
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
CUKROVINKY |
![]() Laskonky s karamelovou náplňouPOTREBNÉ PRÍSADY 5 bielkov, 400g kryštálového cukru, 100g orechov alebo kokosu ***PLNKA: 150g kryštálového cukru, 100ml vody, 400ml mlieka, 2 Zlaté klasy, 250g margarínu POSTUP PRÍPRAVY Bielky s kryštálovým cukrom šľaháme vo vodnom kúpeli nad parou do tuhej peny cca 15 minút. Necháme mierne vychladnúť a primiešame orechy (kokos). Na plech si dáme papier na pečenie a pomocou šablóny tvarujeme laskonky. Pečieme pri teplote 115 stupňov približne 30 minút. ***PLNKA: Cukor upálime na karamel, zalejeme vodou a necháme rozvariť. V mlieku si rozmiešame Zlaté klasy, vylejeme do karamelu a uvaríme puding. Necháme vychladnúť a do studeného pridáme margarín. Dôkladne vyšľaháme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 29.2.2012, 18:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() Odpaľované venčekyPOTREBNÉ PRÍSADY 30 dkg vody, 15 dkg oleja, 15 dkg hladkej múky, 4 vajcia ***PLNKA: 0,5 l mlieka, 1 Zlatý klas, margarín, práškový cukor (podľa chuti), vanilínový cukor POSTUP PRÍPRAVY Vodu s olejom necháme zovrieť, pridáme múku, premiešame. Keď sa hmota oddeľuje od nádoby, odstavíme. Do mierne vychladnutého pridáme vajcia, dôkladne premiešame. Hmotou naplníme cukrárenské vrecko a striekame na plech (plech sa nemastí). Pečieme cca 12-14 min pri teplote 250 stupňov. Počas pečenia neotvárame, pretože by splasli !!! Upečené prekrojíme a naplníme plnkou. PLNKA: V mlieku si uvaríme Zlatý klas, necháme vychladnúť a pridáme do margarínu vymiešaného s práškovým a vanilínovým cukrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 20.1.2011, 18:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() KošíčkyPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 50 dkg hladkej múky, 16 dkg mletých orechov, 16 dkg práškového cukru, 36 dkg Palmarinu, 1 prášok do pečiva***Plnka: 6 dcl vody, 2 Zlaté klasy, 2 žĺtky, 16 dkg práš.cukru, 1 celé maslo alebo margarín, vanilínový cukor*** džem, čokoládová poleva POSTUP PRÍPRAVY Z uvedených surovín vypracujeme cesto a naplníme furmičky (potreté olejom a vysypané hrubou múkou).***Plnka: 6 dcl vody uvaríme so Zlatými klasmi na kašu. Počas chladnutia premiešame. Maslo vymiešame so žĺtkami, práš. cukrom a vanilínovým cukrom. Spojíme s pudingom a dobre vymiešame. Košíčky potrieme džemom, naplníme plnkou, polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme lentilkami alebo farebnou ryžou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 10.12.2010, 15:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() Punčové rezy (moje prvé)POTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 15 vajec, 300 g kryštálového cukru, 300 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, lekvár OVOCNÝ SIRUP: Prevaríme 400 g kryštálového cukru a 25 lyžíc vody. Po vychladnutí pridáme tuzemský um. POLEVA: 200 g práškového cukru, 3 až 4 lyžice horúcej vody, štipka potravinárskej červenej farby rozmiešanej v malej lyžičke vody, citrónová šťava POSTUP PRÍPRAVY Žĺtky vymiešame s 200 gramami cukru. Po častiach primiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a nakoniec sneh z bielkov vyšľahaný dotuha so zvyšným cukrom. Spolu premiešame a cesto rozdelíme na tri časti. Každú časť osobitne pečieme na plechoch vyložených papierom na pečenie.Prvé vychladnuté cesto potrieme lekvárom a prikryjeme druhým cestom, ktoré dobre pokropíme ovocným sirupom. Povrch cesta potrieme lekvárom, prikryjeme tretím cestom, pokropíme sirupom a potrieme lekvárom. Koláč zaťažíme a necháme 12 hodín odstáť. Potom potrieme polevou, ktorú necháme stuhnúť a koláč pokrájame. POLEVA: Práškový cukor vymiešame s vodou, citrónovou šťavou a potravinárskou farbou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 22.2.2010, 15:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |