
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
CUKROVINKY |
![]() Banánové strieškyPOTREBNÉ PRÍSADY 2 balíčky BB keksov, 1 vrecúško tortovej plnky v prášku (vanilkovej), mlieko, práškový cukor, 3-4 banány, 1 čokoláda na varenie, 2 lyžice oleja POSTUP PRÍPRAVY Podľa návodu pripravíme z prášku, 250 ml mlieka a 2-3 lyžíc cukru vanilínový krém.Ja som pridala ešte za lyžicu-dve ramy, plnka bude vláčnejšia:) Na pás alobalu (asi 70 cm dlhý) uložíme tesne vedľa seba v 3 radoch po 7 keksov. Natrieme ich mliekom a polovičným množstvom krému. Na krém uložíme rovnakú vrstvu keksov a tiež ich natrieme mliekom a krémom. Na stredný pás položíme rovnaké kusy banánov. Pomocou alobalu bočné pásy keksov zdvihneme a spojíme do strechy. Zabalený koláč necháme v chlade stuhnúť. Čokoládu polámeme na kusy, dáme do kovovej misy, pridáme olej a vo vodnom kúpeli ju za stáleho miešania roztopíme. Polevou oblejeme pripravený koláč a keď stuhne, pokrájame ho na rezy. Dobrú chuť:)) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 24.12.2010, 13:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() Jogurtovo-tvarohovo-čučoriedkový koláčikPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g jemného tvarohu (ja som použila odtučnený Kapucín), 1 šľahačka v prášku, 150 ml mlieka+ na želatínu a na namáčanie piškót, želatína v prášku, smetafix-nemusí byť, čučoriedkové jogurty (ja som použila 1 veľký Clever a 3 zvolenské), 2 vanilkové cukry-kto má radšej sladšie, môže pridať, balík dlhých dezertných piškót ako na tiramisú-Savoiardi, popríp iné. POSTUP PRÍPRAVY V deci teplého mlieka si necháme napučať želatínu, necháme rozpustiť. Aby sa dobre rozpúšťala, nenecháme vychladnúť, vždy po určitom čase ohrievame v mikrovlnke -cca 15 sekúnd, miešame, aby sa dokonale rozpustila. Zmiešame tvarohy, jogurty, šľahačku pripravenú zo 150 ml mlieka, cukry. Pripravíme si nádobu-najlepšie plech s odnímateľným okrajom. Piškóty namáčame do teplého mlieka, ktoré si môžme ochutiť nejakým sirupom, čučoriedkovým alebo černicovým džúsom-ja som použila šťavu zo zaváraných černíc- a ukladáme jeden vedľa druhého. Do "plnky" opatrne vmiešame rozpustenú želatínu, a až potom ju nanesieme na vrstvu piškót, rozotrieme. Nasleduje druhá vrstva piškót, a nakoniec vrchná vrstva plnky. Vyrovnáme. Necháme asi hodinku v chladničke, potom môžme ozdobiť nejakým kompótom :))) dezertík je najlepší odležaný cez noc, môže sa papať ale aj po 4 hodinách... Dobrú chuť:)) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (5) posledné: 18.3.2017, 8:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |