končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Gaštanové pletencePOTREBNÉ PRÍSADY 200g gaštanového pyré; 50g práškového cukru; 100g hladkej múky; 100g masla; 2 polievkové lyžice rumu; štipka soli; 2 žĺtky; kryštálový a vanilkový cukor na obaľovanie POSTUP PRÍPRAVY 1; Na doske zmiešame gaštanové pyré s cukrom, múkou, maslom, rumom, jedným žĺtkom a so soľou. Vymiešame cesto zabalíme do fólie a na hodinu dáme do chladničky. 2; Z vychladeného cesta odkrajujeme rovnako veľké kúsky, ktoré dlaňou vyvaľkáme na šúlance dlhé asi 10 cm a hrubé 0,5 cm. Každý preložíme v polovici a zatočíme. 3; Pletenec potrieme žĺtkom a v rúre vyhriatej na 175 C pečieme asi 15 až 20 minút. Ešte teplé pletence obalíme v zmesi kryštálového a vanilínového cukru. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 6.12.2008, 21:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Čokoládové rožkyPOTREBNÉ PRÍSADY 300g masla ( hery ); 1žĺtok; 150g práškového cukru; 80g kakaa (najlepšie je holanské ale kľudne môže byť aj klasické); 350g hladkej múky; mleté orechy- na ozdobu; čokoláda -na ozdobu POSTUP PRÍPRAVY Cesto vypracujeme, necháme ho troška v chlade odležať a potom na pomúčenej doske robíme šúločky a tvarujem rohlíčky. Dáme ich upiecť asi pri teplote 160- 180C ale treba na nich dávať pozor nakoľko sú tmavé aby sa vám nestalo že sa pripečú, stačí im naozaj málo. Po upečení rohlíčky necháme vychladnúť a potom končeky namáčame do rozpustenej čokolády a orechov. My robievame dvojité dávky idú ako prvé keď sa vyložia na tanier :)) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 13.12.2017, 17:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Malinové pokušeniePRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY piškoty, maliny (čerstvé alebo mrazené), zlatý klas, jedno žĺtko, kryštalový cukor, kyslú smotanu POSTUP PRÍPRAVY Piškoty dáme na dno pohara (treba vyššie), z malin si urobime hustejsi sirup a to tak že asi 200g malin a 100g kryštálového cukru dave varit az kym sa neurobi ako keby džem. tento dzem nalejem na vrstvu piškot.Urobime si krem: dame varit 300ml mlieka,pridame dve lyžice kryš.cukru a jeden zlaty klas,uvarime husty puding a pred dovarením pridame jeden žĺtok,ak puding troška vychladne pridame kyslú smotanu a vymiešame jemny krem ktory dame na vrstvu piškot a džemu. Na ozdobu si treba nechat par celych malin. Dame to do chladničky vychladnuť, môže sa podavať so šlahačkou ale naozaj netreba...uvidite že jeden pohár vam stačiť nebude DOBRÚ CHUŤ ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 19.9.2008, 8:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |