
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Jablkový koláč s orechami v javorovom sirupePOTREBNÉ PRÍSADY Na menší hlboký plech: cesto: 300 g hl.muky, 80 g masla, 1 vanilkovy cukor, 80 g pras.cukru, 1 vajce, 1/2 prasku do peciva, cca 4 lyzice mlieka. na oblohu: 3 velke jablka, marhulovy dzem, salka nahrubo nasekanych vlaskych orechov, javorovy sirup POSTUP PRÍPRAVY Ked ste uz vyskusali vsetko mozne s jablkami aj orechami, skuste pre zmenu tento :) Suroviny na cesto dobre spracujeme, az vznikne vlacne, nelepive cesto, ktore dame na min.pol hofiny odlezat do chladnicky. Potom ho prstami roztlacime alebo vyvalkane dame na plech, potrieme riedkym marhulovym dzemom a poukladame nan platky olupanych jablk. Nahrubo nasekane orechy dame do misky a zalejeme javorovym sirupom (take mnozstvo, aby sa v nom orechy dobre obalili). Tuto zmes rovnomerne rozlozime na jablka. Ak nemate javorovy sirup, super je tiez, ked orechy zmiesate s trochou mlieka a hnedym trstinovym cukrom. Pecieme vo vyhriatej rure cca 35-40 minut na 180 stupnoch. Ak budete piect na klasickom velkom plechu, treba suroviny zdvojnasobit. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 30.11.2009, 11:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Expresná štrúdla - záchrankyňa :)POTREBNÉ PRÍSADY Hotové vyvaľkané lístkové cesto, maslo, strúhanka, mletý mak s cukrom, vanilkový cukor, ovocie, žľtok na potretie. POSTUP PRÍPRAVY Táto štrúdla je skvelá :) Nielen, že výborne chutí, ale ak máte poruke potrebné suroviny, za pár minút vykúzlite skvelú pochúťku, ak príde nečakaná návšteva alebo len dostanete chuť na niečo dobré. Príprava je naozaj expresná: hotové vyvaľkané lístkové cesto rozprestrieme na pečiacom papieri /súčasť balenia/, poukladáme naň pár plátkov masla, posypeme strúhankou /nezabudneme si nechať okraje cesta čisté, aby sa nám pri rolovaní pekne zlepili/. Na to poukladáme ľubovolné ovocie - na foto sú nektarinky, ale výborné sú jablká, višne, slivky, marhule.... Jemne posypeme vanilkovým cukrom, podľa kyslosti ovocia. Na záver všetko hojne presypeme hotovou zmesou mletého maku a cukru /na jednu štrúdlu tak pol vrecka/, zavinieme, prenesieme aj s papierom na plech a potrieme rozšľahaným žľtkom. Pečieme podľa pokynov na obale cesta. Hotové ešte môžeme posypať vanilkovým cukrom a potom už len podávame a zbierame komplimenty :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 25.8.2009, 12:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |