Michaela P. (mischa.p) ID 8990 |
|
mimibazar.sk/mischap |
Oblasť: Senec |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 30.11.2006 |
Naposledy: 15.12.2016 11:29 |
Aktualizácia: 11.6.2013 8:57 |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
POTREBNÉ PRÍSADY
Cesto: 250ml studenej vody, 150g bravčovej masti, 150g hladkej múky, 6vajec
Plnka: 450g kryštálového cukru, 1200ml mlieka, 180g Zlatého Klasu, 3lyžicke kakaa, 300g palmarinu, 500ml smotany na šlahanie, 2stužovače
POSTUP PRÍPRAVY
Cesto: Do vody dáme masť a spolu povaríme. Potom pomaly za stáleho miešania pridávame múku.Zmes odstavíme a necháme vychladnúť. Do vychladnutej masy po jednom pridávame vajcia a dobre vymiešame. Cesto rozdelíme na dve polovice a jednotlivo ich upečieme na vymastenom plechu jemne pokropenom studenou vodou. Cesto rozotieme na celú plochu a takisto ho pokropíme vodou. Plech vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 220stupňov cca 20min. Po upečení ho vyberieme a necháme vychladnúť. Plnka: Cukor skaramelizujeme v hlbokej panvici. Potom pomaly pridávame 600ml mlieka a spolu premiešame. V inej nádobe rozmiešame v 600ml mlieka Zlatý Klas, kakaový prášok a prilievame do karamelovej masy. Spolu uvaríme na hustý puding, necháme vychladnúť.Do vychladnutej masy pridáme zmäknutý palmarin a premiešame. Smotanu so stužovačom ušlaháme dotuha. Na jeden plát rozotrieme karamelovú plnku, naňu dáme vyšlahanú šlahačku a prikryjeme druhým plátom cesta. Koláč posypeme práškovým cukrom a odložíme na pár hodín na chladné miesto.
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)
KOMENTÁRE (2) posledné: 27.1.2009, 21:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |