končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8) |
CUKROVINKY |
tvarohovy kysnutyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1/2 kg polohrubej muky 2,5 dcl mlieka 1 drozdie 3 polievkove lyzice krystaloveho cukru 1 vajce stipka soli POSTUP PRÍPRAVY pripravime si kvasok (teple mlieko troska cukru a drozdie), nechame pracovat, pridame ostatne suroviny a nechame kysnut. ked mame cesto vykysnute, rozvalkame si na doske, vykrojime si kruhy, v strede trosku urobime rukou taku priehlbinku (nie aby sme cesto prederavili) len aby sa nam tam dobre dala plnka (zmiesany tvaroh s cukrom - podla toho ake mate radi sladke si dajte vela cukru do toho tvarohu) a dajte piect. Ked mate kolaciky upecene, na vrch mozete dat dzemik aky mate radi.. napr jahodovy, ceresovy ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
cokoladove muffinkyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 200 gr. hladkej muky 1 prasok do peciva 100 gr. kryst. cukru 1 vajce 2,5 dcl mlieka 50 g rozpusteneho masla (alebo tuku ja davam 50 ml oleja) 1 vanilkovy cukor 2 lyzice kakaa maslo alebo mast na potretie formy a muka na posypanie aby sa nam nepripiekli POSTUP PRÍPRAVY vsetko spolu premiesame, vymastime a vysypeme si muffinovu formu a pecieme cca 20 min na 180 stupnoch. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Extra rýchly slivkový koláčik RECEPT PISEM NA VELKY PLECH. tato fotka je z polovicnej davkyPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 2 vajcia 250 g prask. cukru 250 g polohr. muky 50 g masla 2,5 dcl mlieka 1 prasok do peciva 2 balicky skoricoveho cukru slivky alebo marhule, praskovy cukor na posypanie POSTUP PRÍPRAVY Slivky ocistime, prekrojime na polovicky a nechame dobre odkvapkat. V miske vyslahame do peny maslo s cukrom. Ked mame penu hotovu, zamiesame do toho zltok a polohrubu muku zmiesanu s kypriacim praskom do peciva a mlieko. Z bielka uslahame tuhy sneh a jemne do celeho cesta primiesame. Cesto vylejeme na vymasteny a mukou vysypany plech. Slivky poukladame rezom hore, cize chrbatiky zaborime do cesta. Slivky si tak udrzia vsetku stavu. Posypeme skoricovym cukrom alebo skoricou a krystalovym cukrom a pecieme cca 30 min pri 180 stupnoch. Ked to bude mat krasnu zlatistu farbu a super vonu, vyberieme, poprasime praskovym cukrom a papame. Dobru chut :) Pre istotu opakujem, ze FOTKA JE Z POLOVICNEJ DAVKY OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 31.5.2012, 22:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
rychla jednoducha torticka pre babickuPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO 100 gr.krystaloveho cukru 100 gr. polohrubej muky 2 vajicka 1 lyzicka prasku do peciva 0,5 dcl oleja 0,5 dcl vody KREM cokoladovy puding zlta zelatina cca 9 bebe keksov kysla smotana na potretie vrchu cesta ribezle, jahodky, proste co mate bud v zahradke alebo poruke POSTUP PRÍPRAVY Vsetky prisady na cesto dobre rozmixujeme aby sa nam spojili, vymastime a vysypeme mukou tortovu formu, vylejeme cesto, po 20 tich min. na 170 stupnoch vyberieme, ked je pekne zlatiste, prerezeme na polku, dame tam uvareny puding, ribezle, ja som este poukladala par bebe keksikov, aby to bolo take trosku farebnejsie po rozrezani, na to puding, ribezle, vrch cesta, potrieme smotanou, poukladame ribezle, jahodky, nalejeme zele a dame schladit. Dobru chut :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Osie hniezda kakaové a škoricové z kysnutého cestaPOTREBNÉ PRÍSADY 1/2 kg polohubej muky 2,5 dcl mlieka 1 drozdie 3 polievkove lyzice krystaloveho cukru 1 vajce stipka soli kakao na posypanie vanilkovy cukor na posypanie skoricovy cukor na posypanie vajicko na potretie POSTUP PRÍPRAVY Najskor si pripravime kvasok, teda do trosky asi 2 dcl tepleho (nie horuceho) mlieka dame trosicku cukru a kvasnice. Pockame kym to zacne pracovat. Podotykam, ze to mlieko, v ktorom nechavame pracovat kvasok je uz zaratane v prisadach. Teda, ak dame zohriat 2 dcl mlieka, tak potom do zvysku cesta dame uz iba 0.5 dcl mlieka :) pisem to ako pre prvacikov ,) potom pridame muku, zvysne mlieko, krystalovy cukor, stipku soli a vajicko. Dobre spracujeme cesto a nechame vykysnut. Ked uz je krasne vykysnute, tak si ho rozdelime na dve polky. Z jednej dokonca mozete spravit pecene buchty plnene lekvarom a z tej druhej osie hniezda, lebo recept na buchty je rovnaky. No ale k hniezdam, tak tu polku si rozvalkame na obdlznik, natrieme olejom, posypeme kakaom a vanilkovym cukrom. Zrolujeme cca 5 krat (podla toho ci chcete vacsie alebo take mensie) na dlhu roladku a potom ostrym nozom nakrajame na asi 2cm hrube roladky. Natrieme plech olejom a ukladame tieto hniezda na naolejovany plech s tym, ze konce mozeme zahnut pod osie hniezda, aby sa nam neotvorili. Len to rukou date pod to a jemne pritlacite dlanou, aby sa vam to pekne vytvarovalo na take ako je na obrazku. Skoricove sa robia rovnako, len miesto kakaa date skoricu a krystalovy cukor, alebo skoricovy cukor. Na vrch som to este potrela vajickom aby to bolo take krajsie. Dame do vyhriatej rury a pecieme na 200 stupnoch kym nemaju peknu farbu nepamatam si presne cas, ale cca 30-40 min. Ked ich vyberieme, tak ja som este rozpalene potrela studenou vodou, aby boli take lahodnejsie. posypeme cukrom, kto chce, kto nie, uz len pocka kym vychladnu a sup s nimi do brucha .... Je to dobre aj pre deti, tak jednohubky, mozete to zobrat aj v lete k vode, nic sa vam neroztecie a nerozpadne, proste vytiahnete zo sacku a dobru chut :) ak vam vela zostane, mozete aj zamrazit a potom len vytiahnete z mraznicky a mate cerstve zas. Len pre info, tolkoto hniezd mi vyslo len z polky davky, tak si to mozete zratat, kolko vam vyjde z celej :) ja som robila preto z polky tieto hniezda a z polky pecene buchty plnene lekvarom a vlastne z jedneho kysnuteho cesta mate 3 druhy sladkosti. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 20.2.2014, 14:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Venčeky z odpalovaného cestaPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 125 ml vody 125 g smetolu (Palmarin) 125 g muky (z toho polovica hladka a polovica polohruba) 4 vajicka KREM 3 dcl mlieka 4 lyzice hrubej muky, 1 zltok 150 g praskoveho cukru 150 g masla 1 vanilkovy cukor POSTUP PRÍPRAVY Dame zovriet vodu so smetolom. Do nej za staleho miesania prisipeme muku, az kym sa cesto oddeluje od hrnca aj cesta. Do vychladnuteho cesta prrimixujeme vajicka (postupne po jednom). Potom tlacime na vymasteny plech venceky cca o velkosti 5-7 cm a na prudkom stupni cca 180 stupnov pecieme 10 min. Musia mat peknu farbu, kazdy ma inu ruru, ale ja som to nechavala cca tych 10 MAX 12 min. NEOTVARAJTE prvych 5-8 min ruru :) Este teple (nie horuce) sa rozkroja, ide to lepsie. Krem si pripravime tak, ze dame varit 3dcl mlieka, 4 lzyice hrubej muky a jeden zltok, ked to prevrie, odstavime a nechame vychladnut. Potom si dame do inej misky 150 gr. prask. cukru, 150 gr masla, 1 vanilkovy cukor a vymixujeme do peknej peny. Potom primiesame do vychladnutej casti kremu a vytlacame na rozkrojene venceky. Nechame v chladnicke a tieto lahodne venceky sa zjedia OKAMZITE. Tie na obrazku su z dvojitej davky a neostal po posedeni ANI JEDEN :) Este som ich zabalila akoze to je vencekova torta a bolo. Inak kto sa boji pustit do tohto receptu, je aj polotovar Dr. Oetker Venceky a chutovo su tiez vyborne.Treba postupovat podla toho ich navodu. Takze dobru chut vsetkym. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 21.4.2012, 20:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Broskynovy dvojposchodovy domcekPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY necele dva balicky susienok BEBE broskynovy kompot 2 dcl slahacky 20 dkg kyslej smotany 2 vanilkove cukre zelatinovy stuzovac za studena cokolada na poliatie POSTUP PRÍPRAVY Formu na srnci chrbat 30 x 12 cm si vylozime alobalom. Nad parou si zvlhcime susienky a vytvarujeme ich do formy. teda ked budu makke ich pritlacime k stenam toho srncieho chrbatu. Nevyjdu uplne presne, ale jednu susienku budeme musiet odrezat (ide to odrezat velmi lahko). Uslahame slahacku, zamiesame cukry, kyslu smotanu a na koniec vmiesame podla navodu zelatinovy stuzovac. Na spodok si dame trosku kremu, polozime kusky broskyne do stredu (bez stavy), trosku kremu, bebe susienky, krem, broskyne a opat krem. Nakoniec vsetko prikryjeme BEBE Keksikmi. Nechame to do druheho dna stuhnut. potom vyklopime z alobalu a vrch polejeme rozpustenou cokoladou (ani netreba) ale ja som polievala. je to osviezujuci kolacik. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (3) posledné: 21.1.2012, 15:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Farebne trojuholníčkyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 48 keksikov BEBE 2 dcl smotany na slahanie 25 dkg tvarohu 20 dkg pomazankoveho masla 1 ztuzovac slahacky 8 dkg krupicoveho cukru ovocie, zelatina POSTUP PRÍPRAVY Do vyssej nadoby si dame maslo, tvaroh, vylejeme slahacku, nasypeme cukor a za staleho slahanie prisypavame ztuzovac slahacky. Je to rychlo hotove. Na tacku si polozime susienky a to 3x4ks pomazeme kremom, cca 3 mm a takto na seba dame 4 poschodie keksikov . Posledne poschodie uz nenatrieme, iba malilicko. Strany zarovname. Dame to to chladnicky stuhnut. Za 4 hodiny by to mohlo byt stuhnute Keksiky rozkrajame podla obrysov a este kazdy stvorcek prerezeme raz aby sme dostali trojuholnik. Zvyskom kremu a uzkym zdobiacim koncom alebo zo sacku si odstrihneme koncek a urobime okraje, do ktorych polozime kusok ovocia do stredu a potom zalejeme podla navodu zelatinovu. Nechame v chladnicke ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8) |