. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > CUKROVINKY

Mária G. (marču) ID 124246
.
Oblasť: Žarnovica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 21.11.2009
Naposledy: 7.1.2015 19:09
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 20
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)

CUKROVINKY

Laskonky s karamelovou náplňou



POTREBNÉ PRÍSADY

5 bielkov, 400g kryštálového cukru, 100g orechov alebo kokosu ***PLNKA: 150g kryštálového cukru, 100ml vody, 400ml mlieka, 2 Zlaté klasy, 250g margarínu

POSTUP PRÍPRAVY

Bielky s kryštálovým cukrom šľaháme vo vodnom kúpeli nad parou do tuhej peny cca 15 minút. Necháme mierne vychladnúť a primiešame orechy (kokos). Na plech si dáme papier na pečenie a pomocou šablóny tvarujeme laskonky. Pečieme pri teplote 115 stupňov približne 30 minút.
***PLNKA: Cukor upálime na karamel, zalejeme vodou a necháme rozvariť. V mlieku si rozmiešame Zlaté klasy, vylejeme do karamelu a uvaríme puding. Necháme vychladnúť a do studeného pridáme margarín. Dôkladne vyšľaháme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 29.2.2012, 18:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Odpaľované venčeky



POTREBNÉ PRÍSADY

30 dkg vody, 15 dkg oleja, 15 dkg hladkej múky, 4 vajcia ***PLNKA: 0,5 l mlieka, 1 Zlatý klas, margarín, práškový cukor (podľa chuti), vanilínový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Vodu s olejom necháme zovrieť, pridáme múku, premiešame. Keď sa hmota oddeľuje od nádoby, odstavíme. Do mierne vychladnutého pridáme vajcia, dôkladne premiešame. Hmotou naplníme cukrárenské vrecko a striekame na plech (plech sa nemastí). Pečieme cca 12-14 min pri teplote 250 stupňov. Počas pečenia neotvárame, pretože by splasli !!! Upečené prekrojíme a naplníme plnkou. PLNKA: V mlieku si uvaríme Zlatý klas, necháme vychladnúť a pridáme do margarínu vymiešaného s práškovým a vanilínovým cukrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 20.1.2011, 18:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Košíčky



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 50 dkg hladkej múky, 16 dkg mletých orechov, 16 dkg práškového cukru, 36 dkg Palmarinu, 1 prášok do pečiva***Plnka: 6 dcl vody, 2 Zlaté klasy, 2 žĺtky, 16 dkg práš.cukru, 1 celé maslo alebo margarín, vanilínový cukor*** džem, čokoládová poleva

POSTUP PRÍPRAVY

Z uvedených surovín vypracujeme cesto a naplníme furmičky (potreté olejom a vysypané hrubou múkou).***Plnka: 6 dcl vody uvaríme so Zlatými klasmi na kašu. Počas chladnutia premiešame. Maslo vymiešame so žĺtkami, práš. cukrom a vanilínovým cukrom. Spojíme s pudingom a dobre vymiešame. Košíčky potrieme džemom, naplníme plnkou, polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme lentilkami alebo farebnou ryžou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 10.12.2010, 15:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Punčové rezy (moje prvé)



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 15 vajec, 300 g kryštálového cukru, 300 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, lekvár OVOCNÝ SIRUP: Prevaríme 400 g kryštálového cukru a 25 lyžíc vody. Po vychladnutí pridáme tuzemský um. POLEVA: 200 g práškového cukru, 3 až 4 lyžice horúcej vody, štipka potravinárskej červenej farby rozmiešanej v malej lyžičke vody, citrónová šťava

POSTUP PRÍPRAVY

Žĺtky vymiešame s 200 gramami cukru. Po častiach primiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a nakoniec sneh z bielkov vyšľahaný dotuha so zvyšným cukrom. Spolu premiešame a cesto rozdelíme na tri časti. Každú časť osobitne pečieme na plechoch vyložených papierom na pečenie.Prvé vychladnuté cesto potrieme lekvárom a prikryjeme druhým cestom, ktoré dobre pokropíme ovocným sirupom. Povrch cesta potrieme lekvárom, prikryjeme tretím cestom, pokropíme sirupom a potrieme lekvárom. Koláč zaťažíme a necháme 12 hodín odstáť. Potom potrieme polevou, ktorú necháme stuhnúť a koláč pokrájame.
POLEVA: Práškový cukor vymiešame s vodou, citrónovou šťavou a potravinárskou farbou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 22.2.2010, 15:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu