. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

Jana M. (Nanca) ID 55023
.
mimibazar.sk/nanca
Oblasť: Trenčín
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 10.8.2008
Naposledy: 24.10.2020 10:45
Aktualizácia: 24.10.2020 10:45
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 70
RODINNÉ FOTOGRAFIE 7
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 7
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)

MÚČNIKY, POHÁRE

Jablkový mrvenicový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 170g hladkej múky, 1 KL PDP, 50 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, štipka soli, 1 vajce, 100 g masla. Plnka: jablká - ošúpané a nakrájané na tenké ale nie úplne, cca 2-3 mm plátky, na posypanie hnedý cukor a mletá škorica. Mrvenica: 1a1/2 dl hladkej múky, 1/2 dl ovsených vločiek, 3 lyžice práškového cukru, 100 g masla.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky prísady na cesto zmiešame a poriadne vymiesime. Cestičko dáme na vymastený a stúrhankou vysypaný plech (ja mám s priemerom 27cm) a len pomúčenými rukami poroztláčame až po okraj. Na cesto naukladáme nakrájené jabĺčka, tesne vedľa seba, môžu sa aj prekrývať, posypeme hnedým cukrom a škoricou. Všetky prísady na mrvenicu zmiešame a necháme cvhíľku odstáť v chladničke. Lepšie sa s ňou pracuje. Touto potom posypeme jabĺčka a dáme piecť. Pečieme do ružova cca na 190 st. C.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 23.11.2011, 16:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Maková kysnutá torta



POTREBNÉ PRÍSADY

300 ml mlieka, 42 g čerstvého droždia, 100g práškového cukru, 500 g polohrubej múky, 100 g masla - roztopiť, citr. kôru, štipku soli. Plnka: 150 g pomletého maku, 80 g krupicového cukru, 1 dcl mlieka, 1 lyžica medu, 2 lyžice slivkového lekváru. Na pokvapkanie 30 g masla.

POSTUP PRÍPRAVY

1. Do vlažného mlieka dáme lyžičku cukru, štipku soli a rozdrvíme kvasnice. Necháme vykysnúť kvások. Po vykysnutí ho dáme do misky spolu s múkou, cukrom, 1 malá lyžička soli, zmäknutým maslom a s nastrúhanou citr. kôrou. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť.
2. Pomletý mak premiešame s krupicovým cukrom a zalejeme horúcim mliekom. Pridáme med, lekvár a poriadne premiešame. Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti. Každú čsať rozváľkame na pomúčenej doske, nie úplne na tenko, asi 40x25 cm, do obdĺžnika, potrieme plnkou a zvinieme do rolády. Každú roládu pokrájame približne 1,5 cm rovnaké kúsky.
3. Polovičnú čast pokrájaných kúskov uložíme tesne vedľa seba do vymastenej, múkou vysypanej okrúhlaej formy. Na povrchu kúsky polejeme roztopeným maslom, uložíme druhú čast pokrájaných kúskov, ktoré polejeme zvyšným maslom. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 st. C 45 - 55 min.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (3) posledné: 27.2.2010, 20:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu