končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jablkový mrvenicový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 170g hladkej múky, 1 KL PDP, 50 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, štipka soli, 1 vajce, 100 g masla. Plnka: jablká - ošúpané a nakrájané na tenké ale nie úplne, cca 2-3 mm plátky, na posypanie hnedý cukor a mletá škorica. Mrvenica: 1a1/2 dl hladkej múky, 1/2 dl ovsených vločiek, 3 lyžice práškového cukru, 100 g masla. POSTUP PRÍPRAVY Všetky prísady na cesto zmiešame a poriadne vymiesime. Cestičko dáme na vymastený a stúrhankou vysypaný plech (ja mám s priemerom 27cm) a len pomúčenými rukami poroztláčame až po okraj. Na cesto naukladáme nakrájené jabĺčka, tesne vedľa seba, môžu sa aj prekrývať, posypeme hnedým cukrom a škoricou. Všetky prísady na mrvenicu zmiešame a necháme cvhíľku odstáť v chladničke. Lepšie sa s ňou pracuje. Touto potom posypeme jabĺčka a dáme piecť. Pečieme do ružova cca na 190 st. C. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 23.11.2011, 16:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Maková kysnutá tortaPOTREBNÉ PRÍSADY 300 ml mlieka, 42 g čerstvého droždia, 100g práškového cukru, 500 g polohrubej múky, 100 g masla - roztopiť, citr. kôru, štipku soli. Plnka: 150 g pomletého maku, 80 g krupicového cukru, 1 dcl mlieka, 1 lyžica medu, 2 lyžice slivkového lekváru. Na pokvapkanie 30 g masla. POSTUP PRÍPRAVY 1. Do vlažného mlieka dáme lyžičku cukru, štipku soli a rozdrvíme kvasnice. Necháme vykysnúť kvások. Po vykysnutí ho dáme do misky spolu s múkou, cukrom, 1 malá lyžička soli, zmäknutým maslom a s nastrúhanou citr. kôrou. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť. 2. Pomletý mak premiešame s krupicovým cukrom a zalejeme horúcim mliekom. Pridáme med, lekvár a poriadne premiešame. Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti. Každú čsať rozváľkame na pomúčenej doske, nie úplne na tenko, asi 40x25 cm, do obdĺžnika, potrieme plnkou a zvinieme do rolády. Každú roládu pokrájame približne 1,5 cm rovnaké kúsky. 3. Polovičnú čast pokrájaných kúskov uložíme tesne vedľa seba do vymastenej, múkou vysypanej okrúhlaej formy. Na povrchu kúsky polejeme roztopeným maslom, uložíme druhú čast pokrájaných kúskov, ktoré polejeme zvyšným maslom. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 st. C 45 - 55 min. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (3) posledné: 27.2.2010, 20:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |