
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() BUBLANINAPOTREBNÉ PRÍSADY Po veľmi dlhom čase opäť pridávam chutný receptík. Bublanina je veľmi rýchla a veľmi chutná. Budeme potrebovať prísady, ktoré doma mávame vždy poruke :) -150 g masla -200 g práškového cukru -2 vajcia -1 dcl mlieka -300 g polohrubej múky - prášok do pečiva, vanilínový cukor, citrónovú kôru, rôzne ovocie, kompótové alebo sezónne POSTUP PRÍPRAVY Maslo vymiešame do peny, pridáme polovicu práškového cukru, žĺtky, postrúhanú citrónovú kôru(nevadí ak ju nemáme), vanilínový cukor a po troche mlieko. Po každej ingrediencii zamiešame. Ušľaháme si sneh z bielkov dotuha, do ktorého pridáme druhú polovicu práškového cukru, zamiešame. Nakoniec primiešame sneh z bielkov, spolu s múkou, do ktorej vysypeme prášok do pečiva. Konečná fáza spočíva v tom, že si prichystáme plech, vymastený a vysypaný, na ktorý vylejeme cesto a šup do horúcej rúry, tak na 30 minút. Moja dnešná bublanina je aj s kakaom, nechala som si kúsok cesta do ktorého som pridala 2 lyžičky kakaa a navrch som ho naliala, ak sa Vám kakové cesto bude zdať veľmi tuhé, pridajte kvapku mlieka, podľa potreby. No a aby som nezabudla na ovocie, ja som pridala jahody a čierne ríbezle, bublaninu posypte ovocím a potom šup do rúry. Keď vychladne, posypte ju práškovým cukrom. Dobrú maškrtu, želám!!!! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() BANÁNOVÉ REZYPOTREBNÉ PRÍSADY PIŠKÓTA: 8 vajec, 8 lyžíc kryštálového cukru, 4 lyžice hrubej múky a 4 lyžice hladkej múky KRÉM: 3 vajíčka, 15 dkg práškového cukru 2 lyžice hrubej múky 2 lyžice kakaa Heru 2 banány džem čokoládu na varenie POSTUP PRÍPRAVY Ponúkam Vám veľmi jednoduchý a na čas nenáročný banánový koláčik, ja ho zvyknem robiť ako rezy, ale aj ako tortu. Verte mi, že sa po ňom iba tak zapráši. Fotky prípravy som nenafotila, kedže som si neskoro spomenula :()...........takže poďme na postup. 1. V prvom rade si oddelíme bielka a žĺtka. Bielka vyšľaháme spolu s cukrom, ak to máme vyšľahané dotuha, pridáme po jednom žĺtka a zľahka vymiešame. Potom pridávame postupne obe múky a opať vymiešame. Túto zmes vylejeme na plech na vymastený papier. Dáme piecť do vyhriatej rúry, na 180 stupňov, moja rúra piškótu upečie za 25 minút. Ak ju máme upečenú, necháme piškótu vychladnúť. 2. Krém je taktiež jednoduchá záležitosť. Budeme miešať nad parou (ja vymiešavam vo vačšej miske), tieto ingrediencie- 3 vajíčka, 15 dkg práš.cukru, 2 lyžice hrubej múky a 2 lyžice kakaa. Musíme miešať až do zhustnutia. Potom ju odstavíme a necháme vychladnúť. Ak už zmes vychladla, pridáme do nej Heru a vyšľaháme. Má to byť hladký krém, ktorý potom v chladničke už na piškóte ztuhne. Banány nakrájajte na kocky a pridajte do plnky. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 57 návštěvníkov) KOMENTÁRE (29) posledné: 5.3.2012, 19:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |