
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
CUKROVINKY |
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)Božie milosti...[ recept č. 60859 zo dňa 10.2.2020 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Fánky alebo Božie milosti - typické fašiangové pečivo aj u nás. Ako malá som ich zbožňovala pre tú cukrovú krustu, ktorá sa prilepila na mastný kus koláčika... ako dospelá som na ne zanevrela práve pre tú mastnotu /z vyprážania/ a kopu cukru /samozrejme skôr pre tie neblahé následky, ktoré tuk + cukor napáchajú na postave :D/. Lenže spomienky na detstvo a s tým spojené tradície sa drali na povrch a ja som hľadala recept, v ktorom bude zachovaná páperovitá ľahkosť fánok zvnútra, ale nebudú nasiaknuté tukom a oblepené kvantom cukru zvonka... a našla som, pre mňa a mojich blízkych ten najlepší. POSTUP PRÍPRAVY Cesto: 200g hladkej múky. 125g kyslej smotany, 125g masla alebo margarínu, 1 žĺtok, štipka soli... okrem toho práškový, krupicový a vanilkový cukor na posypanie... OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() Múku, smotanu, žĺtok a štipku soli zmiesime do hladkého nelepivého cesta, prikryjeme fóliou a necháme na noc v chladničke. Na druhý deň vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 3 mm, povykrajujeme kolieska alebo iné tvary, ktoré v strede narežeme, aby sa roztvorili.Plech na pečenie vystelieme papierom, ten posypeme práškovým cukrom /môže byť aj hrubšia vrstva, nakoľko koláčiky neobsahujú cukor/, poukladáme na cukor koláčiky, posypeme krupicovým cukrom zmiešaným s vanilkovým a dáme piecť na 180°C, cca 15 minút /do zlata/. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |