končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 19 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Lahodný jablčník starej mamyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 50 dkg hladkej múky, 25dkg masla /čerstvé/, 25 dkg práš. cukru, 2 celé vajíčka, 1 prášok do pečiva, citrónova kôra, vlažné mlieko (na miesenie, dolievame podľa potreby, aby sa cesto pekne spojilo a zabralo do seba) Plnka: nastrúhané udusené jablká /pridávam vanilínový cukor, škorica, hrozienka, nastrúhané oriešky, cukor - ako má kto rád / POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny dáme do misy a začne miesiť. Prilievame vlažné mlieko až vymiesime hladké cesto, ale nie moc, len tak aby sa všetko pekne spojilo a cesto nebolo lepivé. Je dobré dať na chvíľu do chladničky, ale nemusíte. Cesto rozdelíme na dve polovice. Na vymastený a múkov vysypaný plech prenesieme rozvaľkanú jednu polovicu cesta. Na ňu rovnomerne rozotrieme udusenú jablkovú plnku a znova rozvaľkáme druhú polovicu cesta a túto prenesieme na jablkovú plnku. Pekne obrežem kraje, cesto popichám pred pečením vidličkou a šup do rúry. Piekla som cca na 180 si 30-35 min, až začne pekne ružovieť vrch. Upečený pocukrujeme, je to taká klasika, ale naozaj výborný. Robievam aj s tvarohovou plnkou. Cesto je naozaj chutné a lahodné. Skúste:o) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 78 návštěvníkov) KOMENTÁRE (29) posledné: 25.10.2020, 7:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
ORECHOVÉ KATARÍNKY, keksíkyPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 50g práškového cukru, 90g čerstvého masla, 135g hladkej múky, 1/2 vajíčka, 1/4 lyžičky vanílkovej esencie PLNKA: 70g vlašských orechov, 45g medu, 1/2 lyžičky pomarančovej kôry, mletá škorica, 40g rozpusteného masla, (ja ešte pridám 1 vanilkový cukor a 1 škoricový cukor). ODPORÚČAM CESTO aj PLNKU pripravovať z celej dávky, nakoľko tento recept je na pol dávky. Z celej dávky upečiete tak cca 85 keksíkov. POSTUP PRÍPRAVY Z cukru, masla /mierne rozpusteného/, hl. múky, vajíčka, vanilkovej esencie spracujeme hladké cesto ktoré dáme na hodinku odpočinúť do chladničky. Za ten čas si pripavíme plnku, teda všetky prísady zmiešame spolu, plnka je taká hutnejšia. Cesto rozdelíme na dve polovice, každú rozvaľkáme na práškovom cukre a na ňu následne rozotrieme plnku. Plnka sa bude strašne ťažko roztierať je naozaj hutná, ale treba trošku trpezlivosti je to najhošia fáza :o( Keď je plnka rozotrená stočíme roládku, to isté aj s druhou plovicou cesta. Roládky dáme zase do chladničky na hodinku riadne stuhnúť. Potom krájame na kolieska a ukladáme na plech, pečieme na 180 stupňov, cca 10-15min. Ešte horúce skladáme dole z plechu a ukladáme na seba. Je to taká sladká maškrtka na chrumkanie:o) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (13) posledné: 25.9.2016, 6:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Vynikajúci tvarohový mrežovník ♥♥♥POTREBNÉ PRÍSADY 400g hladkej múky, 100g práškového cukru, 1/2 balíčka kypriaceho prášku, 2 lyžice mlieka, 1 lyžica rumu, čajová lyžička škorice, 200g tuku - HERA, 1 vajíčko, 1/2 balíčka vanilínového cukru PLNKA: 500ml mlieka, 2 lyžice cukru, 1 vanilkový puding, 250g tvarohu, slivkový lekvár, škoricový cukor, rum POSTUP PRÍPRAVY Múku, zmäknutý tuk, práškový cukor a vanilínový cukor zmiešame, pridáme vajíčko, mlieko a rum. Vypracujem hladké cesto, rozdelíme ho na 3 časti a dáme do chladu odpočinúť tak na 15 minút. Pripravíme si PLNKU: Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding, do vychladnutého vmiešame tvaroh a ešte spolu dobre vyšľaháme. Jeden diel cesta rozvaľkáme a prenesieme na plech, naň rozotrieme rovnomerne tvarohovú plnku. Rozvaľkáme druhý diel cesta, pložíme ho na plnku, popicháme vidličkou a natrieme slivkovým lekvárom (do lekváru som pridala 1 škoricový cukor a 3 lyžice rumu). Tretí diel rozvaľkáme a radielkom - vlnovkou pokrájame na pásiky. Urobíme z nich mriežku a dáme upiecť. Piekla som na 180 stupňov cca 35-40min. Je úžasný:o) Doplním rozmer použitého plechu, je to klasika Tescoma: 26 x 38cm, hĺbka plechu cca 2,5cm a cesta je tak akurát, povedala by som že presne, lebo ak chcete na väčší z tejto dávky by to bolo málo. Pa-pa:o) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 119 návštěvníkov) KOMENTÁRE (47) posledné: 24.9.2016, 21:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jahodovo - karamelový zákusok ♥♥♥POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 180gr práš.cukru, 100g hladkej múky, 4lyž. vlažnej vody, 25g solamylu, 5 vajec, 1 lyžička prášku do pečiva, štipka soli, 25g kakaa Krém: 1 SALKO (uvarené), 250g masla, 2x šľahačka, 2x vanilkový cukor, 1stužovač, jahody, čokoláda POSTUP PRÍPRAVY Celé vajíčka poriadne ušľaháme s práškovým cukrom, po lyžiciach pridávame vlažnú vodu, hladkú múku, solamyl, prášok do pečiva, štipku soli a kakao. Všetko dobre ušľaháme, cesto rozotrieme na plech (na pečenie používam papier) a upečieme piškót. Po upečení piškót otočím a stiahnem dole papier. Krém: uvarené salko (varím 3 hodiny) postupne po lyžiciach zašľahám k maslu. Na upečený piškót rovnomerne rozotriem karamelový krém, naň následne poukladám nakrájané jahody a následne rozotriem ušľahanú šľahačku. Nastrúham čokoládu a hotovo. Dáme do chladničky, potom nakrájame na kocky a môžeme servírovať. Koláčik je ozaj rýchlo a hlavne super svieža chuť. Skúste. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 17.4.2011, 21:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Krémeš z lístkového cestaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Lístkové cesto - 1balík (500g) Krém: 100g práš. cukru, 2 balíčky vanilkového cukru, 800 ml mlieka, 2 žĺtky, 2 zlaté klasy, 250g masla, 2 sladké smotany na šľahanie POSTUP PRÍPRAVY Lístkové cesto rozdeľ na dve časti, rozvaľkaj natenko. Poprepichuj a prenes na plech a pomaly upeč v mierne horúcej rúre. Príprava krému - je to krém čo ide originál do francúzskeho krémeša. V mlieku rozmiešaj práš. cukor a vanilkový cukor, zlatý klas a žĺtky. Zmes priveď do varu a miešaj do zhustnutia. Nechaj ju celkom vychladnúť. Zmäknuté maslo rozšľahaj a postupne k nemu pridaj vychladnutý krém. Na upečený plát natri krém a následne naň šľahačku. Druhý plát polejeme čokoládou, necháme stuhnúť a nakrájame na štvorce. Ja najskôr nakrájam a každý štvorec natriem čokoládou, teda zvlášť. Opatrne ich poprenášame na plát so šľahačkovou vrstvou. Zákusok dáme stuhnúť do chladničky a potom až celý pokrájame na štvorce. Mňam. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 97 návštěvníkov) KOMENTÁRE (21) posledné: 8.11.2018, 13:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Bielkový chlebíčekPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 6 bielkov, 160g práškového cukru, trocha postrúhanej kôry z citróna, šipka mletej škorica, štipka potlčených klinčekov (originál v recepte, ale nedávam), 60g posekanej čokolády, 50g posekaného kandizovaného ovocia, 50g posekaných orechov, 90g hrubej múky, 60g roztopeného mala, dobrá lyžica pomarančovej kôry naloženej v cukre (môžete a nemusíte pridať), tak isto aj hrozienka. POLEVA: 260g práškového cukru,1lyžica citrónovej šťavy, 2 lyžice vriacej vody, 1 lyžička oleja, ozdobná farebná zmes na posypanie POSTUP PRÍPRAVY Z bielkov vyšľaháme sneh, do ktorého zľahka vmiešame práškový cukor a šľaháme nad parou do zhustnutia. Nádobu odstavíme a za stáleho šľahania necháme vychladnúť. Primiešame citrónovú kôru, škoricu, klinčeky, kandizované ovocie čokoládu, orechy a hrubú múku /pomarančovú kôru, hrozienka, alebo iné/. Nakoniec po kvapkách vmiešame roztopené maslo - ochladnuté. Cesto rozotrieme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej chlebíkovej formy a dáme piecť do mierne vyhriatej rúry. Upečený chlebík polejeme polevou a necháme na chladnom mieste zatuhnúť. Krájame až na druhý deň. Poleva nie je nutná stačí len pocukrovať. Super vec keď máte nazberané bielka a je to raz-dva :o) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 18.3.2011, 10:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Medový krémeš ♥PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 30 dkg hladkej múky, 10 dkg práškového cukru, 1-2 lyžice rumu, 1 celé vajíčko, 1 žĺtok, 1 lyžica medu, 1 lyžička sódy bicarbony, 5 dkg masla PLNKA I : 1l mlieka, 2 zlaté klasy, 2 žĺtka, 2 lyžice polohrubej múky, cukor podľa chuti, 250g masla PLNKA II : 2 šľahačky, 2x vanilkový cukor POSTUP PRÍPRAVY Z prísad spracujeme cesto, rozdelíme na polovicu, rozvaľkáme a upečieme dva pláty. Pečieme na opačnej strane plechu. Z 1 litra mlieka, 2 zlatých klasov, 2 žĺtok, 2 lyžíc polohrubej múky, cukru podľa chuti uvaríme hustú kašu a za občasného premiešania necháme vychladnúť. Vychladnutú primiešame k maslu. Na upečený plát rovnomerne rozotrieme plnku, šľahačkovú plnku a ukončíme plátom. Polejeme čokoládou a krájame na štvorce. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 46 návštěvníkov) KOMENTÁRE (19) posledné: 21.3.2011, 18:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Opitý izidor ♥*♥PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 4 vajcia, 150g práškového cukru, 150g masla, 1lyžica kakaa, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 120g mletých orechov, 70g hrubej múky, ríbezľový lekvár ORECHOVÁ PLNKA: 200g mletých orechov, 4 lyžice práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 0,15l rumu ČOKOLÁDOVÝ KRÉM: 4 vajíčka, 200g kryštálového cukru, 250g masla, rozpustená čokoláda /množstvo podľa chuti/, trošku rumu POSTUP PRÍPRAVY Maslo cukor a žĺtky spolu vymiešame, postupne pridáme kakao, orechy, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec primiešame tuhý sneh. Cesto rozotrieme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech /ja dávam na papier/ a upečieme. Vychladnutý potrieme ríbezľovým džemom na ktorý rovnomerne roztrieme plnku z pomletých orechov, na to následne rovnomerne rozotrieme čokoládový krém. Polejeme čokoládovou polevou. Krájame na rezy. Príprava plnky: vajcia a cukor vyšľaháme nad parou až do zhustnutia. Necháme vychladnúť, primiešame k maslu a pridáme roztopenú čokoládu a trošku rumu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov) KOMENTÁRE (14) posledné: 22.12.2013, 14:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Fašiangové šiškyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 600g polohrubej múky, štipka soli, 8 žĺtkov, 3 lyžice práškového cukru, 100g masla, 3 dl mlieka, 1 kocka čerstvého droždia, 3 lyžice rumu, džem na plnku, olej na vyprážanie POSTUP PRÍPRAVY Z vlažného mlieka, lyžice cukru a droždia necháme vykysnúť kvások a následne zapracujeme do prísad. Cesto necháme hodinu na teplom mieste dôkladne vykysnúť. Potom cesto rozvaľkáme asi na hrúbku 1cm, vykrajujeme kolieska, lyžičkou nanesieme džem, prikryjeme ďalším kolieskom, okraje pritlačíme a vykrojíme znova koliesko. Necháme ešte na doske podkysnúť. Smažíme z oboch strán do zlatista, ide to blesko, oleja treba mať dostatočne veľa. Do horúceho oleja vkladáme vrchnou stranou dolu. Po upražení necháme šišky odkvapkať, hotové pocukrujeme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 1.6.2011, 19:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Grófkin jablkový koláč ♥♥♥PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 450g polohrubej múky, 125g hery, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 200g práškového cukru, 4 žĺtky, 1-2 lyžice mlieka, citrónová kôra, 1lyžička kakaa PLNKA: jablká, škorica, vanilka, kryštál. cukor /množstvo podľa chuti/, cca 100g posekaných orechov, hrozienka, zo 4 bielkov sneh POSTUP PRÍPRAVY Zo surovín vypracujeme vláčne cesto a tretinu z neho odložíme v mikroténovom vrecku do chladničky. Do zvyšku cesta pridáme kakao a zapracujeme. Rozvaľkáme na veľkosť plechu a pomocou valčeka preneseme na plech. Na cesto rovnomerne rozotriem jablkovú plnku /ja si jabĺčka udusím a dochutím/, posypeme posekanými orechami a hrozienkami. Na jablkovú vrstvu rozostrieme sneh z bielkov a naň postrúhame cesto z chladničky. Dáme piecť do mierne predhriatej rúry tak na cca 30-35minút. Hotový koláč pokvapkám čokoládou. Super koláčik. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov) KOMENTÁRE (25) posledné: 28.10.2013, 9:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 19 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |