končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jablkový krémešPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: Cesto: 5 vajec, 150 g polohrubej múky, 150 g práškového cukru, 1/2 balíčka kypriaceho prášku, 3 lyžice vody. Jablková náplň: 1 kg očistených jabĺk, 2 balíčky vanilínového cukru. Pudingová náplň: 700 ml mlieka, 2 balíčky Zlatého klasu, 100 g práškového cukru, 40 g kryštálového cukru, 200 g masla, 250 ml smotany na šľahanie, čokoládová ryža. POSTUP PRÍPRAVY Ako na to: Očistené jablká postrúhame a zmiešame s vanilínovým cukrom. Plech vyložíme alobalom a rozotrieme naň jablkovú masu. Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, pridáme vodu. Múku zmiešame s kypriacim práškom a pridáme do žĺtkov. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto rovnomerne nalejeme na jablká a dáme piecť do vyhriatej rúry. Uvaríme puding z mlieka, zo Zlatého klasu a z kryštálového cukru. Maslo vymiešame s práškovým cukrom dopenista a pridáme vychladnutý puding. Dôkladne zmiešame. Upečený a vychladnutý koláč preklopíme a odstránime alobal. Pudingovú náplň opatrne rozotrieme na jablkovú. Vyšľaháme šľahačku a natrieme na pudingovú vrstvu. Nakoniec dozdobíme čokoládovou ryžou a dáme stuhnúť do chladničky. Náš tip: Zákusok bude veľmi chutiť aj vtedy, ak vynecháte buď pudingovú náplň, alebo šľahačku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) KOMENTÁRE (13) posledné: 5.8.2019, 19:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Sypaný jablkový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 1 hrnček polohrubej múky, 1 hrnček detskej krupice, 1 hrnček kryštálového cukru, 1 prášok do pečiva,1 kg jabĺk, škoricu POSTUP PRÍPRAVY Ako na to: Prvé štyri suroviny zmiešame. Plech dobre vymastíme Herou a posypeme strúhankou. Potom rovnomerne rozsypeme 1 hrnček masy a poukladáme postrúhané jablká posypané škoricou, môžeme pridať aj hrozienka, potom znovu masu a zas jablká a nakoniec posledný hrnček masy. Heru rozpustíme a polejeme koláč. Pečieme v horúcej rúre asi hodinu. Krájame po vychladnutí. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 6.12.2009, 15:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |