept na macarons s ananásovým curd a kokosovým krémom - v mojich receptoch * Mandľový nugát: pozri recept na Nugát (pre výrobu praliniek, guliek,...) - v mojich receptoch. Jediná úprava je výmena lieskovcov za mandle

POSTUP PRÍPRAVY

xxx

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (25) posledné: 5.2.2011, 14:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Macarons s ananásovým curd a kokosovým krémom



POTREBNÉ PRÍSADY

Základný recept na macarons:3 bielka* 200g práškového cukru* 30g krupicového cukru* 110g najemno pomletých lúpaných mandlí * Ananásový curd:polovica stredne veľkého ananásu (najlepšie s označením extra sweet) *krupicový cukor (podľa chuti)* 2 žĺtka *2 polievkové lyžice limetkovej šťavy * 1 polievková lyžica kukuričného škrobu * 2 polievkové lyžice rozpusteného masla * Kokosový krém:125g mascarpone * 1 polievkovú lyžicu kokosového likéru * 2-3 polievkové lyžice kokosovej múčky * práškový cukor podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

Základný recept na macarons:Bielka si odložíme na ca. 48 hodín do chladničky. Pred prípravou macarons bielka vyberieme z chladničky a necháme min. 2 hodiny postáť pri izbovej teplote. Mandle pomelieme naozaj na jemnučko a preosejeme cez husté sitko. Práškový cukor preosejeme a zmiešame s pomletými mandľami. Bielka vyšľaháme najskôr na najnižších otáčkach, medzitým postupne pridávame krupicový cukor a na záver krátko vyšľaháme pri najvyšších otáčkach. (pozor , aby sa sneh príliš neprešľahal, macarons potom zvyknú pri pečení praskať).Vyšľahané bielka postupne pridávame k pomletým mandliam a práškovému cukru a stierkou premiešame, kým nám nevznikne krémové a pomerne tekuté cesto.Cestom naplníme vrecko na zdobenie s hladkou okrúhlou špičkou s priemerom asi 11mm. Plech vystelieme papierom na pečenie, na ktorý nastriekame kolieska s priemerom 3,5-4cm. Kolieska necháme odpočívať približne 1 hodinu pri izbovej teplote. Macarons pečieme pri teplote asi 140 stupňov Celzia asi 14minút. Rúra nesmie byť veľmi vyhriata, aby povrch macarons nepopraskal. Po vytiahnutí z rúry ich necháme chvíľku vychladnúť, aby sa lepšie odlepovali z papiera. Plníme najlepšie na druhý deň po upečení. Na prípravu ananásového curd: Ananás očistíme, pokrájame na kúsky a rozmixujeme v elektrickom robote na kašu. Do hrnca vlejeme rozmixovaný ananás, pridáme cukor, limetkovú šťavu, 2 žĺtka, škrob a metličkou všetko poriadne rozmiešame. Zmes privedieme za stáleho miešania k varu, povaríme asi 1 min., stiahneme z plameňa a prilejeme rozpustené maslo. Všetko spolu ešte raz premiešame (ak je vzniknutý curd príliš hustý, zriedime ho troškou limetkovej šťavy) Ananásový curd prelejeme do pripravenej sklenenej fľašky a odložíme stuhnúť do chladničky. Kokosový krém: Mascarpone vyšľaháme s práškovým cukrom, pridáme likér a na záver kokosovú múčku. Upečené macarons natierame najskôr ananasovým curd, na ktorý navrstvíme kokosový krém.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (15) posledné: 5.2.2011, 14:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Koka pralinky



POTREBNÉ PRÍSADY

1 a 1/2 balíka Koka sušienok * 125g čerstvého krémového syra Philadelphia * práškový cukor podľa chuti * obľúbený likér príp. rum * trochu kokosovej múčky (nemusí byť) * tmavá a biela čokoládová poleva

POSTUP PRÍPRAVY

Koka sušienky pomelieme alebo najemno rozdrvíme v elektrickom robote. Postupne pridávame Philadelphiu, cukor, likér, kokos a vymiešame na dobre tvarovateľnú hmotu. Vytvarujeme malé guličky, ktoré dáme stuhnúť na 30min. do chladničky. Potom ich namáčame do tmavej polevy. Na záver môžeme dozdobiť bielou polevou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (35) posledné: 11.1.2011, 20:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Výborné koláčiky podľa Evitchky


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

100g pomletých ovsenných vločiek jemných * 100g ľubovoľných pomletých orieškov * 1,5 dcl hnedého cukru * 1 PL zemiakového škrobu * 3 vajíčka * trošku masla na opraženie pomletých vločiek na panvici

POSTUP PRÍPRAVY

Dnes som vyskúšala tieto fajné zdravé koláčiky podľa receptu Evky H. (Evitchka) ID 26145 pod názvom Výborné orieškové koláčiky a veľmi jej ďakujem za skvelý receptuš. Ja som ho trošku pozmenila, lebo som do nich pridala aj pomleté ovsenné vločky - tento nápad som zase odkukala od Mirky M. (Myrca) ID 22115 s názvom "Domáca náhrada orechov", takže jej rovnako veľmi ďakujem za super tip. Takže mrknite ku kočkám do receptov, kde majú popísané podrobné postupy prípravy...Mali by tu dať ešte kolonku že - "Spájame recepty" , keďže aj tento receptuš je výsledkom zlúčenia 2 receptov :))))))) Koláčiky som inak napiekla aj čisto iba z tých pomletých ovsenných vločiek a tiež boli mňam, ale viac mi chutili tie kombinované: vločky + oriešky. Nabudúce pridám do nich aj sušené čerešne, ktoré mám veľmi rada...Je to taká zdravá alternatíva chrumkania sladkého. Zajtra ráno si ich dám na raňajky k jogurtíku a kávičke - už sa tešíííííííím :))) (ofšem, iba ak prežijú dnešný večer, chrum-chrum...)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (12) posledné: 15.10.2010, 6:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Jednoduché veľkonočné linecké koláčiky


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Mám uvedené medzi mojimi receptami s názvom Tradičné linecké koláčiky....

POSTUP PRÍPRAVY

Linecké doma proste milujeme a zvykneme ho robiť aj na Veľkú noc. Recept mám z veľmi starej kuchárky, ktorú mi darovala moja stará mama.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (7) posledné: 11.4.2009, 10:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Talianske pralinky "Zuccherini"



POTREBNÉ PRÍSADY

Na košíčky: čokoládu na varenie, biele papierové košíčky Na plnku: sušienky Amaretti (alebo iné krehké mandľové sušienky) * 80g čokolády na varenie * 1 lyžica studenej silnej čiernej kávy * 2 vajcia * 1 polievkovú lyžicu mandľového likéru Amaretto (alebo pomarančového likéru) *káva v kombinácii s horkou chuťou tmavej čokolády vytvára naozaj netradičnú sladko-slanú chuť, takže kto nie je zvyknutý môže pridať ešte aspoň 1 polievkovú lyžicu preosiateho práškového cukru - môj tip pre vás

POSTUP PRÍPRAVY

kuk dolu...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (23) posledné: 5.5.2009, 20:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Dvojfarebné nugátové pralinky



POTREBNÉ PRÍSADY

nugát (kupovaný alebo vyrobený doma - návod na výrobu nájdete v mojich receptoch) * biela čokoládová poleva * neslané posekané pistáciové oriešky

POSTUP PRÍPRAVY

Tieto guľky mali na oslave asi najväčší úspech. Tak asi na nich niečo bude...:))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (17) posledné: 29.11.2010, 21:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Nugát (pre výrobu praliniek, guliek,...)



POTREBNÉ PRÍSADY

200g lieskových orieškov * 250g kryštálového cukru * 6-10 polievkových lyžíc sladkej šľahačkovej smotany * 5 polievkových lyžíc vody * 125g horkej čokolády (nie varovej!)

POSTUP PRÍPRAVY

Nugát je neoddeliteľná súčasť všetkých praliniek. Keďže viem, že na Slovensku je dodnes takmer nemožné kúpiť nugátovú masu, prispievam receptíkom ako si ho svojpomocne vyrobiť doma. Ja som použila na výrobu lieskovce, ale rovnako je možné namiesto nich použiť aj mandle a získate mandľový nugát. Samozrejme doma vyrobený nugát nie je úplne totožný s chuťou toho kupovaného ani s chuťou nugátových plniek v čokoládach, nakoľko tam je to už záležitosťou továrenskeho spracovanie - rôznych stabilizátorov, farbív, aróm, a pod. Doma vyrobený nugát však veľmi príjemne a prirodzene chutí aj vonia po pražených orieškoch a čokoláde a vždy bude mať taký status, že ste ho vyrobili vlastnými rukami, čo vždy veľmi ocenia ľudia, pre ktorých pralinky z neho vytvoríte...

Postup: nižšie...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 44 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (35) posledné: 4.12.2012, 18:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Pravé Mozartove gulky (Mozartkugeln)



POTREBNÉ PRÍSADY

pravý nezafarbený mandľový marcipán * pravý mandľový marcipán zafarbený na zeleno (v pravých ručne vyrábaných je marzipán zafarbený na zeleno pridaním najemno zomletých neslaných pistácií) * nugát (kupovaný alebo doma vyrobený - návod nájdete v mojich receptoch) * čokoládový poleva (čokoláda na varenie + kúsok Cery) * papier na pečenie (na tieto guľky môžete samozrejme použiť aj zbytky nepravého marcipánu, ktorý vám ostal po zdobení torty, avšak pravý je pravý...:)

POSTUP PRÍPRAVY

Zaujímavosti:
Mozartove guľky pochádzajú zo Salzburgu. Kdo by nepoznal tieto malé, drahé čokoládové guľky v zlatom alebo červenom obale s vyobrazením Mozarta, ktoré sú azda najslávnejšou rakúskou cukrovinkou. Toto sú však Mozartove guľky vyrábané v továrňach. Tie pravé sa vyrábajú ručne v Salzburgu - cukrárskej dielni rodiny Fürstovcov a sú balené v striebornom obale s modrým vyobrazením Mozarta. Ručne ich vyrába päť ľudí podľa receptúry z roku 1890. Jeden ručne robený kus stojí okolo 1 Eur. Ale aj tak sa dobre predávajú...:))


Takže ak sa chcete tak ako ja zahrať na člena rodiny Fürstovcov :)), môžte si výrobu guliek vyskúšať na vlastnej koži...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 31 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (34) posledné: 22.12.2014, 20:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu