končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Malinovo-tvarohový koláčPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Korpus: 4 vajcia, 180 g cukru, 1 dcl teplej vody, 1 dcl oleja, citr. kôra, vanilk. cukor, 200 g polohr. múky, 1 pdp Krém: 33% šľahačka, stužovač šľahačky, 1 odtučnený tvaroh, citr. šťava, cukor, vanilk. cukor, malinový džem, maliny ( aj mrazené). POSTUP PRÍPRAVY Piškóta: 4 žltka vymiešame so 180 g cukru, pridáme 1 dcl oleja, 1 dcl teplej vody, 200 g poloh. múky, 1 práš. do pečiva, 1 vanil. cukor, citr. kôru, sneh zo 4 vajec. Pečieme pri 170 st., až chytí cesto farbu a nelepí sa na špajlu. Krém: vyšľaháme jednu 33% šľahačku so stužovačom, pridáme jeden odtučnený tvaroh ( lidl), cukor, vanilk. cukor podľa chuti, lyžicu malin. džemu a za hrsť malín ( lidl), citr. šťavu. Korpus potrieme malinovým džemom, navrtsvíme plnku, posypeme nastrúhanou čokoládou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Orechové rožteky:))))POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 100 ml mlieka, 20 g droždia, 20 g kryštálového cukru, 350 g polohrubej múky, 1/2 čl soli, 150 g masla ( hery), 1 vajce . Plnka: 50 g kryštalového cukru, 2 PL medu, 1 balíček vanilkového cukru,1 čl citr. šťavy, 1 PL rumu, 200 ml vody, 200 g pomletých vlašských orechov, štipku škorice, cca 2 PL strúhanky. POSTUP PRÍPRAVY Do vlažného mlieka s cukrom rozdrobíme droždie a necháme vykysnúť. Do preosiatej múky pridáme soľ, zmäknuté maslo (heru), vajce, vykysnuté droždie a vypracujeme hladké cesto ( ak sa vám príliš lepí na ruky, pridajte ešte trošku múky). Necháme kysnúť asi 1 hodinku. Do hrnca si dáme vodu povariť s cukrom a medom. Cca 5 minút. Po odstavení pridáme ostatné ingrediencie určené na plnku ( ak sa vám zdá plnka riedka, dotvorte ju strúhankou). Necháme vychladnúť. Vykysnuté cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme na plát , nakrájame na štvorčeky, na každý dáme lyžičku plnky. Štvorček zrolujeme a ohneme do tvaru polmesiaca. Rožteky potrieme rozšľahaným vajíčkom, pokladieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 170 stupňov asi 25 minút. Dobrú chuť:))) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 25.9.2016, 10:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Francúzsky slivkový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 250 g polohr. múky, 130 g nakrájaného masla, 100 g hnedého cukru, 1 čl oleja, 1 väčšie vajce alebo 2 malé vajcia. Plnka: 3 pl nasucho opraženej strúhanky, 700 g sliviek, 4 pl hnedého cukru, 50 g masla POSTUP PRÍPRAVY Z múky, masla, cukru, oleja a vajca vypracujeme cesto a necháme ho 20 minút odpočívať ( cesto je mastnejšie a konzistenciou mäkšie). Okrúhlu formu na koláč (moja má priemer 28 cm) vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne naň rozložíme cesto (nevaľkáme, len dáme do stredu formy a rukou utľapkáme). Posypeme strúhankou a pokladieme štvrtinky sliviek šupkou nadol. Na slivky položíme tenké plátky masla a posypeme hnedým cukrom. V rúre vyhriatej na 180 stupňov pečieme tortu cca 30 minút, kým sa slivky nepokryjú karamelom. Cesto chutí ako maslový keksík. Prajem dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 27.7.2009, 11:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Čučoriedkový koláčik...POTREBNÉ PRÍSADY 4 vajcia, 200 g prášk. cukru, 200 g polohr. muky, 1 dcl teplej vody, 1 dcl oleja, vanilkový cukor, prášok do pečiva, citr. kôra, 1 PL kakaa, cca 200 g čučoriedok. POSTUP PRÍPRAVY Žltka vymiešame s preosiatým práškovým cukrom, postupne pridávame teplú vodu a olej. Do tejto masy zamiešame múku, prášok do pečiva, citr. kôru, vanilkový cukor a vyšľahané bielka. 2/3 masy vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Do zbytku, teda 1/3 masy dáme kakao a pofrkáme prvé cesto, ktoré už máme na plechu. Navrch rozsypeme čučoriedky trochu obalené hladkou múkou, aby nám neklesli na spodok koláča. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na miernom ohni cca 20 minút. Koláčik je ľahučký, šťavnatý a nie je presladený. Prajem dobrú chuť. ( čučoriedky možno nahradiť aj iným ovocím) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |