
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
|
|
Celkom: 85 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >> |
CUKROVINKY |
![]() Božie milosti...POTREBNÉ PRÍSADY Fánky alebo Božie milosti - typické fašiangové pečivo aj u nás. Ako malá som ich zbožňovala pre tú cukrovú krustu, ktorá sa prilepila na mastný kus koláčika... ako dospelá som na ne zanevrela práve pre tú mastnotu /z vyprážania/ a kopu cukru /samozrejme skôr pre tie neblahé následky, ktoré tuk + cukor napáchajú na postave :D/. Lenže spomienky na detstvo a s tým spojené tradície sa drali na povrch a ja som hľadala recept, v ktorom bude zachovaná páperovitá ľahkosť fánok zvnútra, ale nebudú nasiaknuté tukom a oblepené kvantom cukru zvonka... a našla som, pre mňa a mojich blízkych ten najlepší. POSTUP PRÍPRAVY Cesto: 200g hladkej múky. 125g kyslej smotany, 125g masla alebo margarínu, 1 žĺtok, štipka soli... okrem toho práškový, krupicový a vanilkový cukor na posypanie... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() Karamelovo tekvicové cookies.POTREBNÉ PRÍSADY Zamilovala som si sušienky, v ktorých sa dopĺňa tekvica s perníkovým korením a v týchto sa navyše skrýva aj sladký karamel...1/2 šálky masla, 1 šálka trstinového cukru, 1/3 šálky tekvicového pyré /tekvicu nasucho upečieme v rúre do mäkka a po vychladnutí ju najemno rozmixujeme/, 1/2 ČL vanilkovej esencie, 1 1/2 šálky hladkej múky, 2 ČL mletej škorice, 1 ČL perníkového korenia, 1/4 ČL sódy bikarbóny, 1/4 ČL kypriaceho prášku, 1/4 ČL soli, karamelky,... na posypanie: 1/2 šálky kryštálového cukru, 1 Čl mletej škorice. POSTUP PRÍPRAVY 1 šálka = 200ml Maslo a cukor vyšľaháme do peny asi 12 minútky, pridáme tekvicové pyré a vanilkovú esenciu a zas 2 minúty šľaháme. V miske zmiešame múku, škoricu, korenie, sódu bikarbónu, kypriaci prášok a soľ. Pridáme k maslovej zmesi a premiešame. Dáme na 30 minút do chladničky stuhnúť. Karamelky nakrájame na 1 cm veľké kocky. Z cesta si odoberáme malé kúsky, do ktorých zabalme karamelku a vymodelujeme loptičku. Kryštálový cukor zmiešame so škoricou a loptičku v nej obalíme a sploštíme. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme minimálne na 2 hod. do chladu, pokojne aj na noc. Pečieme na 175 °C, 14 minút dozlata. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() Karamelovo jablkové cookies.POTREBNÉ PRÍSADY Jeseň v plnom prúde a mne k nej neodmysliteľne patria jablkové chute v koláčikoch. A keď sú v kombinácii s karamelom, tak bonus navyše :) 225g masla, 1 šálka trstinového cukru, 1/2 ČL soli, 1 jablkový džús v prášku - 40g /nezriedi cesto, ale chuť dodá/, 2 vajcia, 1 ČL vanilkovej esencie, 1/2 ČL mletej škorice, 3 šálky hladkej múky, 1/2 ČL sódy bikarbóny, 1/2 ČL kypriaceho prášku, mäkké karamelové cukríky napr. krowky... POSTUP PRÍPRAVY 1 šálka = 200ml Vyšľaháme cukor, maslo, džús a soľ. Pridáme vajcia, škoricu a vanilkovú esenciu. V druhej miske si zmiešame múku, kypriaci prášok a sódu bikarbónu, vmiešame k maslovej zmesi. Cesto dáme asi na 1 hod. do chladničky trochu stuhnúť. Cukríky si nakrájame približne na 1 cm kocky. Odoberieme si 2 PL cesta, vytvoríme placku, do ktorej zabalíme karamelový cukrík, vytvoríme loptičku, ktorú mierne sploštíme a položíme na plech vystlaný papierom na pečenie asi 2-3 cm od seba. Pečieme na 175 °C, cca 12-14 minút do zlata. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() Red velvet cookies plnené nutelou.POTREBNÉ PRÍSADY Tak tieto koláčiky "padli za vlasť" na dovolenke ako prvé, Deti si zamilovali hlavne tú sladkú náplň, ale celé boli dokonalé. V skutočnosti boli trochu červenšie, ale použila som dosť silné kakao, takže prebilo to "red" :(...Budeme potrebovať: 2 šálky hladkej múky, 1 PL holandského kakaa /radšej zadávam menej, aby neboli príliš tmavé/, 1 ČL sódy bikarbóny, 1/2 ČL soli, 1/2 šálky masla, 3/4 šálky hnedého cukru, 1/4 šálky kryštálového cukru, 1 vajce, 1 PL mlieka, 1 ČL vanilkového extraktu, 2 PL tekutého červeného farbiva, 3/4 šálky nasekanej čokolády /horkej/ alebo čokoládových kvapiek, 3/4 šálky Nutely POSTUP PRÍPRAVY 1 šálka = 200ml Na papier na pečeni nanesieme lyžičkou kôpky Nutely /cca 20 kôpok/ a dáme zamraziť. Zmiešame múku, kakao, soľ a sódu bikarbónu. Zmäknuté maslo vyšľaháme s oboma cukrami, pridáme vajce, mlieko, vanilkový extrakt a červené farbivo a premiešame. Vmiešame čokoládové kvapky. Cesto dáme na 1 hod. do chladničky. Rúru predhrejeme na 180 °C. Vezmeme kúsok cesta /asi 2 PL/ a rýchlo vytvarujeme placku, položíme kúsok zmrazenej Nutely a vyformujeme gulôčku, ktorú položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. trochu sploštíme a šikovno pokračujeme ďalej. ak sa nám cesto začne príliš lepiť, dáme ho zas na chvíľu do chladničky. Koláčiky dáme piecť na 9-10 minút na 180 °C. Po upečení ich necháme vychladnúť na plechu a potom uložíme do uzatvárateľnej nádobky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() Tekvicové cupcakes so smotanový krémom.POTREBNÉ PRÍSADY Najúžasnejšie cupcakes, ktoré som si na prvý pohľad zamilovala...3/4 šálky masla, 1 2/3 šálky hladkej múky, 2 ČL kypriaceho prášku, 1 ČL soli, 1/2 ČL mletej škorice, 1/2 ČL perníkového korenia, 1 šálka tekvicového pyré /tekvicu olúpeme, nakrájame na kocky a zalejeme vodou len toľko, aby zakrývala tekvicu. Uvaríme do mäkka, precedíme, rozmixujeme s malým množstvom vody/, 1 šálka hnedého cukru, 1/2 šálky kryštálového cukru, 2 vajcia POSTUP PRÍPRAVY 1 šálka = 200ml Maslo rozpustíme a necháme vychladnúť. Múku zmiešame s kypriacim práškom, soľou, škoricou a perníkovým korením. Vyšľaháme tekvicové pyré s hnedým cukrom, kryštálovým cukrom a vajcami. Prilejeme maslo a prešľaháme. Zamiešame suché prísady. Košíky na muffiny naplníme do 2/3 a pečieme na 160°C, 20-25 minút. Po vychladnutí zdobíme krémom. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() Škoricovo-čokoládové cookies.POTREBNÉ PRÍSADY Aj keď kombinácia škorice a čokolády znie skoro vianočne, tieto sušienky prídu vhod kedykoľvek počas celého roka. Ja som ich piekla na dovolenku do hôr a teda úspech zožali u celej rodinky. Navyše sa skvele nimi dopĺňala energia, ktorú sme strácali na túrach :).xxx 1 šálka kryštálového cukru, 1 šálka hnedého cukru, 220g rozpusteného masla alebo iného tuku, 2 vajcia, 2 ČL vanilkového extraktu, 3 1/2 šálky hladkej múky, 1 ČL sódy bikarbóny, 1/2 ČL kypriaceho prášku, 1 ČL soli, 1 šálka nasekaných pekanových orechov /môžeme nahradiť vlašskými/, 2 šálky nasekanej mliečnej čokolády xxx na "polevu" 1/2 šálky hnedého cukru, 2 PL masla, 1 ČL mletej škorice... POSTUP PRÍPRAVY 1 šálka =200 ml Rúru predhrejeme na 175°C. V miske si vyšľaháme maslo, kryštálový a hnedý cukor na strednej rýchlosti asi 3-4 minútky. Potom pridáme vajíčka a vanilkový extrakt, znovu prešľaháme. Múku zmiešame so sódou bikarbónou, kypriacim práškom a soľou a zamiešame k maslovej zmesi. Vmiešame čokoládu a orechy, dobre premiešame a na plech vystlaný papierom na pečenie kladieme lyžicou malé kôpky /asi 1 1/2 PL na jeden koláčik/, ďalej od seba, aby sa nám nezlepili... Navrch si pripravíme "polevu" - rozpustené maslo zmiešame s hnedým cukrom a škoricou. Každú sušienku potrieme touto zmesou a dáme piecť na 175 °C, cca 12-14 minút. Necháme chvíľu vychladnúť na plechu a skladujeme v uzatvárateľnej nádobke. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 1.8.2018, 17:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() Malinovo citrónové cookies...POTREBNÉ PRÍSADY 1⁄2 šálky zmäknutého masla, 1 šálka kryštálového cukru, 1⁄2 ČL vanilkového extraktu, 1 vajíčko, 1⁄4ČL soli, 1⁄4 ČL kypriaceho prášku, štipka sódy bikarbóny, 1⁄2 citróna - šťava a kôra, 11⁄2 šálky hladkej múky, 3⁄4 šálky nasekaných malín POSTUP PRÍPRAVY Rúru si predhrejeme na 175°C, plechy si vystelieme papierom na pečenie. V mixéry si vyšľaháme maslo s cukrom do peny. Pridáme vanilkový extrakt, vajce, citrónovú kôru a šťavu a prešľaháme. Pridáme soľ, kypriaci prášok, sódu bikarbónu a hladkú múku, premiešame. Nakoniec vmiešame maliny. na plechy nanášame malé kôpky cesta a dáme piecť na 15 minút. Necháme vychladnúť na plechu a skladujeme v uzatvárateľnej dózičke. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 19.6.2018, 17:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() Pomarančovo brusnicové scones...POTREBNÉ PRÍSADY 280g hladkej múky, 1/2 kypriaceho prášku, 40g práškového cukru, 1⁄2ČL soli, 80g nasekaných sušených brusníc, 1ČL nastrúhanej kôry z pomaranča, 70g masla, 200ml smotany na šľahanie... POSTUP PRÍPRAVY Stuhnuté maslo nakrájame na kocky. Do mixéra so sekacími nožmi /alebo hnetacími hákmi/ si dáme múku, kypriaci prášok, soľ, práškový cukor, kôru z pomaranča a maslo nakrájané na kocky a krátko ich spolu zmixujeme, potrebujeme, aby zostali kúsky masla. Pridáme smotanu a brusnice a varechou premiešame, kým sa cesto trochu nespojí, ale stále máme viditeľné kúsky masla v ňom. Preložíme na dosku, pár krát jemne a rýchlo premiesime, rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 3 cm a povykrajujeme kolieska /s priemerom asi 5 cm/. Poukladáme na plech na pečenie a pečieme na 220°C, 12-15 minút. Po vychladnutí môžeme jesť len tak alebo si ich prekrojíme ich, potrieme maslom alebo džemom a spojíme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() Mrkvové cookies s ovsennými vločkami.POTREBNÉ PRÍSADY 100g ovsených vločiek, 90g hladkej múky, 11⁄2ČL kypriaceho prášku, 11⁄2ČL mletej škorice, 2PL kokosového oleja alebo masla, 2 vajcia, 1ČL vanilkového extraktu, 120ml javorového sirupu, 70g najemno nastrúhanej mrkvy, štipka morskej soli... POSTUP PRÍPRAVY V miske si zmiešame suché ingrediencie: múku, ovsené vločky, soľ, kypriaci prášok a škoricu. V druhej miske si zmiešame rozpustený olej alebo maslo, vajcia, vanilkový extrakt, primiešame javorový sirup a premiešame. Vlejeme do suchých prísad a dôkladne zmiešame. Dáme na 30 minút do chladničky. Rúru si predhrejeme na 160 °C, plech vystelieme papierom na pečenie a naň kladieme malé kôpky cesta, ktoré mierne sploštíme a pečieme 12-15 minút. necháme vychladnúť na plechu a poukladáme do dobre uzatvárateľnej dózičky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 12.6.2018, 17:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() Najčokoládovejšie cookies...POTREBNÉ PRÍSADY 225g čokolády na varenie, 85g masla, 2 vajcia, 150g trstinového cukru, 1 ČL vanilkového extraktu, 160g hladkej múky, ¼ ČL kypriaceho prášku, 30-40g nasekaných orechov, 115g čokoládových kvapiek, 160g nasekanej mliečnej čokolády... POSTUP PRÍPRAVY Čokoládu s maslom rozpustíme nad parou alebo v mikrovlnke. Vajcia s cukrom a vanilkovým extraktom rozmixujeme do peny. Vmiešame rozpustenú čokoládu, múku zmiešanú s kypriacim práškom, polovicu nasekanej mliečnej čokolády a čokoládové kvapky. Dáme na 30 minút do chladničky. Potom odoberáme kúsky cesta vo veľkosti vlašského orecha, kladieme na plech vyložený papierom na pečenie a posypeme zvyšnou nasekanou čokoládou. Pečieme na 175 °C, 13-15 minút. Skladujem v uzatvorenej nádobe... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 24.3.2018, 19:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 85 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >> |