končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kokosový zákusokPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto : 9 bielkov, 25 dkg práš. cukru, 20 dkg kokosovej múčky, 80 g múky, 1/2 kypr. prášku Krém : 9 žĺtkov, 15 dkg práš. cukru, 10 dkg čokolády na varenie, 1 van. cukor, 250 g masla, 2 PL kakaa Poleva : 20 dkg čokolády na varenie, 125 g masla, 2 PL oleja POSTUP PRÍPRAVY Do snehu z bielkov pridáme cukor a zašľaháme. Pridáme kokos a múku s kypr. práškom. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme. Krém pripravujeme nad parou : žĺtky, čokoládu a cukry šľaháme do zhustnutia. Krém necháme vychladnúť, potom doň vmiešame rozmiešané maslo a kakao. Hotový krém natrieme na vychladnuté cesto, dáme na chvíľu stuhnúť do chladničky, medzitým si prpravíme polevu, ktorou polejeme stuhnutý krém a dáme do chladu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Zákusky s ovocím a želéPOTREBNÉ PRÍSADY 6 vajec, 6 PL múky, 6 PL cukru, 1 kypr. prášok, 1 kompót ( najlepšie marhule, broskyne,... ), 2 Zlaté klasy POSTUP PRÍPRAVY Upečieme piškótu, na ktorú rozložíme pokrájané ovocie. Uvaríme želé : šťavu z kompótu v kompótovej fľaši doplníme vodou takmer doplna, vylejeme do hrnca, primiešame Zlaté klasy a varíme za stáleho miešania do zhustnutia. Teplé ( nie horúce ) želé nalejeme na zákusok a necháme stuhnúť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Šľahačkové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto : 6 PL múky, 6 PL cukru, 6 vajec, 1 kypr. prášok, 1 PL kakaa Krém : 2 sladké smotany, 1 KL cukru, 1 PL kakaa čokoládová poleva POSTUP PRÍPRAVY Deň vopred si pripravíme šľahačku : do šľahačky dáme 1 KL cukru, privedieme do varu, kým sa cukor nerozpustí. Dáme na noc do chladničky. Na druhý deň si upečieme kakaové piškótové cesto. Šľahačku dotuha vyšľaháme a natrieme na cesto. Dáme do chladničky na pár hodín stuhnúť, potom polejeme čokoládovou polevou a opäť dáme do chladu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Černoch v bielej košeliPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto : 15 dkg práš. cukru, 6 žĺtkov, 3 dkg kakaa, 6 bielkov, 5 dkg múky Krém 1 : 2 dcl mlieka, 4 PL múky Krém 2 : 5 žĺtkov, 5 dkg práš. cukru, 20 dkg masla, 1 vanilkový cukor. Pena : 5 bielkov, 15 dkg kryšt. cukru Poleva : 7 dkg Cery, 2 PL kakaa POSTUP PRÍPRAVY Zo surovín pečieme piškótové cesto. Krém 1 : mlieko s múkou uvaírme na hustú kašu a miešame do vychladnutia. Krém 2 : všetko dobre vymiešame a pridáme ku krému 1, spolu dôkladne vymiešame a natrieme na vychladnuté cesto. Dáme do chladničky stuhnúť. Penu vymiešame nad parou - musí byť tvrdá, vychladnutú natierame na stuhnutý krém. Opäť dáme do chladničky trocha stuhnúť, medzitým si uvaríme polevu - roztopíme Ceru a dohladka vymiešame s kakaom, nalejeme na penu. Ešte za vlažna nožom naznačíme rezy, lebo po stuhnutí poleva praská. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Moravské koláčePOTREBNÉ PRÍSADY 50 dkg múky, 42 g droždia ( 1 kocka ), štipka soli, 3,5 - 4 dl teplého mlieka, 1 + 2 žĺtky, 250 g Palmarinu, 250 g hrudkového tvarohu ( ale pokojne môže byť aj 500 g ), džem ( ja som spotrebovala 260 g fľašku jahodového ), olej na plechy alebo papier na pečenie POSTUP PRÍPRAVY Z múky, droždia, soli, 1 žĺtka a mlieka vypracujeme ľahké cesto, ktoré na pomúčenej doske rozvaľkáme. Naň na hrubšom strúhadle rovnomerne nastrúhame Palmarin z chladničky ( treba strúhať rýchlo, lebo v rukách mäkne :)) ), cesto zložíme na štvorec, rozvaľkáme, opäť zložíme na štvorec a opäť rozvaľkáme. Necháme 15 minút kysnúť na doske, medzitým si pripravíme dva plechy, ktoré si buď naolejujeme alebo vystelieme papierom na pečenie a rozpálime rúru na cca 170 °C. Cesto pokrájame na štvorce asi 10x10 cm, do stredu každého dáme kôpku tvarohu, okraje spolu zlepíme a vytvarujeme guľky, ktoré ukladáme zlepenou stranou na plech. Kladieme ich po tri vedľa seba, na jeden plech vyjde zhruba po 3 x 4 kusy. Spodok guliek najskôr " namočíme " v múke, aby sa nepripiekli na plech. Do stredu každej guľky dnom menšieho pohára vtlačíme jamku, do ktorej dáme kôpku lekváru ( ak jamka nie je presne v strede, ale bližšie k niektorému okraju, lekvár vytečie, ale po upečení sa dá lyžičkou "vrátiť" na miesto ), okraje koláča potrieme rozšľahaným žĺtkom ( na jeden plech potrebujeme 1 žĺtok ). Pečieme na 170 °C asi 40 minút, kým okraje nezružovejú. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |