. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

Lenka J. (ladybirdka) ID 6432
.
mimibazar.sk/ladybirdka
Oblasť: Košice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 18.9.2006
Naposledy: 21.7.2016 10:19
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 129
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 26
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)

MÚČNIKY, POHÁRE

Čokoládová roláda



POTREBNÉ PRÍSADY

Prísady: Kandizované ovocie - čerešňa Cesto: 6 ks vajec 70 g práškového cukru 20 g kakaa 40 g hrubej múky Krém: 250 g rastlinného tuku 50 g práškového cukru 2 PL silnej horúcej čiernej kávy 3 PL kryštálového cukru 2 dcl vody 2 PL kakaa

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:
Žĺtky s cukrom vymiešame, pridáme preosiate kakao a premiešame.
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a spolu s múkou ho zľahka zamiešame do cesta.
Na plech dáme papier na pečenie, rovnomerne naň rozotrieme cesto a upečieme.
Ešte teplé cesto aj s papierom dáme na vlhkú utierku a zavinieme do rolády.
Vychladnuté cesto oddelíme od papiera, potrieme krémom a kandizovanou čeresňou.

Krém:

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Miňonky



POTREBNÉ PRÍSADY

Prísady: 16 dkg bb puding 16 dkg práškového cukru 6 dkg masla (rastlinný tuk) 2 lyžice mlieka 1 lyžica kakaa 2 – 3 lyžice rumu

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:
Všetko zamiešame na hladkú hmotu a robíme guličky, ktoré následne obalíme v kokose.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Košíčky



POTREBNÉ PRÍSADY

20 dkg rastlinného tuku, 34 dkg hladkej múky, 12 dkg práškového cukru, 2 vaječné žĺtky

POSTUP PRÍPRAVY

mama ich robí podľa tohto receptu. plnku mení niekedy za pudingovú ale častejšie za kokosovú, ja orechy nemôžem tak to bolo u nás tak zaužívané...čím viac sa s nimi pohrajete tým budú vyzerať lákavejšie. najkrajšie sú keď je hore na plnke čoko s farebnými cukríkmi alebo inými ozdôbkami.
postup:
cesto naplníme do formičiek tvaru košíčkov a upečieme (niektoré formičky "vymúčnia" ale nemusíte pôjdu ľahko z formičiek von skutočne, zbytočne) plníme ich tak, že v strede by mala byť taká priehblinka na krém. formičky dávame na plech a upečieme opäť nie dlho lebo cesto sa len suší! - do zlatista. z 1 dávky upečieme asi cca 29 - 30 ??? košíčkov. opäť my robíme viac dávok...záleží na vás

plnka:
cukor s mliekom dáme variť, pridáme mleté orechy (kokos), rozdrvené detské piškóty, môžeme pridať aj rum ak robíte pre deti tak teda nie
plnka má byť polohustá. na vrch dáme čokoládovú polevu a môžeme ozdobiť cukríkom alebo kandizovaným ovocím alebo tými striebornými (či inofarebnými) guľkami - cukríkmi

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Parížska torta



POTREBNÉ PRÍSADY

Prísady Biskvit: 4 ks vajcia 3 PL (kopcom) práškového cukru 3 PL polohrubej múky prášok do pečiva 2 PL kakaa Krém: 2 ks šľahačkové smotany (33 %) 1 PL (kopcom) kakaa 2 PL kryšt. cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:
Najprv robíme krém, a to tak, že si večer si uvaríme spolu všetky suroviny 2 ks šľahačkové smotany (33 %), 1 PL (kopcom) kakaa, 2 PL kryšt. cukru. Necháme prejsť varom a hneď odložíme. Dáme do nádoby s vodou a hneď ochladíme za stáleho miešanie, aby sa nám nevytvorila šupka. Potom, keď je to úplne studené vložíme do chladničky (v uzatvorenej nádobe) postáť, aby sa nám dala šľahačka dobre vyšľahať. Musí to odpočívať v chladničke najmenej 6 hodín, inak by sa nedala vyšľahať.
Upečieme si biskivt. Nasledovne: Žĺtky s cukrom vymiešame do peny. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do múky primiešame kakao, prášok do pečiva a dobre premiešame.
Do vyšľahaných žĺtkov postupne striedavo dávame múku a sneh.
Posledný musí ísť sneh.
Zľahka to premiešame. Hmotu vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Upečieme v dobre vyhriatej rúre.
Ráno vyberieme šľahačkovú hmotu, kt. sme dali večer do chladničky a dobre na tuho ju vyšľaháme.
Krém potom natrieme na upečený a vychladnutý biskvit a povrch polejeme čokoládovou polevou alebo posypeme strúhanou čokoládou.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 29.6.2013, 10:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jablkový koláč z krehkého cesta - mamin



POTREBNÉ PRÍSADY

¾ kg postrúhaných jabĺk ¾ kg polohrubej múky 250 g rastlinného tuku 1 ks prášok do pečiva 3 ks vajíčka 200 g kryštálového cukru (do cesta) 2-3 lyžice prevarenej vody hrsť strúhanky škorica cukor (na potretie jabĺk)

POSTUP PRÍPRAVY

Jablká si očistíme a nastrúhame. Necháme ležať v miske.
Spravíme si cesto. Použijeme väčšiu nádobu, aby sme mohli dobre premiešať.
Použijeme múku. Klepneme 2 celé vajíčka plus ešte 1 žĺtok (bielok necháme na potretie koláča na záver). Nasleduje prášok do pečiva a rozdrvené maslo – rastlinný tuk.
Cukor (200 g) si dáme do misky a zalejeme ho 2-3 PL prevarenej vody (hneď po zovretí), aby sa nám cukor roztopil. Ak je roztopené pridáme ho do pripraveného cesta a miešame.
Bude to trošku trvať. Vytvarujeme cesto ako keby bochník. Rozdelíme ho na väčšiu a menšiu „polovicu“. V časti cesta, ktorá je väčšia ide na spodok. Vyvaľkáme z neho kúsok, aby nám vošiel do pekáča. Ten si vytrieme masťou a nevysypuje múkou!
Ak nemáme masť, použijeme trošku oleja.
Druhá vrstva je jablková. Použijeme všetko množstvo vopred nastrúhaných jabĺk, ktoré si podľa chuti dosladíme cukrom a zamiešame doň za hrsť strúhanky a trošku škorice. Premiešame.
Potľapkáme rukou, aby bolo všade rovnomerne.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Tvarohovovy kolac mojej mamy



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg tvarohu 2 ks vanilkového cukru 10 dkg hrozienka ¾ kg polohrubej múky 250 g rastlinného tuku 1 ks prášok do pečiva 3 ks vajíčka 200 g kryštálového cukru (do cesta) 2-3 lyžice prevarenej vody

POSTUP PRÍPRAVY

Tvaroh si rozmiešame s cukrom v miske. Hrozienka premyjeme studenou vodou a následne zalejeme prevarenou vodou a necháme 5 minút odstáť. Vodu vylejeme.
Spravíme si cesto. Použijeme väčšiu nádobu, aby sme mohli dobre premiešať.
Použijeme múku. Klepneme 2 celé vajíčka plus ešte 1 žĺtok (bielok necháme na potretie koláča na záver). Nasleduje prášok do pečiva a rozdrvené maslo – rastlinný tuk.
Cukor (200 g) si dáme do misky a zalejeme ho 2-3 PL prevarenej vody (hneď po zovretí), aby sa nám cukor roztopil. Ak je roztopené pridáme ho do pripraveného cesta a miešame.
Bude to trošku trvať. Vytvarujeme cesto ako keby bochník. Rozdelíme ho na väčšiu a menšiu „polovicu“. V časti cesta, ktorá je väčšia ide na spodok. Vyvaľkáme z neho kúsok, aby nám vošiel do pekáča. Ten si vytrieme masťou a nevysypuje múkou!
Ak nemáme masť, použijeme trošku oleja.
Druhá vrstva je tvarohová. Do tvarohu si zamiešame cukor podľa chuti a hrozienka. Potľapkáme rukou, aby bolo všade rovnomerne.
Tretia vrstva je opäť zo zvyšného cesta. (z menšej časti).

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (3) posledné: 24.11.2008, 12:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu