končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Francúzske karamelové kocky...POTREBNÉ PRÍSADY KORPUS: 6 vajec 6 PL kryštálový cukor 1 PL kakaa 5 PL polohrubá múka 1prášok do pečiva 50 ml oleja KRÉM: 1l vody 3 zlaté klasy 130g cukru 1van.cukor 2PLkakaa 7bielkov ŠĽAHAČKOVÝ KRÉM: 4PL kryštálového cukru 300 ml mlieka 2 šľahačky v prášku (2stužovače do šľahačky) POSTUP PRÍPRAVY Postup: Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme olej, žĺtky a zľahka vmiešame múku s práškom do pečiva s kakaom. Cesto rovnomerne rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Väčšiu časť vody dáme zovrieť, pridáme 70g kr. cukru a bal. van. cukru a vo zvyšnej vode rozmiešané zlaté klasy. Do horúcej kaše postupne zapracujeme sneh zo 7bielkov a 60g cukru. Do polovice plnky vmiešame kakao. Na cesto natrieme najprv svetlú a potom tmavú plnku a nakoniec karamelový krém: cukor upálime, zalejeme mliekom, rozvaríme, do vychladnutého-ja som letnú zmes dala do chladničky a až potom -pridáme šľahačky v prášku a stužovače a vyšľaháme do tuha. Povrch zastrúhame čokoládou, alebo posypeme grankom, či škoricou. Nech chutí.... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (7) posledné: 17.2.2015, 14:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Metrový z keksíkov...najsuper chutne a rýchlo :)POTREBNÉ PRÍSADY 12 – 14 porcií Potrebujeme: • 2 balíčky Marina keksov • 2 balíčky kakaových keksov Indián • 2 PL rumu Na krém: • 500 ml mlieka • 1 balíček pudingového prášku Zlatý klas • 1 zarovnanú PL hladkej múky • 250 g masla • 200 g práškového cukru • 1 balíček vanilínového cukru Na čokoládovú polevu: • 100 g čokolády na varenie • 40 g stuženého tuku cera POSTUP PRÍPRAVY Postup: 1. Pripravíme krém: 100 ml mlieka rozmiešame s pudingovým práškom a múkou. Vlejeme do 400 ml vriaceho mlieka a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu, ktorú miešame do vychladnutia. Dohladka vymiešame maslo s práškovým a vanilínovým cukrom a postupne vmiešame vychladnutú kašu. 2. Marina keksy a keksy Indián pokropíme rumom zriedeným s vodou a striedavo spájame krémom a nako¬niec celý koláč ešte natrieme tenkou vrstvou krému. 3. Pripravíme čokoládovú polevu: V horúcom vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s tukom a dohladka vymiešame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |