. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

Katarína D. (PetraPA) ID 90945
.
Oblasť: ANGLICKO
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 6.4.2009
Naposledy: 22.9.2020 12:57
Aktualizácia: 19.3.2010 17:27
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 1
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 11
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8)

MÚČNIKY, POHÁRE

Bublanina



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g polohrubá múka, 360 g kryštálový,alebo práškový cukor, 2 veľké lyžice vanilkový cukor, 300 ml mlieko, 4 ks vajce, 200 ml olej, 1ks kypriaci prášok,1/2 KL sóda jedlá, kakao, čerstvé jahody, maliny / použila som z konzervy

POSTUP PRÍPRAVY

Do veľkej misy dáme olej, mlieko, vajcia a cukor. Metličkou spolu vymiešame. Pridáme múku, s kypriacim práškom a jedlou sódou. Poriadne vymiešame a potom si oddelíme polovicu cesta do druhej misky, do ktorej pridáme kakao. Cesto vylejeme na plech, najprv bielu vrstvu, na ktorú nasypeme čerstvé ovocie, ja som dala aj čerstvé jahody aj maliny z konzervy, potom kakakovú vrstvu, na ktorú tiež pokladieme ovocie, vylejeme na hlboký plech a dáme piecť na 180 stupňov asi 35 minút. Pre istotu drevenou špajdľou vyskúšame, či je bublanina upečená. Pečieme, kým nebude špajdľa čistá. PS: bublania sa dá urobiť aj čisto len z bieleho cesta.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Krtkov koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 500 g polohrubá múka, 400 g kryštálový cukor, 4PL kakao, 2 a pol KL prášok do pečiva, 4dcl mlieko, 4 vajcia, 4PL olej Plnka : 5 bánánov, horká čokoláda, vanilkový cukor, 500 g tvarohu, 250 g mascarpone (môže byť aj hustá šľahačka - double cream), 250 ml grécky jogurt, alebo kyslá smotana Puding: 3 zlaté klasy, 500 ml mlieko,8 lyžíc cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Postup prípravy :
Cesto : Vymiešame si žĺtky s cukrom, pridáme olej, mlieko. Potom pridáme múku, ktorú sme si zmiešali s práškom do pečiva a preosiatym kakaom. Všetko spolu dobre vymiešame a pridáme nakoniec vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymazaný a múkou posypaný plech a dáme piecť. Necháme koláč vychladnúť. Na vychladnutom koláči urobíme mriežku nožom, nie úplne po okraj, a vyberiem rukami cesto, nie až na dno, ale tak aby sme vedeli poklásť na koláč polky banánov a to všetko pokryť plnkov, lebo vrch koláča posypeme rozmrveným cestom. A môžme pofŕkať rozpustenou čokoládou. Ale nemusíme.
Plnka :
Vymiešame ponorným mixérom tvaroch, mascarpone, grécky jogurt, alebo kyslú smotanu, vanilkový cukor. Potom uvaríme puding z 500 ml mlieka a 3 zlatých klasov a cukru. Necháme ho vychladnúť. Buď neustálym miešaním na chladnom mieste. Alebo rajničku s pudingom namočíme do studenej vody. Puding zakryjeme mikroténovým sáčkom, ktorý na puding pritlačíme, aby doľahol a nevytvorila sa nám koža. Vychladnutý puding postupne po lyžiciach zašľaháme do vymixovanej hmoty z tvarohu, jogurtu a kyslej smotany. Nakoniec nastrúhame horkú čokoládu do plnky. Plnku si môžme ešte dosladiť, podľa toho, ako kto, aké sladké má rád. Ale aj nemusí, je dobrá aj tak.
Robila som inú variantu aj s kakaovou plnkou ( namiesto zlatých klasov, som dala čokoládové pudingy a ešte do celej plnky kakao a troch rum,), a namiesto banánov som dala marhule.)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 22.4.2020, 15:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Kakaovo-biela Vianočka



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g polohrubej múky, 2 vajcia, 250 ml vlažnej vody, 2 PL oleja, 1/2 droždia, 5 a pol PL kryštálového cukru ,2 vanilkový cukor , 1 PL kakaa ( Ja som dala také veľmi tmavé podobné ako Holandské, ak dávate iné slabšie kakao tak aj viac môžte pridať. ), rozšľahané vajce na potretie.

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny rozdelíme na polovicu okrem samozrejme kakaa a cukru , lebo ten dávame rozdielne do kakaovej časti treba viac aby bola sladká. Do kakaovej časti som dala pol lyžičky soli, a tri a pol polievkocé lyžice cukru a jeden vanilkový cukor. Do bielej časti som dala pol lyžičky soli a 2 polievkové lyžice cukru a 1 vanilkový cukor. Takto je taká stredne sladká. Ale kľudne by do kakaovej časti mohli ísť aj 4 PL cukru a vanilkový cukor. A do bielej tiež viac cukru, tak to už ako vám bude chutiť. Takže si vypracujeme cesto do dvoch misiek. Do jednej kakaovú časť cesta a do druhej bielu časť a necháme kysnúť. Cesto spravíme tak, že si pripravíme kvások, ja si ho robím do pohára. Kde pridám trochu teplej vlažnej vody a trochu cukru rozmiešam a potom pomrvím droždie do toho a počkám kým sa droždie nadvihne, tentokrát som urobila do dvoch pohárov kvások, keď že cestá budú dve. Potom pridáme suché prísady múku, cukor, soľ a do kakaovej časti preosejeme kakao cez sitko a zamiešame do múky. Všetky suché prísady zmiešame s múkou a v strede urobíme jamku kde vlejeme vajcia a vodu a kvások. No a vypracujeme cesto. Necháme ho kysnúť hodinu. Kakaová časť cesta kysne dlhšie, aj menej nakysne ale to nevadí. Môžeme ju zamiesiť aj ako prvú kľudne. Po zapletení vianočky ju ešte necháme kysnúť takú polhodinu na teplom mieste na vymastenom plechu olejom, alebo masťou, alebo na papiery na pečenie. Ja dávam masť potom sa mi ľahšie zoberie vianočka z plechu. No záleží aj ako je teplo, tak podľa toho aj vykysne. Pred pečením vianočku potieram rošľahaným vajcom. Vianočku treba piecť pomaly, lebo kakaová časť sa dlhšie pečie je to tuhšie cesto, aby sa prepieklo hlavne v strede vianočky. No a krájať ju treba až keď vychladne, lebo kakaová časť sa môže zdusiť. Ja ešte po upečení vianočky takú horúcu ju potriem vodou, aby zmäkla kôrka, ako pri pečení chleba.
Je veľmi dobrá. Keď idem robiť vianočku tak neviem sa rozhodnúť či iba bielu, alebo kakaovo bielu.
Nech sa vám vydarí. :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (12) posledné: 20.1.2013, 13:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Lievance (dolky) výborné a bez vajíčok



POTREBNÉ PRÍSADY

375 g polohrubej múky, 3 lyžičky cukru ( kto ako má rád sladké môžte dať aj viac, to si môžte odskúšať), 1/2 lyžičky soli,1/2 droždia, 300 ml vlažnej vody, 250 ml vlažného mlieka, olej na vyprážanie Na potretie : lekvár, ja som dala šľahačku, plus jahody. :-)

POSTUP PRÍPRAVY

Urobíme si kvások. Do pohára dáme trochu z mlieka- trochu ho zohrejeme a pridáme asi lyžičku cukru, pomrvíme droždie a počkáme kým sa nám zodvihne hore.
Múku dáme do misy, pridáme cukor a soľ, v strede urobíme jamku nalejeme do nej mlieko, vodu, a kvások a vymiesime na hladké husté cesto. Prikryjeme a necháme v teple kysnúť 1 hodinu, kým sa na povrchu nezačnú tvoriť bublinky. Zmes šľaháme metličkou 2 minúty.
Panvicu vymastíme a dáme zohriať.
Do každej priehlbiny nalejeme 2 cm cesta a pražíme 5 až 7 minút, kým povrch nie je suchý a plný pórov a kým sa lievance neoddeľujú od kraja. Je to dosť husté cesto tak treba dať viac cesta do každej priehlbiny potom sú lievance nadýchané. Lievance obrátime vidličkou preklopíme a pražíme ich ešte 1 minútu dozlatista. Rovnako pokračujeme so zvyšným cestom a pri každej várke panvicu vymastíme. Podávame teplé.

Sú dobré aj keď namiesto riadneho mlieka použijete acidofilné mlieko. Sú jemnejšie, ale trošku inej chuti. Ale taktiež dobré. Ja som robila aj tak aj tak. Ale originál je normálne mlieko a s tým sú veľmi dobré. :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 18.11.2014, 14:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Vianočka



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g polohrubej múky, 250 ml vlažnej vody, polku čerstvého droždia, 4 polievkové lyžice krištáľového cukru ( kto má rád sladšie môže pridať aj viac cukru, alebo aj vanilkový cukor. ) 1 čajová lyžička soli, 2 polievkové lyžice oleja, 2 vajcia, 1 rozšľahané vajce na potretie, mak na posypanie, hrozienka

POSTUP PRÍPRAVY

Do misky nasypeme múku, cukor a soľ a premiešame. Pripravíme si kvások, do polovice pohára dáme vlažnú, teplejšiu vodu a trochu cukru a rozlámeme do toho čerstvé droždie, ktoré necháme napučať. Malo by sa zodvihnúť až po okraj pohára. Do múky spravíme jamku a vlejeme rozšľahané vajcia vo zvyšnej vode, pridáme olej a vymiesime hladké cesto. Kto má rád vianočku s hrozienkami, môže ich pridať do cesta. Hrozienka je dobré nechať nejakú dobu v teplej vode, aby napuchli a neboli suché. Hotové cesto necháme kysnúť hodinu. Po vykysnutí si cesto rozdelíme na dve časti jednu väčšiu a jednu menšiu. Väčšiu časť cesta si rozdelíme na 4 časti a menšiu časť cesta na 3 časti. Spodnú časť upletieme zo štyroch častí a vrchnú z troch. Komu je ťažké upliecť spodnú časť zo štyroch kľudne môže pliecť aj spodnú z troch aj vrchnú z troch. Len si rozdelí cesto, tak aby na spodnú časť bolo viac cesta ako na vrchnú. Nakoniec pletence spojíme a to tak, že na tú spodnú pletenku položíme vrchnú menšiu pletenku a zahneme dĺžky vianočky, aby sa vrchná časť prilepila o spodnú teda konce. Vymastíme plech olejom, alebo môžme použiť aj papier na pečenie a necháme na plechu ešte kysnúť vianočku 30 minúť. Po vykysnutí potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme makom. Dáme piecť do predhriatej rúry.
Je naozaj veľmi dobrá, cesto je vhodné aj na briošky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 41 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (20) posledné: 26.4.2019, 22:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Šišky rôzne tvary



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g polohrubej múky a trochy hladkej na posypanie, 30 g masla alebo margarínu, 90 g cukru, 3 vanilkový cukor, štipka soli, polku čerstvého droždia, 3 rozšľahané vajcia, 90 ml vlažného mlieka, 90 ml vlažnej vody, slnečnicový olej na vyprážanie, džem, tvaroch, mak

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravíme si kvások. Odoberieme si do pohára mlieko, ktoré si zohrejeme na trošku teplé, nie však horúce, a pridáme ešte trochu cukru. Potom si rozmrvíme do neho droždie, ktoré necháme napučať, teda kým sa nezdvihne až po okraj pohára. Máme tak aj istotu, že droždie je dobré.
Do misky si dáme múku a rozmrvíme do nej maslo, pridáme cukor, 1 vanilkový cukor a droždie. V strede suchých prísad urobíme jamku a vlejeme do nej vajcia, mlieko, a vodu a vymiešame na hladké cesto. Vajcia si môžme rozšľahať vo vode, alebo mlieku.
Cesto necháme vykysnúť na teplom mieste 1 až 1 1/2 hodiny.
Pomúčime si dosku, aj cesto a môžme ho vyvaľkať na hrúbku asi 1 cm a môže byť aj viac ako 1cm, potom budú šišky tučnejšie. S cestom sa dobre pracuje.
Vykrajujeme s pohárom kolieska. Je dobré nechať ich ešte trochu nakysnúť. Zohrejeme si olej a môžme vyprážať. Na vyprážanie potrebujeme dosť veľa oleja. Šišky treba častejšie obracať, aby sa nám nepripiekli a vyprážať dosť pomaly, aby sa dobre prepiekli aj z vnútra. Ak chceme môžme v strede kolieska popritláčať rukou a spraviť jamky, kde potom môžme po vypražení dať lekvár. Šišky sa dajú aj hneď plniť lekvárom, ale je potrebné ich pomaly pražiť, aby neostali v strede surové.
Z tohto istého cesta môžme spraviť aj tvarohové trojhrance, a to tak, že si cesto povykrajujeme na štvorce, naplníme tvarohom, a preložíme do trojuholníka. Je dobré cesto po okrajoch dobre popritláčať, aby nám tvaroch počas vyprážania nevytiekol. Do tvarohu môžme pridať 2 vanilkové cukre, ale aj obyčajný podľa toho aký sladký ho chceme mať.
Dobrý tip : Kto má rád mak, môže si naplniť šišku aj pomletým makom, do ktorého pridáme práškový cukor a trochu vriaceho mlieka. A sú výborné.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (3) posledné: 13.11.2009, 1:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Košíčky s čokoládovou plnkou



POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny cesto : 750 g hladká múka, 500 g tuk, 250 g práškový cukor, 3 žĺtky, citrónová kôra, čokoládová poleva, prášok do pečiva Suroviny na plnku : 2 čokoládové pudingy, 1 liter mlieka, 500 g masla, alebo rastlinného tuku, 300g práškového cukru, rum podľa chuti( pre deti rumová esencia) - nemusí byť vôbec, aj tak je dobrá plnka, banány, zavárané višne

POSTUP PRÍPRAVY

Postup práce :

Múku s cukrom, tukom, žĺtkami a postrúhanou citrónovou kôrou zmiešame na hladké cesto. Cesto rukou uložíme do kovových formičiek a upečieme vo vopred vyhriatej rúre. Je dobré naplniť košíčky z menej cesta, aby sa aj plnka zmestila. Lebo cesto sa nadvihne. Po vychladnutí naplníme čokoládovým plnkou, po povrchu oblejeme čokoládovou polevou a ozdobíme zaváranou višňou, alebo aj niečím iným, ja som teraz ozdobila kokosom.

Plnka :
Maslo s cukrom vymiešame do penista. Odlejeme si trochu mlieka, v ktorom vymiešame čokoládové pudingy . Ostatné mlieko si dáme variť. Prilejeme vymiešané mlieko s čokoládovým pudingom a uvaríme hustú kašu. Miešame ju až do vychladnutia, aby bol puding studený a po lyžiciach pridávame do vymiešaného krému s masla a cukru, nakoniec pridáme postrúhané banány. Puding, ak sa nám nechce miešať, kým nevychladne môžme nechať v rajnici prikryť ho mikroténovým sáčkom, aby dobre priľahol na puding, nevytvorí sa nám koža a môžme ponoriť rajnicu s pudingom do studenej vody. Keď to robíme takto, tak je dobré potom plnku vyšľahať strojom, lebo puding dosť stuhne. Do plnky keď pridávame banány a rum, tak by všetky suroviny mali byť v tej istej teplote, aby sa nám plnka nezrazila. Zistila som, že rum a ovocie je dobré pridať naskôr do masla s cukrom, potom keď sa pridá puding do plnky, tak plnka by mala byť naozaj dobrá.
Tip : Namiesto banánov, môžme pridať aj iné ovocie, napríklad ananás. :-)
Z tejto dávky nám vyjde asi 50 košíčkov.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 8.4.2011, 2:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Čokoládové košíčky s banánovou plnkou:



POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny na cesto : 300 g hladká múka, 2 vajcia, 150 g práškový cukor, 200 g masla, 1 prášok do pečiva, kakao( tak aby bolo tmavšie cesto) Suroviny na plnku : 250 g masla( alebo hera, margarín, iný tuk na pečenie), 150g práškového cukru, 1/2 l mlieka, 2 ks zlatý klas, 3 ks banány Poleva : Čokoláda na varenie, trochu Cery

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto :
Všetky suroviny na cesto dobre vymiešame a vznikne nám také tuhšie cesto, ktoré plníme do formičiek. Plníme, ale nie doplna. Nechávame ešte priehlbinu, lebo ich budeme ešte plniť plnkou. Ak niekto nemá formičky, tak sa to isté sa dá robiť aj na plechu na muffiny, len nebudú košíčky také pekné tvarované, len hladké. Dáme piecť do rúry. Na upečené košíčky natierame hotovú plnku, môžme, čím najviac dať, ako sa zmestí. Nakoniec polejeme čokoládovou polevou.
Tip : Do stredu môžme posypať strúhaným kokosom, alebo ozdobiť cukrovinkami, alebo ovocím

Plnka :
Maslo s cukrom vymiešame do penista. Odlejeme si trochu mlieka, v ktorom vymiešame zlaté klasy, alebo 2 vanilkové pudingy . Ostatné mlieko si dáme variť. Prilejeme vymiešané mlieko so zlatým klasom a uvaríme hustú kašu. Miešame ju až do vychladnutia, aby bol puding studený a po lyžiciach pridávame do vymiešaného krému s masla a cukru, nakoniec pridáme postrúhané banány.
Tip : Plnka je dobrá aj bez banánov.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 16.4.2009, 20:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu